Hot Summer, halvtid. Itas återkomst.

Day 4,637, 13:54 Published in Sweden Sweden by Misho
Svear, Götar och Nordbor!

Halva Hot Summer eventet är nu passerat och även om detta event från Admins sida verkligen var det slöaste move de någonsin kunde företa sig har det haft en hel del positiva effekter.

Eventet i sig är en repris på ett tidigare event MEN med den stora skillnaden att detta event sträcker sig över 60 dagar. Inte några få dagar som förra gången. Dessutom visade det sig att Admin agerade mot konton som gick på automatiska farm-script och inte bara temp bannade dem för att sedan tre dagar släppa tillbaks dem i spelet såsom vi sett tidigare utan Permanent banna dem.

Vi talar om konton som farmat enorma mängder guld och verkligen haft påverkan på spelet. Det är konton som effektivt förhindrat andra spelare från att kunna ta Battle Hero eller Sky Hero medaljer i vissa länder. Detta oavsett division. Det är helt enkelt skript och konton som dödar nya spelares möjligheter att växa i det här spelet.

I Sverige idag ser vi konton som tidigare aldrig brydde sig om att försöka ta Battle Hero eller Sky Hero medaljer nu på daglig basis logga in och ta flera stycken. Det finns möjligheter för helt nya konton att inom loppet av väldigt kort tid också kunna vara med och göra skillnad i Division 1 samtidigt som det går att få en Sky Hero medalj för bråkdelen av vad det kostade tidigare.

Uppenbart är att scripten inte klarar av att hantera Deployment mode och därför uteblir de från alla terränger som inte är standard samtidigt som en kombination av vikande efterfrågan och en mer aktiv Admin gör att hit-bots lyser med sin frånvaro i de flesta Standar strider med. De är helt borta från svenska strider t.ex.

Istället ser vi Itas, Folke Jarl, Nationalist m.fl farma i low divs samtidigt som spelare som Frozen Water, Cupid, C3H2NO-näe ingen vet hur det stavas men ni vet vem- regelbundet är inne och plockar lågt fallna frukter.

Min bild är att det är ökad aktivitet även bland Air spelarna.Inför eventet sade jag att Guldpriset skulle gå under 500cc, idag ligger vi på 500cc men det är en tekniskt sett svår gräns att bryta ner under.Tokens sade jag skulle kosta över 8000cc och det gör de med god marginal, knappast oväntat men ändå.


Vapen sade jag 120-ish vill jag minnas och de ligger nu på 103-ish och tycks inte vilja gå under 100cc trots att efterfrågan minskat rejält.


Idag ligger produktionskostnaden för vapen ungefär i nivå med priserna på marknaden, många har högre produktionskostnader än marknadspriset. Några något lägre, men snittet är nog nära dagens 103-ish per Q7 vapen.

De storproducenter som vill hålla igång sin produktion och bygga lager kommer nog vara tvungen att sälja guld till i modern tid rekordlågt guldpris för att producera vapen som sannolikt inte kommer stiga i värde på iaf 20 dagar, snarare är risken att de bryter ner under 100cc/st.

Frågan är vad som kommer efter detta event. Det är nog ingen högoddsare att gissa att Admin kommer ge större utrymme åt Deployment Mode för att fortsätta tränga undan skript-bot och liknande. Kanske permanentas rent av systemet med Terränger då de verkar som en faktor för att utjämna styrka mellan olika konton.

Förmodligen kommer några jättekrig att bryta ut dels för att många har byggt på sig guldlager (läs möjlighet att köpa bars) och dels för att Alliansernas nya jämnviktsnivå kommer prövas. Man vill ta reda på vilken sida som har tappat mest och vilken som har vunnit på detta event.

Det här eventet ser ut att vara en renande eld på många sätt och vis. Men också en prövning för många som inte har möjlighet att nyttja eventet. Hittills ser det iaf ut som att eSverige kommer gå klart stärkta ur detta medan vissa andra länder som kretsat kring färre riktiga konton och fler scripts mer eller mindre dör.

Kanske kan vi rent av gå mot en ny storhets tid. Enligt folket i södern går det redan rykten..the winter is coming..

För eSverige,
/Misho