Л Е К С И К О Н - брой 50

Day 4,603, 11:48 Published in Bulgaria Bulgaria by The Nutcracker

Здравейте драги еСънародници, реших да продължа поредицата Л Е К С И К О Н.
Днес ще ви представя едно младо амбицирано момче, кандидат за еПрезидент.
Желая му успех, само напред и нагоре.


Име?
Велизар Пламенов Димитров

Години?
30г.

Професия?
Финансов Анализатор

Разкажи нещо за себе си?
Завършил съм Финанси във Великобритания. Цял живот съм работил в тази сфера след това.
Неженен съм, за разлика от сестра ми, от която имам и племенница отскоро.
Живея в къща в края на София, което е доста нетипично.
Обичам да чета, не гледам вече много филми, защото повечето в жанровете които ме интересуват, съм ги изгледал. И играя и League of Legends с приятели, когато имам време.
Голям фен съм на плажовете и снега. Ако времето не е подходящо за едното, трябва да става за другото, иначе не ми е приятно.
А и да, ходя на фитнес поне 3-4 пъти седмично.


Кой си ти в eRepublik?
Svetoslav Terter в ерепублик
https://www.erepublik.com/en/citizen/profile/2488414


Герой?
За мен Тертер, като последният стабилен владетел на България е един символ на това че можем да бъдем и силни, стига да го пожелаем.
Избирайки това име аз правя следното послание - така както след Тертер се разединихте и отслабнахме, след регистрацията си в ерепублик да се научим как да се обидиняваме и да ставаме по силни.
В един момент еБългария беше на върха, тогава временно се отказах от играта.


Кога и как научи за играта?
Научих за играта от видео в което се разказваше как Румъния ни е превзела и ни мачка в далечната 2009 година.

Отряд, как и защо?
Отряд - бил съм в много, понастоящем в Торук Макто с командир AUDAN.
AUDAN ми е лично много симпатичен, партията му е наш коалиционен партньор и освен това съм заместник командир, тоест сам си решавам къде да бия (100% авио общо взето)


Партия, как и защо?
БНФ винаги, да от 10+ години. Емпири ме омагьоса, хьресваше ми неговата енергия и хъс за промяна. След това вече бях силно привързан към партията и съм и до ден днешен. Така че реално дълбоко емоционални са ми подбудите.

Бил ли си депутат ако да какви са целите ти като такъв, ако не не какво би те подтикнало и за какво би се борил като депутат?
13-14 мандата имам в парламента. Винаги съм се стремял към три неща: спазване на конституцията, защита на демократичното управление на страната и даване на гласност на младите играчи (от които напоследък нямаме никак много ️)

Ако те поканят да си част от президентския кабинет, каква длъжност би ти подхождала най-много, с какво би бил полезен?
Бил съм през 2010та министър на финансите в кабинета на Емпири, но това работя и в РЖ и не искам да се заемам с това и в играта. Бил съм и МВ в кабинета та Гияс и то по време на интензивна война. МВ, министър председател (добре комуникирам с хората) или министър на финансите (в краен случай). Това са ми опциите за участие в кабинет.

А президент?
Президент не съм бил, но бих опитал. Целта ми би била обединение на нацията до колкото е възможно, максимално много тренировъчни войни, максимално много фармене и трупане на ресурси, едно разширено участие на редовите играчи с иницииране на допитвания и референдуми, редовни статии с цел повишена прозрачност на управлението. И в никакъв случай повече от два мандата за година. Хората на този пост трябва да се сменят.

Какво би посъветвал новите неопитни играчи?
Неопитните играчи трябва да четат наличните статии и да участват в младежките програми задължително. Също така да питат за всичко, което им е неясно. Но за мен е от особена важност да спомена и още нещо - неопитните играчи не трябва дя се съсредоточават сямо от развитието на акаунтите си във военен и икономически план. Трябва също така да обръщат внимание на случващото се в страната и извън нея. Външно и вътрешнополитическата активност и подготвеност на населението е от значение за изхода на войните в играта. А това все пак е една военна игра!

И последно, но не и по важност. Какво те задържа в игата и какво е тя за теб?
За мен играта е платформа за комуникация със стари познати, но също така и много интересен социален експеримент. Много ми е интересно да видя дали еБългарите, бидейки до някъде представителна извадка на българския мянталитет, могат да се обединят и да действат задружно в името на общия интерес в рамките на едно демократично управление. Ако да - как. Ако не - защо.