[MK] Leköszönő/Beköszönő2

Day 4,646, 08:37 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany

Tisztelt eMagyar játékosok!

Köszönöm, hogy újra bizalmat szavaztatok nekem.
Ismét magas arányban szavaztatok rám, ez a magas arányú "felhatalmazás" azt kell jelentse, hogy bizalmatok töretlen...nos egy szó, mint száz mégegyszer, köszönöm szépen és igyekszem meghálálni a belém fektetett bizalmat.
Nézzük, tőmondatokban, hogy mivel zártunk/mivel köszönök le:

A LEGFONTOSSABB célom sikerült elérni eMAGYARORSZAGnak ismét van kongresszusa sőt, adott pillanatban az országok rangsorában az előkelő 2. helyet foglaltuk el...alább a kép ami 2 napja készült:Egyébként jelen pillantaban sem állunk rosszul ebben a rangsorban...3-4-5-6 helyenken mozgolodunk a romik, bulgárok és oroszok közt...bár véleményem szerint ez a rangsor nem igazán ér sokat, de azért annyit mindenképp mutat, hogy köszönhetően az aktívításunknak, katonailag/hadügyileg jól ki tudtuk használni az adott/adodó helyzet előnyeit...akár, bátran mondhatjuk azt is, hogy Magyarország a katonai erején felül teljesít/teljesített...és EZ tény nem igazán lehet vitatkozni ezzel a kijelentéssel!!!
Nos akkor nézzük, hogy állunk jelen pillanatban, azaz mi-merre-hova...
A csonka Magyarország területe (és 7 régiója)természetesen a mienk, ehhez csatoltuk vissza állandó jelleggel Pozsonyt, Oőrvidéket (Burgi) és Szlavóniát (Eszék) fővárossal.
Ezenkívül még rendelkezünk gyarmatokkal Chileben, Argentínában, Thajföldön és Franciaországban.
Taktikai/edző háborúkat folytatunk 8 barátságos országgal (CRO, CHILE, ARG, BRA, ALB, SLV,THAJ és FRA), nagyvonalakban ping-pong jellegű (támadó fél MINDIG veszít) háborúkról van szó, DE MIVELHOGY ezen háborúknak FONTOS TAKTIKAI szerepük IS van, ezért bizony nagyon sok alkalommal a fenti szabály borul, épp ezért NYOMATEKOSAN megkérek mindenkit, hogy FIGYELJE az országfalat, mert ott naprakész infót talál az egyes folyó csaták fontosságával kapcsolatban...illetve a szakaszvezetőket/századparancsnokokat kérem, hogy lehetőség szerint a NAPI PARANCSOT (DO) a megjelölt/zászlós/nyerjük1 vagyis a LEGFONTOSSABB csatára állítsák, hisz sokszor ténylegesen nagyon FONTOS, hogy gyorsan pörgösen lehozzuk egy-egy csatát, mert ez által az Asterias csapatok mozgását tudjuk gátolni. Jelen pillanatban pl. francia fronton vannak az éles csaták ott vagyunk aktívak, arra kell figyelni, mivelhogy az ASTERIA is arra figyel (Szauron szeme). Tehát figyeljétek az országfalat, hisz a naprakész fontos infók ott megvannak, sokkal hatékonyabb módja a hadügyi infók GYORS átadásának, mint pl. a közlönyök.
Fontosnak érzem még beszélni az államkassza állapotáról és szeretném azt elérni, hogy ezután a jövőbeni elnökök is elszámoljanak az állami vagyonnal.
Nos az elnöki ciklusom elején kb. 8.8 millió pénzzel ( 7 + 1.8 ) és 2250 arannyal rendelkeztünk.... A ciklus alatt költöttünk:
-talán a legnagyobb összeg, amit költöttünk az adóvisszatérítések voltak 2.450.000 játékpénz adót utaltunk vissza azoknak a baráti országoknak, akiknek a területein tartozkodunk (Argentína, Chile, Thajföld, Horváto., Szlovénia) Ezekkel az utalásokkal a 4642 nappal bezárolag visszaszolgáltattuk az adót ami az általunk birtokolt gyarmati területekről, területek után folyt be.
-időrendben visszafele menve azt kell tudni, hogy nagy kiadás volt még a hadüzenetek ARANYos költsége…4 darab hadüzenetet fogadtam el és ez pontosan 1214 arany költséggel járt, ezt a költséget kormánytagok adományaiból is fedeztük, amit utolag részben visszafizettünk , a külügyminiszternek még most is tartozik a magyar állam 280 arany árával…de nem felejtünk és a jövőben megtérítjük a tartozásunk 🙂...hogy a jövőben ne kellje "koldulni" az államkasszát feltöltöttük arannyal így sürgős hadüzenet törvény esetén nem állunk felkészületlenül, ezután erre is figyelni fogunk, hogy folyamatosan legyen 1000 arany körüli összeg a kasszában.
-sebzéstámogatásra is költöttünk 1.400.000 pénzt (igazából kevesebbet…alább kiderül, hogy miért is kevesebbet) éspedig az emlékezetes júl13. budapesti győztes csata (szerb verés = erepublik.com/en/military/battlefield/285626) LEGHASZNOSSABB sebzőinek [img]hjZhHjkS2020-07-pag2.jpg[/img] [img]klhK0S2020-07-pag3.jpg[/img][img]nmZhK0S/2020-07-pag4.jpg[/img]utaltunk át sebzéstámogatást…Előzőleg a harcra BUZDITASOMBAN 2 millió pénz sebzéstámogatás volt beígérve, HA győzelemmel zárul a “meccs”, de végül lustaságomnak és szükmarkuságomnak köszönhetően csak kb.1.4 milla került kiosztásra, tehát ennyi játékpénzt osztottam szét több mint 100 ember részesült ebből az összegből, volt aki keveselte a saját részét és visszautalta, volt aki megköszönte és nem fogadta el illetve voltak olyanok (az emberkék 90😵 akik elfogaták a támogatást…ahogy nézegettem kb 100.000 pénz jött vissza…tehát a tényleges költés kb 1.3 millió játékpénz volt.
-komoly kiadás volt még a kettő darab légicsapás (AS) thajföldi és francia légi csapás költsége 560.000 játékpénz és a 940.000 energia
-az ausztriai Karintiában és a chilei Zone Sur régióban szerveztünk felkeléseket. Ahol a támogatok egyenként 5.000 játékpénzt igértünk. Végül cask a karintia felkelés lett TP (védtük meg) így a chilei játékosok nem kaptak pénzt, mert végül taktikai okokból a régiót felszabadítottuk így a támogatás helyett a sikeres felkelés miatt a támogatok 5 aranyban részesültek (az iráni csatározások alkalmával történt…kb 2 hete…)

