Морско лято в България.

Day 4,608, 01:44 Published in Bulgaria Russia by MarcoAce

Здравейте еПриятели!

Лятото настъпва с пълна сила, температурите се увеличават и пропорционално с тях желанието ни за прохлада. Дали на море или на планина, културен туризъм или дори на басейн, всеки има своите лични предпочитания за прекарването му.

Тук ще ви предложа по няколко варианта за изкарване на горещия сезон, зареждане с енергия и трупане на хубави спомени, като същевременно и любуване на българските природни красоти.

Чуствайте се свободни да споделите в коментарите и места, на които сте ходили и са ви направили впечатление, или пък просто искате да посетите.


За почитателите на морето

Дори обстановката с коронавирусът не е повод да откаже някои от плануваните им летни занимания.

Красивите брегове, наличието, както и на тихи, така и на шумни места, яркото слънце и финия пясък описват Българското Черноморие. Всеки може да намери предпочитаното от него - за купонджиите и почитателите на забавленията има диви партита и изключителен нощен живот, а за спокойните души - девствени и тихи плажове, богата природна обстановка и чиста морска вода. За всеки има някое райско кътче, на което да изживее незабравима почивка.


За купонджиите:

Какао бийч, Слънчев брягКултов атракцион, разположен в най-големия курорт у нас - Слънчев бряг. Обединява нощни заведения като Бедрум, Какао, Брилянтин, Час Пик, Кабана и Домби. През деня външните барове привличат почиващите с близостта си до морето и атрактивните им интериори. А вечер обстановката се променя до неузнаваемост – музика, светлинни ефекти, настроение и весели хора гарантират незабравими партита на самия плаж до сутринта.

Хасиенда бийч, ЛозенецПрез деня е идеално място за релакс с коктейл в ръка и прекрасен плаж край красив залив. Вечер се превръща в клуб с вълнуващи тематични партита в присъствието на диджеи от световна класа и изпълнения на живо. Така можете да посрещнете вечерта с чаша шампанско в ръка и да я завършите с чаша кафе и закуска, гледайки приказния изгрев.

Къмпинг Градина, СозополВ доста от лагерите по ивицата „домашните“ забавления много често не отстъпват на тези по баровете, като често пъти дори и ги надминават. Къмпинг "Градина" е място с няколко лица. Място, където за няколко месеца от годината едни до други съжителстват няколко поколения – и млади, и по-стари. И някак си за всеки има място там. "Градина" е едно от тези места, за които се правят филми, по простата причина, че там може да се случи всичко – и това ще бъде ОК.


За любителите на спокойствието и природната красота:

СилистарСилистар е един от най-спокойните и красиви плажове на българското Черноморие. Мястото предлага отлични възможности за къмпинг. Районът е запазил естествената си красота и е може би един от най-дивите и недокоснати места по българското крайбрежие. В допълнение има гора и вливащата се в Черно море малка река.

БолатаПлаж Болата е уникален за скалните брегове в района на Калиакра. Член е на клуба "Най-красивите заливи в света", като е подреден на седмо място в него. Малък плаж е, който сякаш е скрит от света – спокоен, тих и сгушен сред високи скали и множество пещери. До него се стига по стръмен каменист път, по който е необходимо и малко ходене пеша. Но ходенето пък си заслужава – красив плаж, чиста вода, скали и дива природа – затова и много туристи посещават това място през лятото. А само на няколко километра от Болата е и нос Калиакра, който е част от Стоте национални туристически обекта.

Кара ДереКара Дере е още един от най-дивите плажове в България, който се характеризира с това, че няма инфраструктура и застрояване. В същото време не е част от някой резерват или защитена зона. Туристите спят на палатки или в каравани и се наслаждават на тишината и прекрасното море, което се разкрива пред тях. Именно в това се крие чарът на местността – откъсването от стандартния начин на живот и доближаването до природата.

АркутиноКрасивата пясъчна лагуна на Аркутино е част от резервата "Ропотамо". Намира се в община Приморско, между курортните комплекси Приморско и Дюни, северозападно от устието на река Ропотамо. От плажа се открива уникална гледка към остров Свети Тома. Островът е единственото място в България, на което има диворастящи кактуси. Плажната ивица на Аркутино е широка и красива, водата е чиста, а гледките – уникални. Природа, тишина, свеж въздух – от какво повече може да се нуждае човек. Освен това обаче има и изградено сърф училище, а заведенията на плажа предлагат всичко, от което се нуждаете.Тъй като статията стана сравнително дълга, за да не тормозя вниманието ви, следващите сегменти ще са в по-нанатъшни статии.

Благодаря за четенето и весело лято!

Следваща статия: Планинско лято в България.