Mennyi idő kell, hogy átlássuk a játékot?

Day 4,399, 14:28 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékosok!

Szokatlan cikkel jelentkezem.
Időnként egyes játékosoknál azt látom, hogy nem képesek eldönteni, hogy ki a troll, és ki nem.
Valamint meglátni egyes trolloknak vélt játékosokban pont azt, hogy valójában nem is azok.
Emberek vagyunk, akik szövegesen kommunikálnak egymással. Nem látjuk a másik arckifejezését, mimikáját. Nem halljuk a hangját. Nem látjuk azokat a plusz információmorzsákat, amik segítenének nekünk abban, hogy eldöntsük, igazat vagy nem igazat mond/ír a másik, vagy épp csak viccelődik.
Nagyon különböző egyéniségek léteznek itt. Sokan húznak fel egy maszkot, aminek mutatják magukat. Vagy épp pont a valósággal álcázzák magukat (?).
Mivel a szöveges kommunikációnak korlátai miatt félreértelmezhetünk irományokat, játékosok irományait valamint a játékosokat, így sok bizonyos elvek segítenek minket abban, hogy próbáljuk kiszűrni az igazságot.
Szörnyű látni, amikor egyesek túlságosan ragaszkodnak bizonyos szűk látókörű elveikhez, és képesek rossznak beállítani olyanokat, akik valójában nem is azok, max nem értik őket.
A kedvenc mondatom cseten, ami egyes új játékosoknak, de még jópár öregnek sem mond semmit, illetve félre értik:
,,Adjon valaki OP-ot!"
Van, amikor a régebbi cselekedeteit kell látni a játékosnak, van amikor a jelenlegit. Illetve külön kell választani, azt, amikor épp hülyéskedik. Illetve látni, hogy épp hülyéskedik, komolytalankodik.
Nagyon fontos a hit ebben a játékban, de azért vigyázzunk, hogy miben hiszünk, mert ez nem a való élet, hanem csak egy játszótér. Ki így, ki úgy játssza.
Valaki nagyon ügyesen nyomja, valaki kevésbé.

Ne tessék túl komolyan venni. 🙂

No de visszakanyarodva az eredeti kérdéshez:
Mennyi idő kellhet, hogy átláthassuk a játékot, annak játékosait? Látjuk-e a jót, a rosszat? A látszólagos jó mögött a rosszat vagy épp a rossz mögött a jót?

ha nem megy a lejátszás, akkor itt a linkje: https://youtu.be/1AI0x2qp0xc


Újságíráshoz technikai tutorial nem csak kezdőknek (újra)