[ССС] Анализа конгресних избора

Day 4,606, 00:24 Published in Serbia Serbia by Strahinjic lll


30.6.2020.

Поштовани грађани,

Овај чланак је превасходно намењен члановима странке којом председавам, Српске Саборне Странке. Али неће шкодити ни осталима да га прочитају, кога занима стање на политичкој сцени Србије.

Конкретно, тема су недавно завршени конгресни избори. Српска Саборна Странка се пласирала у топ 5 странака и тиме, по трећи пут за редом, обезбедила самостално учешће на конгресним изборима.

Овог пута смо на изборе изашли заједно са Српском Патриотском Лигом, и пре избора сам навео да бих био задовољан тиме да у збиру освојимо макар један мандат више него прошлог месеца, када смо освојили 8 мандата. Па да видимо колико смо у томе успели.После провере гласова, стање на изборима за конгрес било је следеће:

1. место освојио је Акциони Покрет, у сарадњи са Уједињеном еСрбијом, са 171 гласом и 11 добијених места у конгресу (прошлог месеца 161/14)
2. место освојила је Српска Саборна Странка, у сарадњи са Српском Патриотском Лигом, са 128 гласова и 9 конгресмена (прошлог месеца 90/8, при чему смо на прошлим изборима ишли без СПЛ)
3. место освојио је Српски Народни Фронт са 111 гласова и 7 добијених места у конгресу (прошлог месеца 133/11)
4. место освојила је Само Србија са 103 гласа и 7 добијених места у конгресу (прошлог месеца 127/10)
5. место освојио је СЈеБ Синдикат, у сарадњи са Покретом еБеба, са 83 гласа и 6 конгресмена (прошлог месеца 101/😎.

Укупно је на изборе изашло 596 играча, у односу на 612 у прошлом месецу.Као што се види из приложеног, наша странка је, са СПЛ, заузела друго место и узели смо тог једног конгресмена више него прошлог месеца. Ми смо добили 6 конгресмена, а СПЛ 3, односно 9 у збиру. Тачно онолико колико смо претпоставили да можемо узети и, у складу са тим, треба да будемо задовољни овим резултатима. Морамо узети у обзир и да је било 16 гласова мање у укупном збиру него прошлог месеца и да је изабрано укупно 40 конгресмена, у односу на 51 прошлог месеца. Ипак, мора нам бити јасно да простора за напредак постоји и, уз бољу организацију и већу активност свих нас заједно, могли бисмо да очекујемо и преко 140 гласова уколико се укупан број гласова на следећим изборима не би значајно умањио.

Наших 9 конгресмена су:Њихове кратке биографије сте могли да прочитате у мом претходном чланку.

Циљ за наредне конгресне изборе је опстанак у топ 5 и ново самостално учешће, а надамо се и новој сарадњи са СПЛ и заједничком покушају да се оствари још бољи резултат. План је да у будућности, током времена, пружимо шансу свим заинтересованим играчима из странке, који нису учествовали у конгресу, да добију прилику да остваре и то искуство. До сада је већ скоро 10 играча по том критеријуму добило прилику да постане конгресмен. Такође, пружаћемо шансу и играчима ван наше странке који желе у конгрес уколико будемо сматрали да су сигурни и да неће бити потенцијални проблем. Ову праксу смо већ започели у мају и до сада смо имали 2 ванстраначка играча који су преко нас постали конгресмени.ДОБРОДОШЛИ У СРПСКУ САБОРНУ СТРАНКУ - СТРАНКУ СРПСКИХ РОДОЉУБА!

Посетите нас на Телеграму https://t.me/srpskasabornastranka .