[ДК - Посланик Чили] Затишие

Day 4,435, 09:47 Published in Bulgaria France by Akaga

Десетина дни след началото на декемврийския мандат в Чили направиха диктатура. Основния повод - неактивността на президентката Dark Cruzado. А също така спирането на двете програми, неадекватността й при пускане на атаки, координиране на въстания и пр.

Най-яростната съпротива против диктатурата бе от Skull Kraken:
"Искам да се позамислите как сме се променили от гордата виртуална нация, която бяхме, до това, което сме сега. Само няколко играчи, които изпълняват заповеди.
Заповеди на кого, въпрос е на това кой да заема оригиналите ни, кой да води битките ни и вече почти не си спомням ... гордите ePais"


Кабинета след диктатурата бе организиран от RedW0lf77, който разсъждава - "Какво се случи? Не беше ли победата това, което нацията ни винаги искаше? Явно не беше това. Раздразнението започна да се появява в малка група и думите „ние сме марионетки“ започнаха да се забелязват все повече и повече."

Както и да е, диктатурата мина, но както бе обещано на 6.1 пуснаха революция.

Проблемът обаче с неяснотите за това какво и как да правят явно остава. От известно време насам Чили си позволява да не се вълнува особено кого избира, макар и да имат и много добри президенти, но.. политиката им е подчинена на един съюз, а той на друг. И става малко мазало..

По този повод още септември бе пусната статия за това, че са кукли на конци. Чичо Сам изобщо не отричаше, според него това са завърнали се наскоро в играта след дълго прекъсване и управлението им може да бъде прието като тролско. На няколко пъти го бяха изправили на нокти, но успял да наложи мнението си. Успява, защото е постигнато съгласие между големите партии, че това ще е политиката.

Само че чичо Сам май ще напуска Чили. А пък там РедВолф, бидейки още диктатор, след разговори с различни играчи и групи, направи проучване сред населението. Резултатите са тук. Участвали са 42 човека. 83% смятат, че Андес не е функционален съюз. 23,8% не харесват нито един алианс. Самият факт, че ги питат за това според мен е показателен.

Президентът, избран месец януари е Darth.Rev4n. Предизборна статия няма, но то и в България няма, така че не е толкоз чудно. Казва, че сега като са се върнали към демокрацията, се опитват да работят в мир.

В момента Чили е окупирана от "приятели", за да не е от неприятели. Иначе имат ТВ-та и не само в различни страни, на различни континенти. Бойният им дух като че е спаднал. Засега.

За момента е затишие, твърде вероятно пред буря.. ще видим каква и кога.