[eMagyarország és a világ] Külügyi hírösszefoglaló

Day 4,617, 03:44 Published in Hungary Hungary by Tomi_ur


eMagyarország a 4617. napon, 03:40 erep idő szerint (2020. július 11. 12:40 CET)


Sziasztok!

Az alábbi cikkben az elmúlt egy hét eseményeiről olvashattok, fókuszban eMagyarországgal, kitekintéssel régiónkra és szövetségeseinkre.

Ami az iráni-magyar háborút illeti, Nyugat-Dunántúl régiót, simán, 97:0-ra megvédtük eIrántól. Átvettük a kezdeményezést, és megtámadtuk a szomszédos Prekmurje régiót, amit 2020. július 6-án szinte ellenállás nélkül el is foglaltunk (Muravidék magyar föld). Az eIrán elleni menetelésnek gátat szabott az, hogy időközben eHorvátország is megtámadta eIránt, a Prekmurjével szomszédos Styria és Carinthia régiót, amelyen keresztül tovább támadhattuk volna eIránt, elfoglalta, így az iráni-magyar határ megszűnt. Az eIrántól elfoglalt régiót 2020. július 8-án végül fel is szabadítottuk, és visszaadtuk eSzlovéniának (Prekmurje szlovén föld).

A Muravidék elleni támadással egy napon, 2020. július 6-án a horvát-magyar training war keretében megtámadtuk Szlavóniát, amit a horvátok megvédtek, viszont ezzel a lépéssel ki is ütöttük az 1-2 nappal korábban megkötött görög és thai MPP-t, lévén, hogy ilyen MPP-kkel eHorvátország támadásunk időpontjában már rendelkezett. Itt valószínűleg valamilyen koordinációs hiba történt a Code-on belül, mindamellett a tévedés orvosolható, a jövőben nagyobb odafigyeléssel elkerülhető, katasztrófa nem történt.

2020. július 6-án (4612. nap) megpróbáltunk hadat üzenni Ausztriának, ami végül nem történt meg, mert eRománia elfoglalta azt az osztrák régiót, Styriát, amit támadhattunk volna, és megszűnt az osztrák-magyar határ.

Az osztrák hadüzenettel egy napon megindítottuk a légi csapás előkészítését eChile Zona Sur régiójára, ami mentőcsónakul fog szolgálni egy esetleges újabb országeltörlés esetére, hogy meg tudjuk tartani a következő kongresszusi választásokat (jelenleg nincs az országnak törvényhozása, az elnök fogadja el a törvényeket). A chilei projektet elnöki közlés szerint megállapodásos alapon kivitelezzük eChilével.

Miután a másodosztályú Asteria-országokat és szatellitállamaikat (eIrán, eLitvánia) kipucoltuk a Kárpát-medencéből, eSzerbia és eRománia mellett még mindig megmaradt a bolgár exklávé Pozsonyban, amit igyekeztünk felszámolni. Ezt direkt hadüzenet nélkül, úgy oldottuk meg, hogy előbb felszabadítottuk Pozsonyt a bolgár megszállás alól (2020. július 7., 4613. nap), majd Natural enemy javaslat útján háborút nyitottunk eSzlovákiára, és elfoglaltuk a régiót (2020. július 8., 4614. nap). Ennek következményeképpen egyrészt eSzlovákia teljes területe magyar fennhatóság alá került, másrészt az Asteria részéről már „csak” eRománia és eSzerbia közvetlen fenyegetésével kellett a részünkről számolni.

2020. július 8-án (4614. nap), nem sokkal Pozsony bevétele előtt, a horvát-magyar training war során elfoglaltuk Szlavóniát, amely így magyar területté vált.

