[BD] Info/guide till eventet

Day 4,609, 03:49 Published in Sweden Romania by Bidragsdepartementet- Tilägnad Rommel, Cizz, Gurkan och andra behövande -


Hej hej alla,


Tänkte försöka kladda ihop en någorlunda sammanfattning av eventet som varar två månader.


Kortfattat ändras följande:

- I samtliga delstrider kommer air och mark slå samtidigt. Striderna kommer dessutom att förkortas till 5-10 delstrider, tidigare var det ca 8-13.

- Air delas in i 3 sektorer. Vinner man minst två av dessa får landet poäng för att vinna air. SH med 8 guld tilldelas till bästa spelare i VARJE sektor. Knapp sitter uppe till höger för att byta sektor.

- I mark finns nu 14 olika terränger som man fördelar sin styrka mellan. I varje runda kommer det att för varje division (D1/D2/D3/D4) att vara en strid i två terrängtyper som anfallande landet bestämmer. Samtidigt finns en tredje som fungerar som striderna gjorde tidigare, dvs alla har sin vanliga styrka. För varje division behöver man vinna minst 2 av dessa 3 strider för att landets ska få poäng. BH tilldelas bästa spelare i varje enskild terräng och division (dvs totalt 12 BH per sida och runda).

Notera att när man slår i terräng påverkar inte legendbonusen och styrkan för alla är begränsad till 40 000, vilket gör att det inte kommer vara så stort gap mellan starka spelare och de med lite mindre styrka. Detta gör att det krävs rätt lite skada för BH i terrängstrider.

- Most contested är tillbaka, denna gång ger det 2 Prestige points (till weekly challenge) per 10 energi man slår med. Det finns konstant en strid i air och en i mark som är det och blir exempelvis en air most contested gäller det alla 3 sektorer. Försök utnyttja detta så ni får lite mer belöningar på weekly.

- Det kan konsteras att detta eventet ger bättre möjlighet för alla att ta guld i form av SH- och BH-medaljer i båda air och mark:
- I air verkar det räcka med 20 000 skada ca för SH och troligen lite mindre på vardagsförmiddagar. Se bara till att slå först i striden/sektorn innan någon annan har gjort 10 000+ skada.
- I mark ska man kolla på landets feed för att se vilka terrängtyper vi använder och därefter välja. Tänk på att striderna oftast varar 5-7 rundor numera så välj några av de 10 första vi prioriterar. Det finns 5 gratis tokens som gör att man kan välja om sin styrka, men vänta helst någon dag med att använda dem.


- Notera också den nya ändringen som gör det dyrare att flytta, särskilt längre distanser. Har man inte moving tickets kan det blir riktigt dyrt numera så håll koll på vad det kostar nu.


- För frågor, skriv kommentar här, PMa zzzingo eller för snabbast svar gå in på vår Discord : https://discord.gg/Eg8g3WS// BD via Pyongchang 2020-07-03