Power spin

Day 4,605, 05:41 Published in Hungary Hungary by Rezangyal

Nem ez az első cikkem a témában, de újra pörög a szerencsekerék így érdemes kicsit felfrissíteni az emlékeinket.

Először is a szabályok:
- minden nap az első pörgetés ingyenes
- a további pörgetések ára 500 cc-ről indul és egyre drágul, pörgetésenként 100 cc-vel
- minden nap elején elölről kezdődik az árazás, és a főnyeremények hajkurászása is.
- van a keréken egy free spin nyeremény is ekkor kapsz egy ingyen forgatási lehetőséget és a következő forgatásnál nem fog növekedni a forgatási költség.
- a főnyereményt 3 lépésben viheted el, ha kijön a csillag a keréken: első lépésben kapsz egy durva damage boostert, másodszorra egy hétre egy +500 energiás házat, és ha a harmadik alkalommal is kijön a csillag akkor 500 arany a jutalom. a kerék alatt látod, hogy melyik fázisban vagy.
- persze van egy rakás egyéb nyeremény is, ezek 1-2 aranyat érhetnek, talán még a prestige booster meg a ház ami kicsit izgalmasabb, de a tankok a gyorsítót is szeretik.

Sajnos a power spin nyerési esélyeiről nem sokat lehet tudni, bár vannak jól hangzó beszámolók amik arról szólnak, hogy Gipsz Jakab 5 pörgetésből megcsinálta az 500 aranyat azért azt lehet sejteni, hogy nem ez az általános, csak azt nem reklámozza senki, hogy "én idióta elba***** 800k cc-t és nem is nyertem semmit".

Mielőtt pörgesz érdemes végiggondolni, hogy mit is szeretnél.

Ha csóró vagy és arról ábrándozol hogy majd a szerencsekerékből meggazdagszol akkor azt sürgősen felejtsd el. A power spin nem pénznyomda, összességében több cc-t éget mint amennyi aranyat hoz a játékba. Ez a dolga.

Az egyik cél lehet, hogy a kis nyereményekből minél többet elvigyél. Ez valamennyire mindenki számára értelmes cél, hacsak nem vagy nagyon csóró az elő néhány pörgetést érdemes megcsinálni, hisz azok még olcsók és a kis nyeremények is simán megérnek 1000 cc-t.

A másik értelmes cél a főnyeremény, az 500 arany. De menyit ér a főnyeremény? 500 arany sok pénz és különösen azoknak mozgathatja meg a fantáziáját akiknek elég sok cc-jük van, viszont a 10 aranyas napi limit miatt nem tudják aranyra váltani. Számukra egy jó lehetőség lehet a kerék. Jelenleg ugyan az arany olcsó, így a főnyeremény csak kb 300k cc-t ér de ha valakinek tényleg sok cc-je van és tényleg nem tud vele mit csinálni akkor számára 500k cc-t is megérhet az 500 arany.

Aki viszont nincs kiéhezve az aranyra annak nem igazán éri meg a sok pörgetés, párat persze pörgethet a kis nyereményekért, de túl sokat nem éri meg.

Az meg végképp hülyeségnek hangzik, hogy aranyból veszel cc-t hogy aztán a power spinen az aranyat hajkurászd.

Ha nincs kéznél pár százezer cc akkor sem érdemes a jackpotra gyúrni, nagy ugyanis az esély, hogy kifogysz a pénzből mire összejönne a főnyeremény és akkor minden hiába volt. Persze lehet, hogy 200k cc-ből is kijön az 500 arany de az is lehet, hogy csak 2m-ból.

A legveszélyesebb szituáció egyébként az amikor már megvan az első két fokozata a jackpotnak és a harmadikért nyomulsz: ilyenkor már sokba kerül egy pörgetés és még ha pozitív is a várható érték a szórás elég nagy, lehet hogy hamar összejön a harmadik lépcső de lehet, hogy beleszaladsz egy durva pofonba.

Bár kicsit ködszurkálás a dolog, de én mégis megpróbáltam szimulációval (több millió pörgetés) összerakni egy "optimális" stratégiát az aranyvadászok számára.

