[Legionar] Dan oslobođenja Srbije

Day 4,610, 01:55 Published in Serbia Iran by Dimitrij lvanov
Objavljeno: 04.07.2020.Današnji dan – 4. jul, je ako ste zaboravili ili ste pripadnici mlađih naraštaja pa to niste znali, jedan od najsvetlijih dana u istoriji eSrbije. Na današnji dan 2009. godine srpska vojska je nakon 3 mjeseca okupacije umarširala u oslobođeni Beograd i time ponovo uspostavila suverenitet nad cijelom svojom teritorijom.

Pre tačno jedanaest godina u uniformi Elite učestvovao sam u oslobođenju Srbije i Beograda i to je bio jedan od najsrećnijih dana u mom eŽivotu. Dan kasnije 5. jula prilikom patrole na Dunavu kod Iloka ranjen sam snajperskim metkom i moja vojna karijera u v1 bila je završena. Nakon toga bacio sam se u politiku i u vladi Von Martina bio ministar informisanja, a u kasnijim vladama učestvovao u radu drugih ministarstava ali to je već druga priča. Dan prije mog ranjavanja napisao sam članak koji je zabilježio istorijska dešavanja u kojima smo se, ne samo našli nego koja smo svojim djelima stvarali. Taj članak tradicionalno objavljujem svake godine na današnji dan pa tako to činim i danas. U čast i sjećanje na sve drugove pale tokom razvoja ove igre. Slava im.VESTI

Poslednjih nekoliko dana oči svetske javnosti bile su uperene u malu Srbiju. Na njenoj teritoriji vodile su se možda i najveće bitke koje je eSvet do sada video. Niz ofanziva i kontra-ofanziva u Raškoj, Zapadnoj i Istočnoj Srbiji, te Vojvodini punio je novinske članke svih svetskih država. Rat za konačno oslobođenje Srbije je završen i poslednja bitka – ustanak u Beogradu – završava za nekoliko sati. Srbija je uz veliku i neprocenjivu pomoć saveznika ponovo stala na svoje noge jača nego ikada.

Sve je počelo mađarskim zauzimanjem Vojvodine i vraćanjem te regije u sastav Srbije. Hrvatska tada objavljuje rat Srbiji i par dana kasnije gubi kontrolu nad kongresom. Srbija preuzima inicijativu i prva napada u Raškoj oblasti 25.06. Hrvatska uz pomoć saveznika uspeva odbiti napad PEACE koalicije. Zatim su usledil još dve neuspešne ofanzive PEACE-a: 26.06. Istočna Srbija i 28.06. Raška. Mađarska Vrhovna Komanda je shvatila da i pored velike koncentracije PEACE trupa u Srbiji, bez učestvovanja celokupnih Mađarskih snaga operacije ne mogu biti završene uspešno. Mađarska donosi odluku da u operacije uključi i rezervne snage.
Daje se uputstvo srpskom, kao i hrvatskom parlamentu, koji je pod kontrolom srpsko-mađarskih kongresmena, da se potpiše MPP sporazum sa Austrijom. Nakon usvajanja tih predloga, Mađarska napada Austriju i time aktivira MPP sa Srbijom i Hrvatskom. Usledio je napad na Vojvodinu i srpski predsednik se povlači iz tog regiona omogućavajući Mađarima da punom snagom napadnu Zapadnu Srbiju i Beograd što Mađari i čine te 01.07. osvajaju Z.Srbiju, a 02.07. i Beograd.

U isto vreme Srbija obnavlja ofanzive na Rašku i Istočnu Srbiju i uz veliku podršku indonežanskih, iranskih, italijanskih i ostalih PEACE-a trupa uspeva razbiti razvučenu hrvatsko-rumunsku odbranu te osloboditi Rašku 30.06. i Istočnu Srbiju 01.07. Oslobođenjem Beograda koje je završilo 04.07. u 10:15 časova erep, završena je i poslednja etapa okupacije Srbije koja će svoj drugi praznik slaviti upravo na ovaj dan. Živeo 4. jul – Dan Oslobođenja Srbije!

- Interesantna bitka vodila se u Zapadnoj Srbiji 01.07. Bitka koja je dokazala da igrači eRepublika zaista žude za medaljama. Naime, samo nekoliko sekundi pre završetka mađarske ofanzive na ovu regiju podignut je ustanak protiv hrvatske vlasti. Ustanak koji je trajao svega nekoliko sekundi i u kojem je njegov pokretač Endy osvojio medalju heroja bitke sa čitavih 47 poena štete. Čestitke heroju Endyju.

- U cilju obezbeđenja svojih granica i zaštite regije sa visokom proizvodnjom drveta francuska vlada je pozvala svo stanovništvo koje ne živi u regijama sa bolnicom da se presele u region Akvitanije. U Akvitaniji je podignuta nova Q5 bolnica i novi Q3 odbrambeni sistem koji će štititi Francusku od napada iz Španije i SAD-a. Svo stanovništvo koje se odlučilo na preseljenje dobiće od države naknadu za putnu kartu u visini od 12 FRF.

- Italija provodi plan vraćanja teritorija Nemačkoj i uz koordinaciju sa nemačkim trupama pod komandom Habraka Abrivianiusa oslobođeni su Baden-Virtenberg i Saksonija-Anhalt. Pozivaju se svi građani Italije da u borbama učestvuju na strani pobunjenika – Crvenih. Nakon povlačenja iz ove dve regije, Italijani još uvek pod kontrolom imaju Tiringiju i Bavarsku koje će uskoro ući u proces prenošenja nadležnosti.


RATIŠTA

Saxony-Anhalt started by Habraka Abrivianius vs Italy do 04.07. - 12:00 erep
- Bolnica: Q5 = Friuli-Venezia-Giulia, Umbria
- Oružje: Q1 = 0.12G, Q2 = 0.24G, Q3 = 0.51G

Limpopo started by Durruti vs Brazil do 04.07. - 23:30 erep
- Bolnica: Q5 = North Region, South Region, Gauteng
- Oružje: Q1 = 0.17G, Q2 = 0.49G, Q3 = 0.70G

Southern Basarabia started by flik vs Romania do 05.07. – 07:00 erep
- Bolnica: Q5 = Transilvania, Moldova, Muntenia
- Oružje: Q1 = 0.12G, Q2 = 0.24G, Q3 = 0.41G


SREĆAN VAM DAN OSLOBOĐENJA eSRBIJE!