[KK] Szövetségi hírek - frissítve

Day 4,624, 05:40 Published in Hungary Hungary by eKulugyminiszterium

Tisztelt Játékosok!


A tegnapi nap folyamán az USA bejelentette kilépését a CODE szövetségből. A szavazás jelenleg is tart, viszont az eredménye már elkönyvelhető.

Mielőtt megdöbbennénk és a szívünkhöz kapnánk, mindenki nyugodjon le, igazából kijelenthetem hogy ez senkit nem ért meglepetésként de leginkább mindenki csalódott ezen döntésük miatt.Az események forgatókönyve az alábbi szerint zajlott:

Mint köztudott, a CODE bojkottot hirdetett egy feltételezhetően adminok által az Asteria segítésére létrehozott tokenpiaci "csalás" miatt és ennek köszönhetően sok ország kétkattba vonult. Rengeteg Asteria országban pakkoztak fel onnan vett tokenek segitségével tankokat így hirtelen egyik pillanatról a másikra ennek segitségével - és az ezzel párhuzamosan futtatott bothadsereg segitségével - túlerőbe kerültek a csatatéren. Egyszerűen nem volt meg a felmérések szerint az az eladói réteg ami fedezte volna azt a tokenmennyiséget amit beszereztek játékbeli CC segítségével és a tokenpiac anonimitása erre lehetőséget ad.A 4560-as napon Tyler Bubblar bejelentette az eUSA-Asteria közötti NAP-ot. Ezen NAP állítólag a CODE által el lett fogadva, azonban az igazság az, csupán az után beszéltek erről a többi tagnak miután kérdőre lettek vonva annak felszínre kerülése után és ezen az "elfogadásos" szavazáson gyakorlatilag nem voltak jelent a tagországok és csak bejelentésre került.

No de sebaj, hát ha mi bojkottban vagyunk, legalabb legyen jó a másiknak - mondhatták páran és legyintettek. Ekkor viszont már egyeseknek feltűnt mire készülnek de ezen álláspontjukat nem hangoztatták eléggé, diplomáciai szempontból ugyanis ezt felhasználhatták volna akár egy azonnali kilépésre hiszen "nem bízunk bennük".4623-as nap, délelőtt két hónappal később. Vágókép, a felkelő nap bevilágítja a várost, gyorsított felvételben haladnak a járművek ahogy végigpásztázza az ébredező metropoliszt majd egy újságárús fiú felvesz egy kupac frissen érkezett napilapot és elkiabalja magát: "Szenzáció! Írország az USA ellen szervezkedik és az eltörlésüket erőlteti az Asteria-ban!"

Állítólagos bizonyítékok alapján az eUSA azzal vádolta meg eÍrországot, hogy az Asteria-ban szorgalmazta, a velük kötött NAP-ot rúgják fel, támadják meg és foglalják el őket. Is. Ennek következményeképpen Tyler Bubblar embargót lebegtetett be eÍrország ellen mert számára ez elfogadhatatlan és meg kell büntetni őket.

A nap folyamán természetesen ezt megkérdezték tőlük többen is, hogy egy igazából súlytalan és gyakorlatilag eltörölt, semmilyen szövetséghez nem tartozó de pro-CODE ország ellen miért van szükség egy ilyen mocskos dolog alkalmazására. Ők a korábban emlegetett bizonyonyítékokkal hozakodtak elő amiket soha senki nem látott és ha lett is volna bármilyen ilyen, annak súlya körülbelül megegyezik azzal mintha bármelyikünk kiírná a barátfalára...4623-as nap, délután. Naplemente, a kamera az egyesével kivillanó fényeket pásztázza a metropoliszban ahogy lámpát gyújtanak az emberek, majd egy vendéglátóipari egységre zoomol ahol egy kis csoport sörözgetve beszéli a nap eseményeit. Az esti szokásos CODE delegáltak közötti megbeszélésen vagyunk. Néhányan még mindig nem értik pontosan mit akarnak és diplomáciai kedvességgel beszélgetnek a mögöttünk és az elöttünk álló dolgokról mikor felhozzák az Ír dolgot. Miért számít nekünk ha ők embargót hirdetnek. Miért szamit egy kis ország mikor ŐK a CODE tagok a masik meg kilépett, és bizonyítékuk van ellenük, szervezkednek! De nem fogják megmutatni...a többi pedig már történelem.

Két hónappal azt követően hogy eUSA szóban ismét kilépett egy szövetségből, papíron is megtette azt. Nem először az eRep történelmében, ismét az aktuálisan erősebb oldalt választották.4624-es nap. A berekedt kikiáltó fiú ismét szenzációról számol be dmjohnston tollából, megjelenik a kilépésről szóló eUSA írás és azt követően pedig pár óra múlva eIrország is közzé teszi a nyilatkozatát az őket érintő részről. A szavazás állása alapján a kilépés meg fog történni.A fentieket áttekintve, leginkább egy mesterségesen kreált casus belli-t láthattunk, a helyett hogy tisztán és nyíltan megmondták volna a szemünkbe hogy ők most sajnálják, de lépnek a jelenleg győztes oldalra.

De mit jelent ez a CODE számára, talán ez a legfontosabb kérdés amit feltehetünk. Röviden? Semmit nem jelent. Gyakorlatilag két hónapja elhagyták a szövetséget, nem igazán számíthattunk azóta sem rájuk (elötte se nagyon) , a saját játékukat játsszák amit megtehetnek hiszen az Asteria is inkább visszaédesgette mint megtámadta őket komolyabban.

És mit jelent ez eMagyarország szempontjából? A másik fontos kérdés ugye. Nos, ugyancsak semmit a fentiek miatt. Esetleg ismét felerősödnek azok a hangok amik azt erőltetik hogy nekünk is hátba kellene szúrni a barátainkat, nekünk is ideje lenne lépni mert a CODE semmire nem jó?
Feltételezhetően igen, viszont akik ezt erőltetik nem számolnak azzal hogy ezzel számunkra nem új lehetőségek nyílnának meg hanem csupán újabb ellenségeket szereznénk a meglévők mellé és egy végleges eltörlés lenne a jussunk.
Üdvözlettel:

wwenigma
külügyminiszter