Az eStuff halála

Day 4,620, 02:41 Published in Hungary Hungary by 655321
[136]/[4620]

Az iskolában azt tanítják, hogy a jó vezető bevonja a beosztottakat a döntésekbe (demokratikus vezetési stílust követ), és tud delegálni (csak a stratégiai kérdésekkel foglalkozik). Steve Jobs nem járt ilyen iskolába, ezért nem tudta, hogy ez a szabály. Egy utolsó diktátor pöcs volt, aki a legapróbb részletekig beleszólt a vállalat és termékei minden ügyébe. És egyben az ezredforduló legnagyobb hatású innovátora is.

Definíció szerint az adó olyan, az államnak kötelezően fizetendő juttatás, amit a szabály szerint az egyéneknek nincs joguk megkérdőjelezni. Gandhi mégis polgári engedetlenséget hirdetett a sóadó ellen, amiből aztán egy milliárdos ország született.

A filmvilág fontos szabálya, hogy a képi és szövegvilág harmóniában kell legyen. A szöveg nem dominálhat, mert az már színház. Ezt a szabályt általában be is tartották, míg meg nem érkezett Tarantino, aki teletolta párbeszédekkel a filmjeit. Ebből a felfogásból születtek olyan klasszikusok, mint a Ponyvaregény, a Jackie Brown vagy a Halálbiztos.
___________________________________________

Az erep gyönyörű világában szigorú szabály, hogy a szriptek használata tilos. Zordacz nem váltotta meg a világot, nem kerül be a történelemkönyvekbe, és aligha nedvesedik a lányok bugyija utána. De írt egy szkriptet, amivel egy csomó erep játékos élete lett egyszerűbb és kényelmesebb: automatikus energiavisszatöltés, automatikus árbetöltés, jobban szem előtt lévő információk, idegesítő elemek eltűntetése, és így tovább.

Zordacz ma permabanra került. Viszlát, és kösz a kódokat!