VCSE vagy V+S+C+E ... Mi ez?

Day 4,648, 02:25 Published in Hungary Hungary by hokn87
Elkezdtem írni ezt a csodát, hogy meglegyen a küldetés.

Minek? Kérdezték sokan, jogosan.
Marketingesként két okból is érdekes a projekt:
-hogyan lehetne ezt a felületet bármire fordítani, illetve
-hogyan lehet valaki Erep influencer. Aztán jött pár komment, amelyek a címben olvasható.

DE mit is jelent ez? Most mi van?A lényeg, hogy nehezen, DE összeállt a kép. Az Erep újságokat a következő törvényszerűségek irányítják, ezek összessége határozza meg, hogy sikeres vagy sikertelen lesz a próbálkozás.
-A legtöbb próbálkozás a hozzám hasonló "küldetéskipórgető"-höz kapcsolódik, akik előbb dobnak be egy csöcsöt vagy valami viccesnek vélt meme-t vagy bármit, hogy meglegyen a 25 hozzászólás.
-Azok viszont, akik komolyan gondolják ezt, azok üzletileg megközelítve építik a birodalmunkat. Egy jó újság nem csak kipöccinti a küldit, hanem pénzt, hírnevet és részben hatalmat is jelent (CSAK az Erep-en belül, de azért az is hatalom)


Vote - szavazat
A szavazatok száma alapján kerülhet az ajánlott cikkek közé az írásunk, de csak akkor, ha 7 napnál nem régebbi. Ez azt jelenti, hogy 7 napnál sűrűbben nem érdemes posztolni, mert akkor még a saját cikkeink is versenyeznek majd. Kivételt jelent az az újság, ahol CSAK a hype vonatra való felszállás a cél, hiszen egy-egy "cikknek" alapjáraton vajmi kevés esélye lenne kitörni az átlagból. Ellenben ott van a nagy számok törvénye, ha egy beakad, akkor beakadhat több is.


Comment - hozzászólás
A küldikhez 25 személytől kell kapni hozzászólást és már meg is vagyunk. A közösségi oldalakon (Insta, FB, TikTok, YouTube) ez is rangsorolja a helyezéseket. Itt az Erep-en nem biztos, hogy számít bármit is (nem nagyon találtam erről semmit dokumentálva), annyit biztos, hogy a kommentelők értesítést kapnak, ha valamilyen reakció érkezett a hozzászólásukra.


Subscribe - feliratkozás
A feliratkozás minden platformon arra szolgál, hogy értesítést kapjunk az új tartalmakról. Ez a szám jól mutatja, hogy egy-egy tartalomgyártó mennyire népszerű. Természetesen a nagy szám semmit sem jelent, mert egy meme oldal is rendelkezhet sok feliratkozóval, annak ellenére is, hogy nem gyárt csak megoszt tartalmakat.


Endorsement - támogatás
Ezért éri meg népszerű újságot vinni. A támogatás 100-50-5 virtuális valuta lehet, amelyet az újság tulajdonosa zsebelhet be, ha olyan tartalmat pakol az asztalra, amit az olvasók csípnek, annyira szeretnek, hogy még "pénzt" is áldozzanak rá. Így lehet rentábilis egy újság.


ÜZLETI MODELL
1) Legyen egy újságod
2) Legyen olyan téma, ami eladható: vélemény, meme, hasznos információ, tudás stb. (csak lehessen rá fröcsögni)
3) Legyen 7 naponta új cikk (minimum)
4) Legyen minél több feliratkozó, hogy az új cikkeket minél előbb a csúcsra lehessen járatni (szavazat + komment)
5) Ha már eljutott sok emberhez, akkor rázzuk meg a pénzfát (Endorsement)
6) A befektetett munka arányában számoljuk ki, hogy megérte vagy sem? (minél kevesebb a munka és minél több a bevétel annál jobban örül Vincent is)


Összefoglalva: jó dolog az újság, DE nem olyan egyszerű jól csinálni, mint az oly sokan gondolják, itt és a való világban is.


A következő cikk témája: még nem találtam ki, DE ez az új Captcha marketingesként is érdekes húzásnak tűnik. (tudom, hogy volt már ilyen cikk, de azt nem én írtam)


Jahh, és a második küldetés, ami kommenteket vár tőlem 32 további cikkre, a következő feltételekkel:
-25 különböző személytől szeretne tőlem kizsarolni kommentet 32 db cikkre
-azért, hogy úgy tűnjön, mintha pörögne a játék közben meg már egy ideje halott.