Szinte törvényszerű, hogy eSzerbia ezek után hadat üzent eMagyarországnak 2020. július 9-én (4615. nap), és a biztonság kedvéért a Natural enemyt is betolta ránk. Az első támadás Szlavóniát érte, amelyet, jóllehet nagyon megtoltuk, a szerbek nagy fölénnyel, 17-94-re elfoglaltak. Vereségünkben nem kis szerepet játszott, hogy az amúgy is létszám és erőfölényben lévő, pakkos szerbek hatalmas mennyiségű nagy bombát halmoztak fel, amit valamennyi divízió valamennyi szektorában, minden körben bevetettek. Erre a hatékony megoldást sajnos még nem találtuk meg. Mindehhez jött az, hogy a horvátok a románokkal, a franciák és a törökök a bolgárokkal vannak lekötve, a saját országaikat védik, illetve foglalják vissza, így segítséget emberi számítás szerint nem remélhettünk tőlük.

A szerbek viszont nem sokáig örülhettek: a vélhetően rengeteg IRL-pénz felhasználásával vásárolt több kilotonnányi bombával elhódított Szlavóniát, amit amúgy is visszaadtunk volna eHorvátországnak, a horvátok 2020. július 10-én simán hozták az itt indított RW-ben, így a terület visszakerült eHorvátországhoz. A régió jelenleg Bosznia-Hercegovina támadása alatt áll.

A szerbek következőnek Dél-Alföld régiót támadták meg. Szegedet a fentebb márt írt okoknál fogva 18-98-ra sajnos ugyancsak elvesztettük.

Jelenleg Székesfehérvár körül zárul a szerb ostromgyűrű. Annyival jobbak az esélyeink most, hogy Natural enemyvel eHorvátország hadat üzent eSzerbiának, és megindult a horvát támadás a Vajdaság ellen.

A szerb-magyar háborúval párhuzamosan szlovén-magyar, horvát-magyar, chilei-magyar és argentin-magyar training war is folyik, ezek szükségességét és indokoltságát lehet, hogy felül kellene vizsgálni, és stratégiailag nélkülözhetőeket egyelőre lezárni.


Ami szövetségeseinket illeti, eTörökország jelenleg a dél-amerikai kontinensen, az argentin Cuyo régióban létezik:A klasszikus értelemben vett eTörökországot eBulgária teljesen elfoglalta:Az elmúlt napokban eFranciaország több régióját visszafoglalta eBulgáriától, de messze vannak még attól, hogy helyreállítsák az ország területi egységét: az eddig visszafoglalt 7 régió mellett további 14 van még a bolgárok kezén, akik a kezdeményezést is átvették a direkt háborúban:A délszláv térségben eSzlovénia teljes egészében visszakerült a térképre, nem különben eHorvátország, eRomániát a környékről kifüstölték, így közvetlen veszélyt már nem jelent rájuk. Megjelent újra eBosznia-Hercegovina, legkeletibb régióját az Asteria-béli ePortugália tartja megszállás alatt, amely egy szerb régiót is magánál tart. Két régiója eSzerbiának eKolumbia kezén van. Code-szövetségesünket, Montenegrót jelenleg eLettország és eSzerbia tartja kétharmad részben ellenőrzés alatt.eAlbániát a szerbek és a macedónok teljesen eltörölték, az országnak egy régiója sincs. Részben felszabadult viszont eGörögország, azzal, hogy a macedónok Thesszalonikiben, míg a portugálok Athénban és Lamniában állomásoznak:Az eUSA az állítólagos megnemtámadási szerződés mellett folyamatos training war jellegű háborúban van eRomániával, eSzerbiával, eTaiwannal, eIránnal, eLengyelországgal, eMoldovával, eFinnországgal, eBulgáriával, az eGyesült Arab eMirátusokkal; hosszabb időtávon az figyelhető meg, hogy az 50 szövetségi államból átlagban 30-40 folyamatosan amerikai ellenőrzés alatt marad.Ezzel a folyamatos Asteria-sebzéselvonás mellett aranybányaként is szolgálnak ellenfeleinknek, de nekünk is.

Köszönöm a figyelmet!

Üdv,

Tomi_ur

Trenton, New Jersey, 4617. nap 03:40 erep idő szerint (2020. július 11. 12:40 CET)