[MK] Leköszönő/Beköszönő

Day 4,613, 03:41 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany

Tisztelt eMagyar játékosok!

Köszönöm, hogy újra bizalmat szavaztatok nekem.
Magas arányban szavaztatok rám, ez a 75% fölötti szavazatarány megtisztelő illetve egyben ez a magas arányú "felhatalmazás" azt is jelenti, hogy bizalmatok töretlen...egy szó, mint száz mégegyszer, köszönöm szépen és igyekszem meghálálni a belém fektetett bizalmat.

Nézzük, tőmondatokban, hogy mivel zártunk/mivel köszönök le:
A LEGFONTOSSABB célom sikerült elérni eMAGYARORSZAG teljes mértékben szabad sőt jelen pillanatban Felvidéket és Muravidéket is birtokoljuk.
A felszabadulásunkhoz jelentős mértékben hozzájárultak azok a játéktechnikai változások amelyeket már nagyon rég sürgettünk (RW-Lázadás indítási szabályok változására gondolok) hisz már régen elavultak voltak, ezen szabályokat kihasználva tartott, hosszú hónapokig, elnyomás alatt minket az ellenfél DE AZT SE feledjük, hogy bizony tavaly, meg mi csináltuk ugyanezt velük...🙁 summa summárum egy elavult szabályt átdolgoztak+olyan új harci modult vezetek be, egyelőre 2 honapig, ami nagy mértékben kedvez az olyan országoknak, ahol NAGY a népesség (Magyarorszag az egyik legnépesebb ország az erepen), DE önmagában a létszám kevés lett volna/kevés lesz, mert NAGYON DE NAGYON díjazza ez az új rendszer az AKTIVITAST és itt nem a scrit-bot aktívításra gondoltam, HANEM a folyamatos EMBERI jelenlétről. Tanulság tehát, ha sokan vagyunk+szervezettek+NAGYON AKTIVAK is vagyunk, akkor ebben az új rendszerben, ha nem is verhetetlenek, DE eltörölhetetlenek leszünk!!! Merjünk hinni ebben és legyünk itt egy picivel többet, egy picivel hatékonyabban, probáljuk megérteni az új szabályokat (kérdezni ér) és használjuk is ki azokat (akár olcsó BH, akár olcsó SH szerzésre is)
Sajnos beszélnem kell arról is ami, véleményem szerint, a LEGFONTOSSABB kudarcom volt éspedig, az, hogy nem sikerült a kongresszusi választásokra legalább EGY régiót felszabadítanunk és így ismét NINCS kongresszusa az országnak, egyesek még örülnek is ennek, DE én személy szerint a legnagyobb kudarcomnak élem meg épp ezért a mostani ciklusban EZ lesz a LEGFONTOSSABB célkituzésem...alább részletezem.

Fontosnak érzem még beszélni az államkassza állapotáról (egyre jobb az utobbi napokban) és szeretném azt elérni, hogy ezután a jővőbeni elnökök legalább nagyvonalakban elszámoljanak az állami vagyonnal. Nos az elnöki ciklusom elején kb. 13,8 millió készpénzzel rendelkezett az eMagyar állam (egy kevés volt a kasszában 0.4milla és a nagyrész a Bankban) illetve kb 2900 arannyal (2390orgban és 510 körül a kasszaban) tehát nagyvonalakban innen indultunk. Ha az indulásra PONTOS számaim nincsenek is, de a zárásra viszont vannak.
Mire is költöttünk a ciklusban:
1.Jún14-én a peru elleni (litván oldalon) harcokban elköltöttünk 2 millió forintot
2.Jún-16-án szintén a peru elleni (litván oldalon) valo harcokban elköltöttünk 2.25 milliót
3.Jún-24-én a MAJDNEM SIKERES (2 percen mulott) időhúzos perui-litván harcokban ismét elköltöttünk 1.8 milliót
4.Az event meghirdetésekor, a tank árának emelkedése, miatt gyorsan bevásároltam az állami vagyonból 2000 tankot (125 forintos áron) illetve még szerettem volna ugyanannyit, de kivártam és maradék tankvásárlásra szánt 0.25 millio cc-t nem költöttem el (a tank és a pénz is az én raktáramban van)
5.A romik ellenei BH lopásos 1 hét alatt 80 arany ment el.
6.Beadtunk 2 db MPP-t annak a költsége 20000cc
7.Beadtam 2 db háborus nyilatkozatot (horvat es a most futo osztrak) ezeknek az összköltsége 570 arany
Nagyvonalakban, tehát ennyit költöttünk: 6.57 millió pénz és 650 arany
Kellett volna maradjon az államkasszában = 7.23 millió pénz és 2250 arany
Ehhez képest jelen pillanatban van kb. 8.8 millió játékpénz, ebből a bankban (eMagyarNemzetiBank) van kicsivel több, mit 7 millió pénz illetve az államkasszában kicsivel több, mint 1.8 millió. Arany dolgában állami orgban (MATASZ) van 2250 arany illetve a kassza gyakorlatilag üres (a 2 DOW 570 aranyat vitt el)
Az oka, hogy több pénzzel zártunk, mint ahogy kellett volna (8.8 milla van 7.23 helyett) az nagyvonalakban az, hogy az utóbbi NAPOKBAN van országunk és így megjelentek az adóforintok a kasszában illetve a fenti sebzéstámogatást sem fogata el mindeki volt aki visszautalta az államnak. Ezúton is köszönjük szépen nekik.

