[NFA] - Széchenyi Hitel - Második hónap

Day 4,638, 02:47 Published in Hungary Hungary by Nemzeti Fejlesztesi Alap

Tisztelt játékosok!

NFA - Széchenyi Hitel

A 4572. napon meghirdetett Széchenyi Hitel projekt link második hónapja véget ért, ezen a hétvégén kell a törlesztőrészleteket utalni. Kérem a cikk alatt jelezzétek az utalást, hogy visszaigazolhassam.
Ide kell utalni a havi törlesztőrészleteket: Link

Egyéb:
1. A vas piaci ára tartósan 7 cc/db alatt maradt, ezért a hitelt felvevők részére vas felvásárlást indít az NFA.
Az eredeti cél az volt a felvásárlással, hogy a hitelből termelés lehetőleg ne legyen veszteséges, ezért külső forrás bevonásával 3 cc/db-al megemelésre kerül a felvásárlási ár.
A cikk alatt lehet jelezni, ha a hitelező 7+3 = 10 cc-ért szeretné eladni a termelt vasat, hitelcsomagonként max. 900 db-ot. (szabályokat lásd lent) A felhasználható keret 8.100 db (81.000 cc).


2. Azok akik vissza nem térítendő támogatást kaptak vas bányák építésére 8 cc/db áron pályázhatnak felvásárlásra. Bányánként max. 90 db vassal.
A felhasználható keret 5.000 db (40.000 cc).

3. Nyílt felvásárlás a termelés támogatására: 7 cc/db áron magyar játékosok (kivéve puccsisták és támogatóik) is pályázhatnak vas felvásárlásra max. 1.000 db-os piaci ajánlattal. Az 1. és 2. pontban kedvezményezettek is pályázhatnak erre a felvásárlásra. A felhasználható keret 20.000 db (140.000 cc).

4. A korábbi elszámolási tapasztalatok alapján körlevelet indítok a hitelt felvevők részére, a körlevélben a törlesztésről és a vas felvásárlásról adok tájékoztatást.


Elszámoló táblázat:


A vas felvásárlás szabályzata:

12. Amennyiben a vas piaci ára 7 cc/db alá csökken, akkor a projektvezető felvásárlást indíthat fix 7 cc/db áron. A felvásárlás havonta egy alkalommal indulhat miután a projektvezető az elszámoló cikkben meghirdette. A vas felvásárlásban csak a hitel felvevők vehetnek részt, a tőlük felvásárolt mennyiség nem haladhatja meg a törlesztés alatt lévő hitellel épült bányák 1 havi termelését. A havi termelés mennyisége átlagos 171%-os termelékenységgel és 30 nappal számítandó.
Q4 bányák esetén 3 db/nap/bánya = 90 db / hó / bánya azaz 1 hitelcsomag = 900 db/hó.

13. A felvásárlás a kihirdetése után 10 napig tart, a felhasználható tartalék erejéig. A felvásárolt vas alapanyagot a projektvezető saját raktárában köteles tárolni. A felvásárolt vas alapanyagot a projektvezető értékesítheti, ha a vas piaci nettó ára meghaladja 7 cc/db árat. Az értékesítésből befolyt összeget a következő elszámoló cikkben köteles adminisztrálni.


Nemzeti Fejlesztési Alap
fsb1000