Kisebb nagyobb költségek voltak még (pl. előütés fizetés) de nagyvonalakban ezeket a költségeket jegyeztem. Az összes költés tehát 2.450.000+1.300.000+560.000+50.000 = 4.310.000 játékpénz illetve 1214 arany.
Jelen pillanatban 6.722.670,21 játékpénz (a bankba erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/1442816); 2222 arany (Mataszban erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/1489101); 7.484.914,43 pénz (államkincstár); 522 arany (államkincstár);
Ezen kívül még az állam rendelkezik 10.000 darab Q7-s fegyverrel ami az én raktáromban került tárolásra.
Nos ebben az állapotban adom át a régi új kormányzónknak (Szasziii) az államkassza kulcsát, remélem ebben a ciklusban sikerül gyarapítanunk az állam vagyonát és ha költenünk kell, azt sikerül nemes célra, MINNEL átláthatóbban modon megejtenünk, de én nem vagyok az a pénzszoró típus uh valószínuleg a vagyon újból gyarapondni fog.

A megvalosítások/történések rövid vázolása után illendő beszélni a terveinkről is:
-LEGFONTOSSABB, hogy gyarapodni erősödni tudjunk mindannyian, hisz most lehetőség van, akár a kicsiknek is medálokat/aranyat gyüjtögetni illetve a nagyok elég jelentős vagyont tudnak felhalmozni, ami a nehezebb időkben jól jöhet illetve okos befektetéssel (Black Friday) akár tartos/állandó jövedelemre is szert tehetünk, de remélem mindenki, ha kicsi ha nagy, majd a felhalmozott vagyonkájából áldoz a játékélményért és üt abban a kevés éles csatában ami adódik...itt jegyezném meg, hogy voltak olyan állampolgársági kérések felém (nem tudtam teljesíteni, mert nincs rá hatásköröm), amik azért jöttek, mert az adott játékosnak elege lett a végtelen TW-ből...a játékos állítása szerint az adott ország, ahovávaló volt, már lassan 2 éve nem szervezett semmiféle hadjáratot=éles csatát...épp ezért akart hozzánk jönni, mert ebből a szempontból minket tartott az egyik legjobb választásnak, hisz a kevés folyó éles csaták nagy hányadában MAGYARORSZAG érintett....ez részben jó, de részben vannak hátrányai is...pl. amit újra lehetőség lesz valószínuleg újból megprobálnak eltörölni illetve az éles csaták másik hátránya, hogy nem lehet tartalékokat gyujtögetni, de mi értelme ezen tartalékoknak, ha nincs játékélmény...mondom én...mire gyujtsük az arany ezreket...

