[МИ] ВАЖНО - Нови механизми селидби и устанака

Day 4,605, 01:09 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja
29.6.2020.

Од данашњег и сутрашњег дана почињу са применом нове промене које је админ увео о којима сте сви обавештени путем приватне поруке а овом приликом вам дајемо превод исте.Подржавање устанака и цена селидбе

Драги грађани,

Урадићемо неколико измена у игри како бисмо променили механизме који су временом застарели и како бисмо боље симулирали прави свет.

Цена селидбе

Почевши од дана 4605, цена сељења неће више бити заснована на путним зонама већ на актуелној раздаљини измешу градова у километрима.

Основна цена селидбе ће бити 10 валуте по пређених 100 километара. Када се плаћање селидбе врши валутом, минимална цена селидбе ће бити 20 валуте, чак иако је пређена дистанца мања од 200 километара.

Путне карте ће дозвољавати прелажење раздаљина у зависности од њиховог квалитета. Сваки квалитет ће пружати могућност прелажења 1000 километара. Вишеструке карте ће бити коришћене у случају потребе за тим.

Како би грађани прилагодили своје економске стратегије везане за ове промене, све понуде за карте су повучене са тржишта и враћене у складиште.

Домет путовања картама:

Ку1 карте: 1000 километара
Ку2 карте: 2000 километара
Ку3 карте: 3000 километара
Ку4 карте: 4000 километара
Ку5 карте: 5000 километара

Пример: Путовање из Ломбардије у Кирде-Ести: 2001 километара

2х Ку1 карта ИЛИ
1х Ку2 карта ИЛИ
1х Ку3 карта ИЛИ
1х Ку4 карта ИЛИ
1х Ку5 карта ИЛИ
200 валуте

Остали механизми везани за путовања ће остати непромењени.Устанци

Почевши од дана 4606, устанци ће се додавати на ред у битке за регију онда када је број подржавалаца устанка сакупљен и почеће уколико регија није враћена држави која је њен оригинални власник.

Грађани ће сада моћи да подрже устанак у било којој регији уколико је прошло најмање 24 сата откако је оригинални власник изгубио контролу над истом.

Пример:

Регија Х државе А је под окупацијом државе Б.
Устаничке снаге државе су сакупиле потребан број подржавалаца устанка.
Устанак ће бити додат у ред за битке за ту регију.

Сценарио 1:
Држава Б има актуелну битку са државом Ц у регији Х.
Након што је битка између Б и Ц завршена, почеће устанак у регији Х против државе која је добила битку између Б и Ц.

Сценарио 2:
Држава Б има актуелну битку са државом А, оригиналним власником регије Х.
Ако држава Б добије битку, започеће устанак против државе Б.
Ако држава А добије битку, устаничке снаге ће бити распуштене а устанак затворен.

Остали механизми везани за устанке ће остати непромењени.Пар кратких коментара везаних за наведене промене.

Цена селидби ће бити дефинитивно повећана, чак и драстично у неким случајевима. До сада је, на пример, за селидбу у раздаљини од 1000 километара било потребно 20 валуте, сада ће бити потребно 100 валуте.

Промене везане за устанке су уследиле услед доминације нашег савеза и потпуног брисања противничког са мапе, због чега је већи део противника ступио у бојкот. Наведене промене ће олакшати могућности ослобађања противника и, највероватније, довести до укидања стратегије тзв. возова. Оно што је занимљиво је да, када је наш савез био у таквој ситуацији крајем прошле године, админи нису желели да промене ниједан механизам и рекли су нам да побољшамо дипломатију.

Овиме практично добијамо потврду да смо "обрнули" систем возова и победили противника у том модулу. Нове промене иду њима на руку али нећемо кукати због тога јер нико није ни волео те возове које су управо осмислили наши противници, већ смо се прилагодили ситуацији и победили их њиховим сопственим оружјем. Прилагодићемо се и на ове промене што је брже могуће и дати све од себе да их победимо и у овом, као и у свим претходним модулима.

С поштовањем,
Влада Србије