Reduceri de primăvară - calcule REFĂCUTE

Day 4,574, 01:17 Published in Romania Romania by Roman Daco
Anul X, A Douăzeci Și Treia Ediție A Seriei De DinozAur - Vineri, Ziua a 4574-a a Lumii Noi

Salutări tuturor!


Au apărut reducerile de primăvară, cu oferte pentru toate buzunarele și e-buzunarele. Voi vorbi aici doar despre e-buzunare, adică despre pachetele cu prețuri în Aur. Articolul lui Rabbit of Caerbannog le descrie destul de detaliat și nu o să repet ce e acolo. Doar voi continua acea prezentare cu câteva calcule personale pe baza cărora am încercat să cuantific și mai mult profitabilitatea acestor pachete. Înainte de asta va trebui să fac o paranteză despre...

Cât valorează un stinger?
De mai multă vreme încercam să răspund la această întrebare și deși cam aveam ceva idei, abia ieri mi-a apărut foarte clar în minte o metodă destul de precisă de calcul care leagă stingerele de batoanele de energie. Modul de a le compara: cât air damage îmi oferă fiecare?

Exemplul personal:
Stinger + 3FF = 3000 air dmg
Baton + 3FF = 13FF * 125 dmg/hit = 1625 air dmg
Rezultat, 1 Stinger = ~1.85 Batoane

Rezultatele variază în funcție de nivelul fiecăruia dar ideea e că pe măsură ce crești în rank batoanele devin mai importante. Un lucru de care probabil toți eram conștienți - stingerele sunt mai importante la începutul dezvoltării.

Cuantificarea nu e perfectă, de exemplu cu stingere pierzi mai puțin timp să le dai decât cu batoanele, sunt mult mai avantajoase pentru a conserva/vâna un SH, în schimb batoanele îți dau 10xp în plus care în timp se adună la lvl. Dar o consider o bună aproximare pentru a calcula de acum încolo cât valorează un stinger.

Luând ca preț de bază 1.95G / baton (cea mai bună ofertă permanentă de la magazinul lui Plato - 39G pe 10 batoane duble), în cazul meu prețul de bază pentru un stinger este cam 3.6G. În sfârșit am un preț pe baza căruia voi putea să evaluez în viitor ofertele care includ stingere!

Și viitorul cel mai apropiat e secunda următoare, așa că hai să vedem...

Cât de bune sunt ofertele de primăvară?
Pornind tot de la articolul menționat mai sus, am completat tabelul lui cu câteva calcule adiționale. ATENȚIE! toate calculele sunt făcute pe profilul personal, considerând 1 hit = 125 air dmg. De asemenea, calculele inițiale erau greșite (mersi Alegretto pentru atenționare), această actualizare face pachetele mult mai profitabile decât evaluarea inițială.


De exemplu am calculat cât primesc înapoi pe bombe și rachete considerând că o să le dau la TP (coloana G from bombs - am aproximat 1k cc / 100M dmg neglijând taxele). Astfel am ajuns la un preț final pe pachet - coloana COST-RETURN. Împărțind acest preț la „batoanele echivalente” pe care le oferă (1 morcov = 0.5 batoane, 1 stinger = 1.85 batoane) am obținut un preț pe „baton echivalent” pentru fiecare tip de pachet. Rămân necuantificate, bonus, boosterele de 100% dmg terestru pentru 8 ore și acceleratoarele de dmg x5 pentru 10 minute. Fiecare le apreciază cum vrea, pentru mine devin din ce în ce mai nesemnificative, mai ales că am o rezervă destul de mare din amândouă.

Rezultatul, comparat cu prețul de bază de 1.95 G/baton, este că TOATE PACHETELE SUNT PROFITABILE dacă le cumperi pentru a avansa la airde la XS până la L pachetele sunt profitabile, apoi se face un salt semnificativ de preț la XL și XXL, aducându-le în zona neprofitabilității. Dacă le cumpăr pe toate și calculez un preț mediu, acesta este de 1.16G / baton echivalent, aproape jumătate față de prețul de la magazinul permanent, chiar sub rarele reduceri cu 30% la batoane.

După aceste calcule am hotărât să cumpăr tot! de la XS până la L și mai am o zi să mă mai gândesc cacă iau și XL și XXL...


Spor și vouă la cheltuit,
Roman Daco