[Kongresszusi közlöny] - 2020. szeptemberi ciklus zárása

Day 4,694, 08:00 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kongresszus
Kedves játékosok!

Egész izgalmas hónap áll a kongresszus mögött, egy rövid összefoglalást szeretnék adni a történésekről. Örültem volna, ha a kongresszus elnöke, szemi írta volna meg ezt a cikket, de ő arra hivatkozott, hogy neki nincsenek meg az org belépési adatai. Itt szeretném megjegyezni, hogy a kormánynak nem szólt erről, de a tegnapi napon elküldtem neki újra a belépési adatokat, amire ennyi volt a reakció: „már nem érdekel az orgotok s kérjétek számon vassson”.
A két körlevelet (egy a kormánytagokkal és egy a kormánytagok nélkül) itt érhetitek el:

Kongresszus és kormány körlevél
Csak kongresszusi körlevél

A házszabály módosítása, kiegészítése
Elkészült az új házszabály:
Megvitattuk, módosítottuk. Az első verzióban a két körlevélről nem rendelkezett a szabályzat, emiatt a képviselők többsége elutasította a tervezetet, de a két körlevéllel kiegészítve már nagy többséggel elfogadta a kongresszus. Kérem a jövendőbeli képviselőket, hogy olvassák el és tartsák be a fenti szabályokat.

Impeachment
Erről már számtalan cikket, shoutokat, kommenteket olvashattatok, az elnök lemondása nehéz helyzet elé állította az országot. A kétszer beadott impeach mindkétszer elbukott. A körlevélben elolvashatjátok az egyes képviselők szavazatainak indoklását.

Puccs, diktatúra, vészhelyzeti elnök, kinek melyik kifejezés tetszik
A puccs az emagyar közösségben elég pejoratív kifejezés és cselekedet, de az első impeachment elbukása után a kormányban felmerült az ideiglenes diktatúra bevezetése. Akárcsak a „civil” lakosság, a kongresszus is eléggé megosztott volt a kérdésben. Rövid határidővel került megvitatásra a dolog, a szavazás eredménye a következő:

Igen (6 szavazat)
Zoleeka
Soma2266
KisTom
economisto (ha a többség is akarja)
Mikrobi
Weisz Manfred Huba (ha economisto lenne a diktátor)

Nem (5 szavazat)
Szempy
Defender of Ascalon
baramis
GTopi
Kheodum

Igen is meg nem is (1 szavazat)
Jock Ewing unokaja Luci Ewing (igen, ha WasssDorong a diktátor, nem, ha economisto)

A puccsnak csak akkor lett volna értelme, ha a társadalom és a kongresszus nagy többsége is mögé áll, ezért végül el lett vetve az ötlet.

Szerencsére nem töröltek el minket a kongresszusi választásokig, így a következő hónapban sem maradunk konga nélkül.
A következő kongresszus létszáma elvileg csak 10 fő lesz, a legfontosabb változás az lesz, hogy az MHP helyét átveszi a KARD. Ezzel, mint képviselő én is leköszönök. Köszönöm szépen a képviselőknek a munkát és eredményes következő ciklust kívánok!


Zoleeka
Képviselő, Kormányzó & GM