Возић или не, питање је сад

Day 4,401, 08:25 Published in Serbia Serbia by Strahinjic lll
8.12.2019.

Поздрав о/

Већ дуже времена имамо ситуацију у којој српска власт одржава тзв. возић на нашим оригиналним регијама. Главни проблем тог возића је што у таквим условима не може да се ради у фирмама и многи људи остаје без прихода, а држава остаје са знатно умањеним добитком од пореза и, самим тим, отежаним организовањем. Са друге стране, власти су оправдавале ту тактику тврдњом да нас, ако је одлично организован, возић штити од напада непријатеља и потенцијалног брисања са мапе које нам се догодило пре неколико месеци и каснијим сливањем пара од пореза у те непријатељске државе.

Чињеница је да, од успостављања возића, нисмо брисани са мапе. Чињеница је и да су нам непријатељи неколико пута ипак упадали у оригиналне регије, услед грешака у организацији возића, али да су убрзо из њих избацивани.

У последњих неколико месеци појавили су се играчи који су гласно критиковали идеју возића на нашим оригиналним регијама и предлагали нове тактике али никад нису имали кандидата на изборима који би предложио да ће те идеје покушати да спроведе у дело. Тако да су на изборима увек победу односиле снаге које су се залагале за одржавање возића.

Ситуација се променила на претходним изборима када је, поред Терористе, који се залаже за очување возића, кандидован и Црни Ловац, који се залагао за промену тактике. Ипак, Терориста је однео победу. Разлог томе лежи у чињеници да се Ловац кандидовао поприлично касно, тек последњег дана када истиче рок за постављање кандидатура и да није обезбеђена довољно велика страначка подршка за победу на изборима.



Мишљења сам да смо пре неколико месеци били војно много слабији него што је то сада случај. Били смо са лакоћом обрисани са мапе, све битке смо губили врло убедљиво и успостављање возића је деловало као добро решење које ће нас чувати на мапи у будућности, док не ојачамо и кренемо у наплату дуга. Неки ће рећи и да су непријатељи могли да нас покоре упркос возићу, да су хтели, али остаје чињеница да се то није десило. Покушавали су, чекали нашу грешку и упадали нам пар пута у регије, али се нису ту дуго задржавали.

Али, као што рекох, сада смо војно поприлично јачи него што је то био случај пре неколико месеци. То нам показује и последњи окршај са Хрватима на Косову, када смо после дуго времена добили директну борбу против највећег непријатеља, и то релативно убедљиво. Пре неколико месеци се дешавало да као држава нисмо ни међу топ 5 држава по начињеној штети, а сада смо већ неколико недеља за редом на првом месту. Не бежимо много Хрватима, али смо ипак испред њих, а и свих осталих.

Овакве чињенице дају замајац мишљењу да је можда дошло време да се напусти идеја возића и да се окренемо другој тактици. Терориста је победио као кандидат који се залаже за идеју очувања возића и треба га пустити да одради свој мандат како мисли да треба, али полако треба да размишљамо и о будућности.



Мој је предлог да се следећег месеца да прилика играчима, окупљеним углавном око војне јединице Рефунд, које је Црни Ловац и именовао као већину чланова своје Владе да покушају да спроведу своје замисли у дело. Или не морају да то буду ти људи, свако ко је иоле озбиљан играч, а мисли да можемо да пређемо са возића на неку другу тактику, и окупи тим са којим мисли да би могао то да спроведе у дело, требало би да добије шансу.

Тиме бисмо видели у пракси на чему смо и да ли заиста имамо довољно снаге да се ослободимо негативних последица које доноси возић и пређемо на другачији стил игре. Најгоре што би могло да се деси је да испадне како ипак немамо довољно снаге за такву промену, да нам непријатељи упадну поново на регије и евентуално нас обришу. Сценарио поновног брисања сада не делује баш тако реалан, али га ипак треба узети у обзир.

Било како било, шта год се десило, проверили бисмо у пракси теорију да је време за напуштање возића и могли бисмо да креирамо даљу стратегију у зависности од резултата у том месецу. Па, или бисмо наставили путем даљих освајања или бисмо се вратили на возић док коначно не ојачамо довољно да кренемо другим путем.

Ето, мала тема за дискусију, па се надам да ћете у коментарима изнети сопствена мишљења. Гледајте само да то буде што конструктивније, а не да ово искористимо за пљувачину и обрачуне на личној основи.

До следећег читања...

о7