-A szövetség segítése:
Ez eddig is a programom része volt és az marad továbbra is, bár voltak hangok/vélemények mely szerint ebből (CODE) szövetségből távoznunk kéne, DE én továbbra is úgy gondolom, hogy itt a helyünk. Hisz ebben az új "terepes" felállásban KOMOLY segítség tudunk lenni a szövetségeseinknek, mutassuk meg nekik, hogy jó dolog a MAGYAR szövetségese lenni, támogassuk őket/segítsünk nekik, még akkor is, ha adott esetben, ezt ők nem mindig tudták/tudják viszonozni. Ne felejtsük el, hogy a szövetséges országok közül talán mi állunk a legjobban, uh a mi bukásunk a szövetség bukását is jelntené, tehát ilyen szempontból NAGY a felelősségünk és vigyáznunk kell, hogy továbbra is SIKERESEK legyünk, mert ha nem az könnyen, nemcsak a mi, hanem a szövetség, bukását is jelentené. Figyeljétek a FONTOS csatákat az országfalon és NAGYON MEGKEREK mindenkit, amennyire lehet segítse, főleg levegőben, ahol nem számít a LEGEND bónusz, a bajba levő szövetséges országokat (most éppen a franciákat).

-Gerillaverseny
Ez a "régi" vágyam is része volt az eddigi terveimnek, de nem sikerült vele foglalkoznom, viszont NEM adom fel és továbbra is tervezem meghirdetni, és megszervezni a gerilla versenyt. Ha beválik, akkor rendszeresen (havonta) tartanánk ilyen versenyeket.
Viszont sajnos jelen már egy jó ideje (az event kezdete óta) nem müködik helyesen a gerilla, mert nem ad pontokat a gerilla harcmodulba harcoloknak, pedig régebb DUPLA pontokat lehetet szerezni, az most a terepeken nagyon hasznos volna, de sajna nem müködik és ezért valószínüleg jelezni fogom a fejlesztők fele a problémát, mert amíg ők teljes mértékben elhanyagolják a gerilla felületet, addig sajnos mi sem tudunk érdemben foglalkozni vele.


A Kormánylista egy-két pozicióban módosult, de örömmel kell beszámoljak, hogy ez a modosulás bővülést jelent. Megköszönöm az eddigi miniszterek munkáját és az újrázokat arra biztatom, hogy ne fogják vissza magukat aktívkodjanak, mert van/lesz munka bőven...egyébként azt tudnotok kell, hogy NAGY TOLONGAS nem volt a kormányposztókért, pedig nekem nagyon nagy szükségem lenne segítségre, de nem igazán kaptam senkitől olyan üzenetet, hogy ilyen vagy olyan feladatokban szívesen segítene. Ezuttal is biztatok mindenkit aki tenni szeretne, hogy jelentkezzen nálam, mert minnél többen vagyunk annál jobb...illetve, ahogy a szólás tartja "több szem többet lát"
Alább a kormánynévsor:
Kormányzó = Szasziii erepublik.com/en/citizen/profile/2645390
Belülgyminiszter = Economisto erepublik.com/en/citizen/profile/5470452
Miniszterelnökasszony = Heroine17 erepublik.com/en/citizen/profile/4899676
Hadügyminiszter = Drago erepublik.com/en/citizen/profile/4653767
Oktatásügyi miniszter = Goobee erepublik.com/en/citizen/profile/3309212
Külügyminiszter = wwenigma erepublik.com/en/citizen/profile/1470157
Szociális minisztérium államtitkár = KisTom erepublik.com/en/citizen/profile/1237257
Éjszakai hadműveleti felelős = Domv erepublik.com/en/citizen/profile/1304405

Tisztelettel és Köszönettel,
WasssDorong eMagyarország elnöke.