Din negativ in pozitiv

Day 4,406, 00:05 Published in Romania Republic of Moldova by brouvi

Salutare,

Dupa o scurta plimbare pana in State, am revenit in tara pentru Sarbatorile de Iarna, si iata-ma-s dornic sa impartasesc cateva ganduri cu voi.

Ah, trebuie spus ca la revenirea pe aeroport, mi-a disparut telefonul, exact ca acum 3 ani, din voleu m-au luat, asa, de bun venit acasa, tarane !

Si ce era cu adevarat frumos, era ca singurul mod in care puteam transfera bani din Bank of America in RO, era printr-o aplicatie care era personalizata pe ACEL telefon. Asa ca, a trebuit sa invat din nou, cum e sa traiesti o saptamana cu cei 120 de dolari pe care ii aveam in buzunar. Nu am avrut sa apelez la nimeni, a fost mai mult un soi de studiu social, presarat cu ceva foame, lipsa de motorina si cu toale eminamente de vara . Un vis !!!

Evenimentele la care am fost chemat in State, aveau niste invitati de marca : celebrul rapper Pitbull, Beyonce ( bai, urata fetita are), Beth Hart, o celebra cantareata de blues, care mie imi inspira... frica, si evident subsemnatul !

Pitbull a tinut si un speech, in care spunea cum a evadat din Cuba si a venit in Miami ca dealer de droguri, dar a reusit sa transforme totul din negativ in pozitiv, Beth Hart ne-a spus despre perioada de drug addicted, si cat de greu i-a fost sa treaca peste si ce provocari a avut.

Beyonce nu a vorbit . Nici eu cu ea.

Vazand speechul celor doi, mi-am adus aminte de toate motivele (pe care inclusiv eu le aveam), sa nu duc ceva la bun sfarsit. Si evident ca, in mintea mea, vinovatul esecului meu, nu eram niciodata eu, intotdeauna era altcineva. Lame, nu ?

Pitbull, ne-a aratat cum a reusit ca, din cercul de "prieteni" pe care il avea, sa se dea pe langa o tipa, care avea legaturi cu lumea artistica . Ii era atat de foame de curatenie in sufletul lui ( traducere aproximativa), incat s-a predat la politie, totul ca sa o poata lua linistit de la capat !

Beth Hart, spunea ca dupa o viata promiscua, si plina de droguri, a dat peste cineva care i-a aratat ca viata poate fi si altfel. Si la fel, ne-a vorbit despre acea foame de " suflet curat".

De ce va impartasesc aceste ganduri ?

In anul 2016, am avut posibilitatea de a face un training de 12 zile cu Jordan Belford, cunoscut si ca the Wolf of the Wallstreet, care la fel spunea ca trecutul tau, nu are nici o legatura cu viitorul tau. Dar absolut nici una ! Totul tine de deciziile pe care le iei tu, si de cat de puternic esti !

Pe mine cand m-a intrebat de ce sunt acolo, ce vreau sa fac, raspunsul meu de roman sadea a fost : vreau si eu o casa, o masina, si niste banuti in banca !

A vrut sa ma dea afara de la curs ! M-a distrus si m-a reconstruit atunci. Am invatat de la el, ca trebuie sa gandesc nesimtit de mare, si motivatia pentru ceea ce fac, nu trebuie sa fie niciodata despre mine.

M-a intrebat :
-La cine tii mai mult decat la tine ?

-La familie, i-am raspuns .

Atunci gaseste motivatia care tine de ei, si nu de tine.

-Tu, daca vrei, poti traii si cu 2000 $ pe luna, nu ?

- Jordan, i-am zis, mai taie un zero, ca sa intelegi de unde vin eu !

S-a uitat la mine ingrozit, m-a masurat din cap pana in picioare, a zabovit asupra ochilor mei, a decis sa ma tina la training ( desi deja platisem O CARUTA DE BANI) . Nu l-am dezamagit, am terminat pe locul 5 din 76 de oameni.


De ce impartasesc aceste ganduri cu voi ?

Probabil printre noi sunt si oameni care trec prin momente mai grele, care probabil nu mai au sperante.

Sau poate oameni care asteapta un semn de undeva .

Sau poate oameni care asteapta un sprijin de la cineva.

Nu renuntati !

Va vorbeste un om care acum ceva ani a pierdut tot, a fost nevoit sa plece in SUA, cu 160 de dolari in buzunar, si o pereche de adidasi pe care cainile i-a ros in noaptea dinaintea plecarii 🙂.


Insa care la momentul potrivit a primit un mare sut in fund de la cineva din jocul asta. Sut in fund atat de puternic si de bine centrat, incat m-a repus pe calea corecta .

Si acest articol ii este dedicat ei 🙂

Va urez dragii mei, Sarbatori linistite, belsug, intelegere si sanatate, ca aia e cea mai importanta !


La multi ani, eRomania !