[Kongresszusi Közlöny] Beszámoló a kongresszusi munkáról 1.

Day 4,745, 09:30 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kongresszus

Kedves olvasók!


Én mohawk vagyok, ebben a hónapban én töltöm be az e-magyar Kongresszus elnöki tisztségét, és ebben a cikkben szeretném összefoglalni a kongresszusban folyt eddigi munkát.

A hónap elején (október 27-én) egyedüli jelöltként nyertem el az elnöki tisztséget. A kongresszusi munka eddig szerencsére kulturált mederben folyik, amit köszönök minden képviselőnek és kormánytagnak.

Marshall-terv

https://www.erepublik.com/en/article/-mk-marshall-terv-s-az-anghus-marh-nk-2725463/1/20

A kongresszusi ciklus elején, elnöki ciklusának végén jelentette be economisto a Marshall-tervet,melynek két lényeges eleme van.
Egyrészt a keleti határszélen létrehozott védelmi célú TW-körforgó, illetve a körforgó miatt ellehetetlenült cégesek nyugatra (vagy külföldre?) történő költöztetése, állami támogatással.

A terv részletei ekkor még nem voltak kidolgozva, ezért a kongresszusban sem alakult ki érdemi vita a kérdésről. Igaz, a tervnek ellenzője sem akadt, így feltételezhetően a tervvel elvi síkon mindenki egyetért. Amennyiben a terv részletei nyilvánosságot kapnak, akkor majd a kongresszus is véleményt fog nyilvánítani a kérdésben.

Nyersanyag bérlés

Economisto terjesztette be a kongresszus elé a belgáktól történő olajbérlés javaslatát. A bérlés eredményeképpen a fegyver bónuszunk 125%-ról 145%-ra nő, cserébe a fegyvergyártásból származó GDP-nk 3 %-a automatikusan a belgákhoz kerül.
A megállapodás értelmében egy hónapra nettó 400.000 Ft-ba kerül a bérlés. A bérlet a hónap végén újra fogjuk tárgyalni a tapasztalatok függvényében.

A 37 kongresszusi képvielőből 22-en szavaztak, 20 IGEN és 2 NEM mellett a javaslat elfogadásra került.

A NEM-mel szavazó Raab Donát és Dacicus Maximus főként amellett érvelt, hogy inkább a kajabónuszt kellene növelni, mert az adja az adóbevétel jelentős részét. Economisto válaszában jelezte, hogy a kormány tárgyalásokat folytat búza, illetve szarvas bérléséről is.

Az IGEN szavazók főként azzal érveltek, hogy nagyon sok olyan kétkattos játékos van, aki nem hajlandó elköltözni külföldre és naponta utazgatni oda-vissza a termelés miatt. Az olaj bérlésével a kormány ugyanazt a termelékenységet biztosítja nekik, mint amennyi a resource war előtt volt, így az ő itthoni jövedelmezőségük így nem változik.

Fegyver támogatás Maverick packosoknak

A hadügyi közlönyben ismertette dr.ago14 a tervet, melynek keretében az alacsonyabb szintű (Leg10 alatti) tankok számára vissza nem térítendő Q7 fegyvertámogatást adna a kedd reggeli epikesítésre.

A program lényegét Raab Donát és Szasziii fejtette ki részletesebben.

Raab Donat: Gondolom a cél az aktív, pénzt költő játékosok támogatása, akik tudnak ütni tényleges sebzésmennyiséget a hazáért. A Maverick-et vásárló játékos pedig lehet légis is, ugyanis a hét elejét a légisek is - Maverick híján - vagy D4 epikben kezdik a több töltődésért, vagy epik híján maradnak és veszteséges kört produkálnak. Plusz egy légis általában gyengébb katonai rangú és/vagy erejű, így a TP CC nem is fedezi neki a Q7 tankok vásárlását - vagy nem is hazai epikben üt, mert a ghost boosterek több rangot adnak eventes booster nélkül is külföldi csatában. „….”. A kiírás alapján ráadásul Dragoék pont a "saját érdekkörüket" korlátozták le, hiszen Legend X feletti játékosnak NEM adnak tankot, ez a program így pont a magyar legenddel nem vagy csak kis legenddel rendelkező játékosokat vonná be a pakkvásárlás világába (ami nélkül nem lehet nyerni).

Szasziii: „Ezzel támogatásra kerülnek,
azok a légi karakterek is,
akik szeretnének fejlődni.

hiszen: Mav pack —> nagyobb tároló + több epic = több csoki
több csoki = több sebzés éles légi csatában
A program feltételeine
k több mint 50-60-70 játékos megfelel.”

A kongresszus a tervről nem szavazott, a Maverick Pack vásárlási lehetősége pont mától van. Feltételezem a kormány majd tájékoztatni fog a jelentkezők és a támogatottak személyéről.

A fegyvertámogatással kapcsolatban felmerült a légiprogram újraindításának igénye is.

Állami ételfelvásárlás

Zoleeka beszámolója alapján a kormány 1 millió cc értékben vásárolt fel ételt a közelgő eventre készülve.

Egyelőre ennyi érdemleges történt a kongresszusban.

A további fejleményekről új cikkben fogok beszámolni.

Sziasztok!

mohawk