Bref de iarnă

Day 4,399, 10:56 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by MermaidPrincess

În IRL (viața reală care mie îmi pare ireală uneori și parcă este o ecranizare din ce în ce cu mai multă acuratețe a lui 1984 și a „Fermei animalelor”) era o rubrică „Bref” de analiză într-un ziar foarte cunoscut într-o vreme.

Pe scurt, nu doresc să fac o analiză a ceea ce este acum (e prea frig afară și e mai curând vreme de stat la povești, la glume) ci doar să mă uit că politic nici nu mai merită să faci take-overuri că nu ai cu cine să te cerți pe chaturi, nici defilări că e prea mare bătaia de cap să iei diviziile la rând. Dar e mai fain să iriți pe unii și pe alții cu articolele și să îi faci să își aducă aminte cum stăteau cu laptopul la întâlniri cu erepublicani, că ne-erepublicani s-ar fi ridicat și ar fi plecat și negociai alianțe și atacuri.

Plictiseală mare, monșer! Dar tot e bine că mai vezi și pe câte unii cum se agită la medalii. Trocurile se fac la vedere, dar le ignor. Am peste o mie de fantome de ălea, care mai umplu un pic depozitul și mă uit că unu-altu cică mai există.

Dar zău că, mai ales, pe vremea asta de afară mi se face dor de chat și de tachinările de pe chat. Și mă mai apucă și curiozități.

Domne, voi știați că e Cicciolina în erep și e supărată rău? Dă în toți și toate de zici că e Clorofila...

Și mai știți că a fost din nou în vizită găina fără cap? Câte lupte nu ne-a stricat decapitata asta, nu știți voi. Și lupte și scripturi și clone. O nesimțită, domne.

Mai rău e că moldovenii au mari probleme la prezidențiale. Dar mari, rău de tot! Doar un candidat. Și asta de luni de zile. Nici măcar campanie nu trebuie să facă și nici să ceară voturi! Eu zic să dați drumul la cetățenii, să urlăm că vin rușii peste noi. Sau turcii sau iranienii.. dar zău că e de rău. Ce o să ne facem dacă nu candidează nimeni la viitoarele alegeri de Cepe?

P.S. Ignor toate sfaturile de ore de maximă audiență pentru publicat, sfaturi primite când am lansat ziarul