[MзО] Наредби за ден 4,403

Day 4,401, 15:34 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Odbrana


Добар ден Македонци,

После подолго време го реактивираме стариот весник на еМинистерството за одбрана. Статијата ќе биде обновувана секојдневно, се до моментот кога повеќе нема да е во топ 5 статии, по што ќе биде објавена нова статија.


ПРИОРИТЕТНА ВОЈНА

Во овој дел ќе биде поставена кампања која е вистинска војна и приоритетна во моментот!
1. ПРИОРИТЕТ за денеска е нападот против ХРВАТСКА! Трошење само по потреба!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/230963


2. Пукаме во нападот против Чиле! Во оваа битка не се очекува многу отпор.
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/230933ТРЕНИНГ ВОЈНИ

Во овој дел следете која кампања е тренинг војна и каков исход треба да има!

Перу 🇵🇪
1. Во Рашка губиме!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/231015

Србија 🇷🇸
1. Во нападот од Србија губиме!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/230924Посетете го Телеграм каналот на еМакедонија за дружба, совет, помош и слично!
https://t.me/joinchat/GU6-bxc8_PaHpsHuEoTqIw

Дискорд канал на еМакедонија:
https://discord.gg/xp3aTKC


Со почит,
еМинистер за Одбрана
DEUS ORKA