Nu este totul pierdut!

Day 4,398, 09:18 Published in Romania Romania by costin1989

Salutare stimati cetateni,

Ne aflam la finalul mandatului meu de presedinte si in fata alegerii unei noi persoane pentru aceasta functie.

Cateva ganduri si concluzii la final de mandat din partea mea care sper eu sa ii ajute pe toti jucatorii noi care isi doresc sa ocupe aceasta functie pe viitor:

1. Functia de CP necesita o prezenta de 24/7 ceea ce este imposibil pentru o singura persoana, de aici puteti trage o concluzie evidenta.
In alta ordine de idei vreau sa ii mentionez pe VampireA, Dynamight. si Kenshi Rares pentru o bruma de ajutor pe care mi-au oferit-o. A fost mana cereasca de multe ori.

2. Pretentiile de la jucatorul care ocupa aceasta functie sunt maxime. Pregatiti-va sa depasiti cu mult weekly challenge, pregatiti-va sa consumati/pierdeti resurse importante. Nu este un loc de unde poti sa iesi pe plus. Nu mai iei nicio medalie (sau foarte putine), trebuie sa indrepti ziduri, sa ajuti aliati, sa tii Romania pe harta, etc. In 99% din cazuri nici macar un multumesc nu o sa primiti insa multe injuraturi si mistocareli. Nervi de otel si mergeti inainte! Aici Dynamight mi se pare maestru. Eu sunt genul care ma enervez repede. Functia de CP iti aduce si bucurii dar si dezamagiri. Insa peste o luna cu siguranta o sa uitam ce a fost rau si ramanem cu experienta placuta.

3. Daca vrei sa faci diferenta pe harta ai nevoie de "prieteni" care sa lupte atunci cand ai tu nevoie. Minim 20-30 echipati cu pack-uri. Obligatoriu macar unul la fiecare divizie inferioara. Sunt momente cand ai nevoie de hit in 30 de secunde si degeaba ai batoane sau energie, fara acel hit esti mort.
Personal am dat peste 150 de miliarde damage in luptele terestre si vreo 14 milioane la aer. Pentru unii putin pentru altii mult. Eu unul am constiinta curata.

4. Romania nu are resurse pentru a cumpara damage. Din saracia pe care o avem am incercat sa ofer putin inapoi celor care au luptat la ordin, indiferent de simpatii sau de istoricul lor. Aici trebuie sa le multumesc in mod special lui Bebitica si Gerge ML care m-au ajutat cu echipari. Revenind, avem jucatori buni, care investesc si au pack-uri dar suntem fiecare pe cararea lui. Nu zic ca este neaparat un dezavantaj. In cazul nostru daca renunta un jucator, comunitatea merge mai departe, la adversari daca pleaca cel cu cheia, dispare tara cu totul. Pe de alta parte daca ei fac o epica si se da comanda sa nu se lupte, chiar daca este marti la ora 11, nimeni nu lupta. Sau hai sa zicem lupta 2 jucatori. La noi, daca adversarul vrea sa ne strice un razboi ne face o epica gratis si noi rupem zidurile indiferent de consecinte.

5. Nu am avut energia sa discut cu adversarii sau cu tari neutre (daca or mai fi vreunele) in speranta gasirii unei solutii de compromis. Romania nu este genul de tara care sa accepte o pace rusinoasa. Mi-am dedicat asadar timpul pentru a ne sincroniza cumva cu aliatii, doar ca jocul a devenit extrem de mare consumator de timp. De cand s-a inventat morisca (sau trenuletul), iti ia zile sa prinzi un adversar intr-o lupta si cand il prinzi poate sa faca non-combat.
Am propus 24 din cele 46 de legi in ultimele 29 de zile. Asta asa ca sa avem si o metrica a activitatii. Am avut noroc in a doua parte a mandatului cu evenimentele din joc (ziua jocului si black friday) care au animat jocul, lumea a fost dispusa si a avut resurse sa lupte.

6. Am imparit vreo 40.000 de arme q7 si vreo 2 milioane de cc in aceasta luna. Toate documentate. Parte din arme au fost din rezerva, parte le-am cumparat la supra pret zilele astea. Am tot asteptat sa scada pretul insa el chiar a mai crescut putin. La niste incasari medii de vreo 200.000/zi cred ca sunt undeva pe 0 per total. Nu am pus deoparte dar nici mare gaura nu am facut.

Aici sunt recompensele date luna aceasta.

7. Succes urmatorului CP, voi ajuta si eu cat pot dar probabil voi incepe cu o pauza. Sper ca am reusit sa tin lucrurile in echilibru, sa comunic cat mai mult si mai eficient. Multumiri lui italianul care a avut grija de ziarul MA si mai ales, multumiri tuturor celor care au luptat atunci cand a fost nevoie si unde a fost nevoie.


Asta a fost concluzia pe lung. Pe scurt o pot rezuma la doar 2 cuvinte: sharing&caring!

Cu respect,
costin1989, Presedintele Romaniei