Промени

Day 4,604, 16:00 Published in Bulgaria Bulgaria by Sollam
Здравейте Скъпи приятели, Уважаеми еСънародници! 😊

Надявам се тази статия да помогне на тези от вас, които все още не са наясно с предстоящото, следствие на новите промени на Плато!

Ще се опитам да бъда кратък, така че всеки от вас сам за себе си да доразвие някои от примерите, посочени по-долу.

По въпроса за въстанията нещата мисля са ясни:

Поне за мен, това е реверанс на админите към КОД, които ореваха орталъка. Най-общо казано, това означава край на влакчетата. Вярно, от едната страна е клик на президент, а от другата 10-на въстаници, но лично аз не виждам президенти, които буквално казано да кибичат тук по 24 часа, за пуснат атака. Освен, ако няколко човека не играят с президентския акаунт и пак няма да има гаранция. Последствията мисля са ясни за всички.

По-интересна е втората част от промените – цените на пътуванията, а именно: 100сс за 1000 км.

Тук за пореден път ще бъдем ужилени заради пропуските си по времето на ресурсните войни. Въпросът е, как да се справим със ситуацията. Могат да се правят много прогнози и анализи, за които няма да ми стигнат 3 статии. Като започнем от типажите играчи, минем през оскъпяването на медалите, хитовете, скриптовете, фермите и т.н. и т.н.
Ще страдат, както големите играчи с много холдинги, така и обикновеният играч.
Самото изчисляване на фирмите в холдингите, за да сте на нула е плод на други сметки, които касаят различните играчи, качеството на компаниите или мините и там също трябва да навлезем в много дълбоки води.
Учудващо е, как една уж малка промяна, може да съсипе цялата икономика и направи всички играчи по-бедни от преди.


Но да премина по същество:

Ще се спра на някои закономерности, типични за повечето играчи, имащи фирми в Руси като ще използвам приблизителни данни, без да изпадам в подробности.

Нека разгледаме един пълен цикъл на пътуване с избор на резиденция:

Избрали сме резиденция между двата им основни региона с макс бонуси и съответно, подчертавам макс бонус за къщите ни.Имаме холдинги в Западен Сибир за оръжия и Волга вятка за храни. За да работим във всеки от тях, избираме максималния вариант ( всичко това в случай, че имаме достатъчно енергия и не трябва да се връщаме в резиденцията, за да напълним и се отправим към холдинг 2) Казано с други думи, идеален вариант.Пътуване приблизително - 270сс

Сега да отидем до Волга вятка:Пътуване приблизително - 242сс

И накрая да се върнем във Волга, където къщите ни са на макс:Пътуване приблизително - 85сс

Общо – 597 пари на ден.
Ако трябва да се върнем, за да презаредим, сметката е: 2 х 270 + 2 х 85 = 710 на денТук идва един много интересен момент от разговора ни за промените в чата на Алианс. Лично аз бях останал с впечатление, че при падане на бонуса за къщи, пада и регенерацията, но реално, това не е така, като за тази корекция им благодаря. Пада единствено продължителността на действие ( на живот ) на къщата.


Затова в този ред на мисли ще продължа с примерите съответно за Западен Сибир:

image hosting russia

И за Волга вятка:

upload file image


Какво се случва, ако преместим резиденцията си в Западен Сибир:

Пътуваме веднъж до Волга вятка и се връщаме, сиреч 2 х 242 = 484сс на ден.

597 – 484 = 131сс на ден далавера уж. 🙂

Ако обаче трябва да се връщаме в старата резиденция да заредим и пътуваме отново до Волга вятка, следва: 690 – 484 = 226сс на ден. Още по-голяма далавера. 🙂


Обаче:

Резиденция без бонус – 7 дни или 1343 на ден при сегашни цени
Резиденция с бонус – 8,4 дни. – 1119 на ден при сегашни цени


Приблизителна разлика – 224 на ден.
Към нея би било добре да добавим и работните билети.

На вас оставам да изберете, как да играете, предвид профила ви и цените на къщите от съответното качество. При стари цени на к1 къща от 6000сс, нещата биха изглеждали по друг начин, но в момента не е точно така.


Като пожелание, би било хубаво, ако държавата, респективно парламента разгледат и приемат програма за подпомагане на играчите за преместване на фирми в един холдинг, стига да имат енергията, за което!
(да кажем за играчи с холдинги в еБългария и Западен Сибир или Запазен Сибир и Систан)За МПП с Русия, ако искаме да разчитаме на щетата на по-малко активните играчи ня ма смисъл да подчертавам. ( знам, че понякога това пречи, но няма как )Що се касае до играчите, играещи заедно, преструктурирането им в хранителни и оръжейни холдинги, определено би намалило разходите.


Надявам се да съм ви помогнал в размислите!


Приятна игра на всички!🙂