Tehát jelen pillanatban 8.8 millió pénzzel ( 7 + 1.8 ) és 2250 arannyal rendelkezünk....ez lesz a kiinduló alap és ezt fogjuk szaporítani, hisz mostmár van országunk és így nem csak pár forinttal hanem több tízezer forinttal növekszik a "vagyon".

A terveink az elkövetkező ciklusra:
-LEGFONTOSSABB, hogy legyen kongresszusunk ennek mindent alárendelek, ennek okán a mai nap beadásra került egy chilei légi csapás (AS), hogy ott kialakítsunk egy második BIZTOS bázist, ne legyen olyan egyszerű eltörölni minket, ha esetleg újból fordul a kocka.
-Pozsony visszacsatolása, jelen pillanatban ennek az első lépését látjátok, vagyis bulgár elnyomás alol felszabadítjuk a tartományt, majd a szlovákoktól visszacsatoljuk az ANYAországhoz.
-A szövetség segítése:
Ez eddig is a programom része volt és az marad továbbra is, bár voltak hangok/vélemények mely szerint ebből (CODE) szövetségből távoznunk kéne, DE én továbbra is úgy gondolom, hogy itt a helyünk. Hisz ebben az új "terepes" felállásban KOMOLY segítség tudunk lenni a szövetségeseinknek, mutassuk meg nekik, hogy jó dolog a MAGYAR szövetségese lenni, támogassuk őket/segítsünk nekik, még akkor is, ha adott esetben, ezt ők nem mindig tudták/tudják viszonozni. Ne felejtsük el, hogy a szövetséges országok közül talán mi állunk a legjobban, uh adott esetben akár területet is tudunk a rendelkezésükre bocsántani. Figyeljétek a FONTOS csatákat az országfalon és NAGYON MEGKEREK mindenkit, amennyire lehet segítse, főleg TEREPEKEN, ahol nem számít a LEGEND bónusz, a bajba levő szövetséges országokat (most éppen a törököket).
Az utazási költségektől igazából nem kell tartani, mert max 70-80 forintból majdnem mindenik szövetséges csata elérhető ILLETVE a folyamatosan benyújtásra kerülő MPP szerződések segítségével akár utazás nélkül is elérhetőek lesznek a DIREKT csaták (török és francia egyelőre). A NAPI PARANCSOT is lehet szövetséges csatákra állítani, kérem erre is figyeljetek főleg, amikor nem fut MAGYAR csata.
-Légi program
Ez eddig is programom része volt, de egy picit mostohagyermekként kezeltem, hisz a fentiekben vázolt sebzéstámogatáson kívül nem nagyon segítettünk a légiseket, pedig a cél továbbra is egy nagyon ütőképes szervezett légi desszant kialakítása.
-Terepezős egységek kialakítása
Ez újdonság és az új harci modul hozta magával a dolgot, de már sikerült egy szép adatbázis összeállítanom, azokkal az emberekkel, akik állami útmutatás szerint osztották/vagy épp nem teljesen osztották szét, az erejüket különböző tereptípusokra, mihelyt sikerül elindítjuk a terepes köreleveleket, ahol infókat kaphattok a saját területeiden zajló FONTOS csatákról illetve utmutatót is természetesen, mert úgy érzem még nem mindenkinek egészen KRISZTALYTISZTA a terepes harcok szabályai/előnyei/lépései...

-Gerillaverseny
Ez a "régi" vágyam is része volt az eddigi terveimnek, de nem sikerült vele foglalkoznom, viszont NEM adom fel és továbbra is tervezem meghirdetni, és megszervezni a gerilla versenyt. Ha beválik, akkor rendszeresen (hetente/havonta) tartanánk ilyen versenyeket.

A Kormánylista egyetlen NAGYON fontos pozicióban (HM) módosult. Megköszönöm az eddigi hadügyminiszter Raab Donat erepublik.com/en/citizen/profile/1707533 munkáját, remélem nem adja fel teljesen, mert szükségünk van ilyen emberekre mint ő. Valószínüleg sok kritikát is kapok az új kormánytag személye miatt, de higgyétek el, hogy én BIZOK benne, hogy nagy segítségünkre lehet az elkövetkező nehéz harcokban...illetve az tudnotok kell, hogy NAGY TOLONGAS nem volt a kormányposztókért, pedig nekem nagyon nagy szükségem lenne segítségre. Kérlek adjátok meg neki az esélyt és forduljatok bizalommal hozzá még, akkor is, ha a múltban, tett olyant, amit pl. én se díjazok, de az dobja ráaz első követ, aki maga se vétet soha...:

Hadügyminiszter = Drago erepublik.com/en/citizen/profile/4653767
Kormányzó = Economisto erepublik.com/en/citizen/profile/5470452
Miniszterelnökasszony = Heroine17 erepublik.com/en/citizen/profile/4899676
Oktatásügyi miniszter = Goobee erepublik.com/en/citizen/profile/3309212
Külügyminiszter = wwenigma erepublik.com/en/citizen/profile/1470157
Szociális minisztérium államtitkár = Szaszi erepublik.com/en/citizen/profile/2645390
Éjszakai hadműveleti felelős = Domv erepublik.com/en/citizen/profile/1304405

Tisztelettel és Köszönettel,
WasssDorong eMagyarország elnöke.