Урок по родолюбие! Честит да си ни, Кирчо (mule6)!

Day 4,404, 05:14 Published in Bulgaria Bulgaria by didi210

Днес му е ред и му се полага! Бъди здрав, Кирчо! Пожелавам никога да не стихва ентусиазмът ти и винаги да бъдеш удовлетворен от всичко, което правиш! Запази духовитостта и харизмата си! Уникален човек си и се радвам, че те имам като приятел!

Сега лекинко да ви запозная с персоната mule6 - историк, доктор по история, преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски", понастоящем Директор на Регионалния музей в Благоевград! Кирчо е сигурно най-големият патриот, който познавам и родолюбец до мозъка на костите си! Кирчо, изключително ценен приятел си ми!

Ааа и много добър танцьор! Водеше група по народни танци към Млавежкия дом в Благоевград.

Обещал ни е, ако направим събиране в Благоевград на 3-ти март - той ще ни проведе УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ! Изключителен разказвач, който винаги по празници инициира възстановки на исторически събития!

Ето и скромната му личност:

Тук е и моята скромна особа - на първата отляво, на втората посредата (вдясно е маминият) и на третата - някъде там с такето на въстаника 😉 :
Тате Кирчо с прекрасната му госпожица като малка и като малко по-голяма:Горд българин! Такива хора като Кирчо пазят историята ни жива!


Да развееш българският трибагреник на Охридското езеро - бая големи топки имаш, Кирчо 😃


Зевзек 😃
"И с нов дъжд куршуми, камъни и дървье;
дружините наши, оплискани с кърви,
пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред,
всякой гледа само да бъде напред
и гърди геройски на смърт да изложи,
и един враг повеч мъртъв да положи." (Достоен замах 😉 )


Кирчо - танцьора! И бре, Кире 😉
"Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова и в.и.д. директор на Регионален исторически музей - Благоевград д-р Кирил Алексиев откриха официално изложбата "1 ноември - Ден на народните будители".
Събитието бе част от официалната програма, посветена на един от най- светлите български празници.""Десета поредна изложба "Ангелина и приятели" бе открита вчера в зала "Временни изложби" на Регионален исторически музей - Благоевград." (11 ноември 2019)


"В.и.д. директор на Регионален исторически музей- Благоевград д-р Кирил Алексиев изнесе урок по родолюбие пред децата от град Разлог.""Изложбата "Различната България" бе официално открита от автора на фотографиите Асен Великов и в.и.д. директор на Регионален исторически музей - Благоевград д-р Кирил Алексиев."Кирчо запрята ръкави и работи здраво 😉
"🇧🇬👧🧒🇧🇬Регионален исторически музей – Благоевград вече посреща посетителите си по един нов, цветен и интерактивен начин с новореализирания проект „България в мащаб“. 🇧🇬👧🧒🇧🇬
Основната му идея е да пресъздаде България в относителна географска точност и да осигури по- сериозна нагледност в разработването на учебните уроци по география, история, „Човекът и обществото“ и „Човекът и природата“."
И voilà!!!


Кирчо, пожелавам ти невероятен рожден ден! Достоен българин и човек за уважение! Респект!

PS Всички копирани текстове и част от снимките са от фейсбук страницата на Кирчо и от Регионален Исторически Музей - Благоевград

Кирчо, можеш да ме наемеш за личен PR 😃