Az alapfeltevések:
- a 3. jackpot értéke 500000 cc
- a jackpot valószínűsége 1/50 (ez nagyon bizonytalan érték)
- egy kis nyeremény átlagos értéke 1000 cc
- minden forgatásnál ugyanannyi a jackpot valószínűsége
- az első fizetős pörgetés 500 cc-be kerül utána minden pörgetés +100 cc-vel drágul

Ha mindenféle stratégia nélkül egyszerűen csak minden nap addig pörgetünk amíg ki nem jön az 500 arany akkor időnként durva pofonokba is bele fogunk futni, akár sok milliós veszteségünk is lehet! Az átlagos napi veszteség is több 100k cc lesz.
Ennél szerencsére költséghatékonyabb stratégiák is vannak, érdemes néhány elvet szem előtt tartani (a számok csak körülbelüli értékek).

1. szabály: kb. 2000 forgatási költségig mindenképp menj el. Ha addig nem jön össze a jackpot első lépése akkor hagyd abba a pörgetést, ez nem a te napod. Ha össze is jönne a fődíj sokba kerülne mert csak drága pörgetésekkel jönne össze.

2. szabály: Ha a jackpot első lépése összejött akkor játssz tovább kb 4000-ig, ha addig nem jött össze a második jackpot lépcsőfok akkor hagyd abba. Ha ezt betartod akkor várhatóan napi 9000 cc profitra tehetsz szert. Ha nagyon agresszív vagy akkor elmehetsz a jackpot második lépcsőjével akár 8000 cc költségig is bár ekkor már számíts rá, hogy már inkább csak nullszaldósan jöhetsz ki a buliból.

3. szabály: 11000 cc/forgatási költség felett mindenképp ki kell szállni, akkor is ha már csak egy lépés hiányzik a sikerhez. Itt már nagyon drága a forgatás, nem éri meg játszani. Itt már kb 500k mínuszban leszel, de ha ezt nem nyeled le akkor csak hizlalni fogod a veszteséget. Olyan is van hogy valaki milliós mínuszba megy, ki akarod próbálni? Ilyen pörgetési költség mellett már közelebb vagy hozzá mint gondolnád. Bizonyos szempontból ez a legfontosabb szabály: ez óv meg attól, hogy nagyon ritkán nagyon durva veszteségbe szaladj bele.

Ennyi.

A lényeg, hogy tudj kiszállni.
Mindegy hogy mennyi pénzt költöttél már el csak azt nézd hogy várhatóan mennyit fogsz. Az efféle játékoknál a legnagyobb pszichés csapda az hogy nem szállsz ki a játékól mert már túl sokat öltél bele, pedig az, hogy mennyit öltél bele a rendszert nem érdekli.

Lehet más játékrendszereket is használni, ha csóró vagy de azért vágysz egy kis adrenalinra akkor próbálkozhatsz a 2000-3000-4000 limitekkel is (ekkor a max veszteség 40k körül lesz, viszont a jackpot is ritka lesz) de mindenképp fontos, hogy legyen egy határ ahol megállsz ha nincs egyetlen jackpotod sem, és legyen egy olyan határ is ahol mindenképp megállsz.

Ha nagyra értékeled a kis nyereményeket akkor kijjebb tolhatod a határokat, de kell hogy legyen határ mert különben nagyon el tud szállni a veszteséged.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy mennyit költöttél a kerékre:
ha "price" az utolsó forgatás ára akkor
((price-500) / 100 + 1) darab forgatásunk volt eddig
(500 + price) / 2 volt az egy forgatásra jutó átlagos költség
vagyis (500 + price)/2 * ((price-500) / 100 + 1) az összes költség.

A dolgot viszont megkavarja a free spin, akkor ugyanis nem csak egy ingyenes kört kapsz, de a következő fizetős köröd is csak annyiba fog kerülni mint az előző, vagyis egy körön át nem növekszik az ár. Szóval a free spinek miatt valójában kb. 20%-al több a tényleges költés, mint ami ebből a képletből jön.

Akinek meg 500k cc-ből sem jött ki a jackpont annak továbbra is ezt küldöm:


update: kiszámoltam 1:40 jackpot esély mellett is, itt a következő szabályok adódtak:
1. szabály: ha 2500-ig nem kapsz jackpotot akkor szállj ki
2. szabály: ha 5000-ig nem jön össze a második jackpot akkor szállj ki
3. szabály: ha 13500-ig nem jön össze a harmadik jackpot akkor szállj ki
ilyenkor a 3 jackpot esélye 22%, ez reálisabb számnak tűnik mint ami 1:50 mellett adódik.