Observații inițiale despre „Vara Fierbinte”

Day 4,606, 01:53 Published in Romania Romania by Roman Daco
Anul X, A Douăzeci Și Patra Ediție A Seriei De DinozAur - Marți, Ziua a 4606-a a Lumii Noi

ACTUALIZARE Ziua 4608:

Mâine începe evenimentul 6 x 10 zile de Mayhem, rebrănduit ca „vara fierbinte”! (mersi Nicolae Crefelean pentru aducerea aminte din comentarii)

Între timp Plato a adus câteva clarificări după anunțul inițial, așa că am hotărât să adaug/rectific și eu observațiile personale:

- Într-o campanie se va lupta, pe rând, pe toate terenurile, nu doar pe câteva. Cei care stabilesc strategia campaniei pot seta doar ordinea acestora rundă cu rundă. Așa că nu va fi eficientă specializarea unei țări pe anumite terenuri fără a ceda câteva runde... pentru toate tipurile de teren va fi nevoie de soldați cu skilluri și în plus va fi nevoie și de coordonarea acestora pentru a lupta în anumite runde (cam cum se caută acum soldați puternici pe o anumită divizie).

- Se confirmă explicit că vom avea epice aeriene non-stop timp de 60 de zile.

- Cei pe care i-a prins evenimentul în drumul spre Legend XX primesc până la urmă câteva lovituri importante. Mai precis, bonusul de legendă nu se va aplica pe niciun tip de teren nici la calculul damage-ului, nici la punctele de rank. Astfel, (1) avansarea în rank se va face constant și lent, nu accelerat ca până acum și (2) așa cum anticipam, profitul din TP va fi mult mai mic - deci prețul armelor va fi prohibitiv dacă nu va scădea drastic.
Nu scrie nimic despre luptele din zona standard... rămâne o speranță mică acolo până ne vom lămuri la începutul eventului. Amintesc că fiecare rundă, la fiecare divizie, se va lupta în trei zone: una standard și două pe câte un teren specific.
Articol original:

Au apărut primele informații despre „evenimentul” Vara Fierbinte care va dura timp de 2 luni, așa că m-am gândit să aduc în discuție primele observații personale.- Nu știu pe cine cred ei că păcălesc cu denumirea de „eveniment”. Este clar lansarea beta a unor schimbări permanente. Vor avea astfel timp să testeze și să ajusteze din mers, dar predicția mea e că terenurile, noile divizii, sistemul de punctaj etc vor rămâne.

- Principala modificare o reprezintă împărțirea strength-ului pe skilluri de teren. Este cea mai recentă încercare de egalizare a valorilor. Practic plafonează influența strength-ului la damage la 40k „skill”. 40k strength se fac într-un an și ceva, deci singurul avantaj al celor cu strength mare va fi că vor putea acoperi mai multe tipuri de teren.
Ca o paranteză, intern acest eveniment este denumit „strength event” (dă clic dreapta pe poza de mai sus și alege „copy image address” apoi dă paste undeva dacă vrei să te convingi), ceea ce confirmă observația mea.

- Sunt 14 tipuri de teren în total, deci abia la 560k strength cineva le va putea acoperi pe toate... deci cam în 7-8 ani vom vedea primii luptători „all-terrain” 🙂

- Probabil că va rămâne totuși avantajul rank-ului în luptele TP care este foarte consistent, așa că egalizarea nu va fi chiar totală.

- Sunt curios care vor fi noile valori ale dmg-ului. Creșterea în rank se va face ca și acum conform strength-ului total. Dacă se păstrează formulele curente, ținând cont că strength-ul maxim pe un teren va fi 40k atunci avansarea în rank se va face mult mai lent, o lovitură majoră pentru cei care nu au apucat să atingă rank-ul maxim... de asemenea prețul armelor va trebui să scadă dramatic pentru a mai renta să dai cu Q7 în luptele TP.

- Deși pare că valoarea medaliilor SH s-a diminuat (de la 30G la 3 x 8G), trebuie ținut cont că acum fiecare rundă va avea componentă de air. De fapt trei componente (sectoarele A, B, C). Deci vor fi 8 x 3 = 24G de câștigat în fiecare rundă. Din nou o democratizare a câștigurilor și la nivel de SH - mai multe dar împărțite la mai mulți. Apropo, sunt foarte curios care vor fi noile „reguli nescrise” la SH medal 😉

- De la 55/4 = 13.75 puncte / rundă se va trece la 11+6 = 17 puncte pe rundă, deci campaniile vor fi mai scurte (dacă se păstrează valoarea actuală de 94 puncte pentru câștigarea campaniei)

- Conducătorii militari vor avea mai mult de muncă pentru că vor trebui să stabilească tipurile de teren pentru fiecare campanie. Probabil numărul de Training Wars va scădea din această cauză.

- Inițiativa într-o campanie capătă și mai mare importanță, căci oferă și alegerea tipurilor de teren.

- Legat de precedenta observație, probabil la nivel de țară se vor specializa pe anumite terenuri pentru eficiență maximă în luptă. Iar la nivel de alianță fie se vor dezvolta skilluri pentru terenuri complementare (pentru acoperirea tuturor tipurilor), fie, din nou, specializare la nivel de alianță.

- Las la final cea mai bună veste, vom avea epice non-stop timp de două luni. Nu este foarte clar specificat, dar sper că „the most contested battle” va include și divizia aeriană, ca și până acum, așa că vestea devine și mai bună pentru unul ca mine - epice aeriene non-stop timp de două luni.

Stay cool in the hot summer,
Roman Daco