СМЕНА ГУВЕРНЕРА ? ПИТАЊЕ ЗА НАРОД И ДРЖАВУ

Day 4,639, 07:56 Published in Serbia Switzerland by U.M.


Пре свега, желим да напоменем да се намерно јавно обраћам влади еСрбије, конгресу, и гувернеру.
Желим да преиспитам јавно мњење, односно желим да чујем мишљење народа. Такође, надам се да ћу добити јавни одговор од некога из владе, конгреса, и од самог гувернера.

Следећи текст је моје лично мишљење, моја верзија приче, сажета у најкраће црте.
Свако из поменутих државних органа има право да исприча своју верзију, преиспита истинитост мојих тврдњи, односно приложи доказе у корист својих.Да бих скратио причу ( што би одговарало свима ), могао бих рећи да је све почело мојим предлозима закона на Дан 4,606, од рођења Платоновог. Али није. Прича је почела пар месеци раније, када сам се заинтересовао за функционисање ереп тржишта, ереп економије и привреде. Своје закључке сам делимично поделио јавно, међутим, суштину својих реформи сам детаљно описао у кружној поруци намењеној конгресменима.
Након представљања реформи, добио сам мишљења од пар конгресмена, а недуго након тога сам покренуо претрес закона у конгресу, пред само покретање предлога, у складу са процедурама.Након 24 сата претреса, 2 предлога закона су предложена :

VAT & Import Taxes: Moving Tickets
VAT & Import Taxes: Weapon Raw Materials

24 сата након тога, усвојена.
Влада и остали државни органи су саветовали усвајање оба.Након успешног доношења реформи, пратио сам понашање тржишта, а посебно ме је интригирало тржиште WEP RAW-a. Већ након пар дана, можда већ сутрадан, приметио сам конкурентне понуде наших људи из иностранства, као и странаца, које су брзо, успешно, прихватане. Међутим, услед евента који фаворизује базуку у односу на Q7 оружје, цена WEP RAW-a ( као и Q7 оружја ) почиње драстично да пада. Неколико дана касније, почињу да се појављују чудне понуде на нашем тржишту, из противничких држава :Гувернер НБС, Strahinjic lll , рапидно реагује и упозорава владу, конгрес и мене. Међутим, ту настају проблеми. Убрзо затим, по хитном поступку, гувернер наређује конгресу да покрене предлог закона за враћање старих такси :

VAT & Import Taxes: Weapon Raw Materials

Иако не постоји званично и исправно објашњење ових понуда, теорија гувернера је била следећа :"Услед наших концесија ресурса са разним државама, противници еСрбије су оваквим понудама тежили да подигну БДП еСрбије, и да након тога освајањем једне територије тотално испразне државну касу". Ја сам му одговорио да БДП не функционише тако, на шта ми је он одговорио да ја не разумем и грешим, и да је он контактирао администрацију по питању тога.

И тек сад, долазимо до суштине чланка.

Спровео сам тест :

- купио сам лиценцу за тржиште еСингапура ;
- поставио сам понуду за продају Q1 куће по цени од 10 000цц, као и понуду за продају оружја за авион, по цени од 10 000цц ;
- рекао сам другарици која је држављанин еСрбије да прихвати обе понуде, што је она и урадила ;
- сутрадан, након обрачуна, БДП еСингапура је остао непромењен за тај дан, по питању привреде кућа и авио оружјаЖелим да се гувернер изјасни и да призна своју грешку, уколико су моје тврдње тачне.
Желим да гувернер понуди своју оставку, како би омогућио стручнијој особи да обавља поменуту функцију.
Гувернер има право да председнику предложи лице које би могло да га замени на поменутој функцији.

Непознавање механизама, иако сада није начинило велику штету, може довести до стварања проблема у будућности, стога се надам да ће сви поменути реаговати на мој чланак.

Да ли би требало сменити тренутног гувернера НБС :

Анкета