Aranyeső

Day 4,649, 05:25 Published in Hungary Hungary by 655321
[137]/[4649] (nem, nem Bódi Gusztit linkeltem)

A legalább egy évtizede tartó lassú játékos lemorzsolódásra, valamint a periodikusan ismétlődő demonstratív játékos kivonulásokra a medálszerzési lehetőségek megduplázásával reagáltak a világ legjobb játékfejlesztői. Ha azzal számolunk, hogy régen átlagosan 9 körig tartott egy csata, most pedig 5 kört él meg (mindkét becslés erősen konzervatív), akkor régen 56 földi és 4 légi medált osztottak ki egy csatában, összesen 316 arany értékben. Ezek a számok az új rendszerben 120, ill. 30 medálra módosultak, a megszerezhető arany mértéke 660.

Amikor Musza, Mali uralkodója Mekkába zarándokolt a 14. század elején, az elbeszélések szerint mai értéken kb. 150 milliárd forintnak megfelelő aranyat vásárolt és adakozott el az útja során. Kairóban annyi aranyat juttatott a pórnépnek, hogy évszázadok óta nem látott infláció alakult ki, és évtizedekre tönkrevágta az ország gazdaságát. Az erep gazdaságára vélhetően nem gyakorol majd ilyen mély hatást a mostani változás, már csak azért sem, mert nem is létezik igazából gazdaság, de ez a nyári aranyláz kétségkívül játékélmény és aktivitás fokozó, legalábbis a gyűjtögető hajlamú játékos körében.

Miután a nyári jóléti intézkedések első hetéből egy pálinkatúra miatt teljesen kimaradtam, belevetettem magam az aranyszerzés örömeibe, majd néhány nap után, mint Dagobert bácsi, elkezdtem feljegyzéseket készíteni a vagyongyarapodásomról. Íme, az eredmények: az elmúlt 20 napban összesen 2.500 harciaranyat és 50.000 hazafiforintot sikerült összeharácsolnom. Szereztem 250 földi medált és 150 légit; napi átlagban több mint 120 aranyat lapátoltam össze.Saját korábbi eredményeimhez képest ez óriási ugrás. Ennyi aranyat az elmúlt két évben szereztem összesen kb. (de abban benne volt egy 500-as és egy 600-as szintlépés, ami önmagában 1100 aranyat fizet). A légi medáljaim majdnem megháromszoroztam (a földi medáloknál csak azért nincs sokszorozódás, mert a V1-re való visszatérés idején -- első aranykor -- automatikusan tudtam kajás körökből medálokat szerezni egészen addig, amíg be nem hozták a fizetős energiaépületeket és pakkokat).

Az eredményeim biztos nem kiemelkedőek. Most aktívabban figyelem a csatákat, és egyes nevek mindig ott vannak a medálszerző helyeken. Így a legfanatikusabbak tuti ennek többszörösét zsebelik be, sőt, akadhat, aki egy nagyságrenddel jobban teljesít. Kérdés, hogy mihez kezdünk ezzel a rengeteg arannyal. Minden aktív játékos önellátó lesz kenyérből és fegyverből? Új gyárakat hoznak be, vagy új edzőtermeket? Lesz Q10-es atombomba? Megjelenik az arannyal fizetős szerencsekerék, ahol a forintosnál kicsit jobb cuccokat lehet sokkal rosszabb esélyekkel kipörgetni? Aranyért lehet majd szuperfegyvereket vásárolni? Nem kétlem, hogy sikerül a tökéletes megoldást megtalálnia az új bőrbe öltözött, skandináv Platónnak.


Hogy csinálom én? (technikai okoskodás)

1. Kedden az első légi epikben, ami legalább 10 percig tart, elindítok egy presztízspont fokozót és egy ötszörös ütésgyorsítót. Mindkettőt lehetett pörgetni a szerencsekeréken, úgyhogy van belőlük pár. A légi epik fontos, mert a földiben csak lassabban lehet sebzést bevinni. Légiben viszont kb. 9 perc alatt elérhető a 20.000 PP, és így egyetlen fokozóval megvan a maximális visszatöltés, ami nálam 660-680 energia/óra. Ez nagyjából 600 energiaszeletbe kerül, de a hét végére kb. 500 visszajön, tehát hozzávetőlegesen heti 100 energiaszelet a befektetés.

2. Utána pedig lehet medálokra vadászni orrvérzésig, reggeltől estig, és estétől reggelig. Csak olyan porondon ütök, ahol még nem jelentkezett előttem senki; minél több idő telt el a kör kezdete óta, annál jobb. Nem tolom bele a teljes energiát egy csatába; 500-1000 körülit szoktam általában (légiben többet kell, de ott kisebb is a verseny, mert nincsenek rakéták). Kezdetben volt sok száz másfél millás rakétám, azok is segítenek. Úgy számolom, kb. az esetek felében üthetnek le, ami nem rossz arány.

3. Van pár ország, ahol minimális az aktív játékosok száma, viszont fut egy rakás gyakorlócsatájuk. Dubai, Dél-Afrika, Olaszország, Portugália például ilyen. Ezekben az országokban még a megszokottnál is könnyebb a medálgyűjtés. A külföldi kalandozásoknál érdemes odafigyelni, mert a távolabbi utak lényegesen drágábbak lettek a néhány hete bevezetett változások miatt.

4. A napi medálmennyiség láthatóan változó. Ez részben az én aktivitásomon is múlik, de azon is, éppen mennyi csata fut nálunk. Lehetséges, hogy közben mások is éberebbek lettek, ezért nehezebb egyszerre tömegesen medálokat szerezni.


Kedvenc pornószínésznőd valahova ide képzelheted.