Време е за војна - Втор дел [goLdeNReborn]

Day 4,397, 15:47 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Narodna Banka na MakedonijaДобро вечер Македонци,

Статијава ја пишувам касно пошто не беше сигурно дали ќе има војна. Играва стана посложена од шах па и сам Каспаров не би знаел што точно ќе се случува со мапата во претстојните 24 часа.

Пуштивме закон за природен непријател на Хрватите и со сигурност утре ќе имаме војна во текот на денот. Точно време не би знаел, затоа дојдете на каналот на телеграм да бидете веднаш известени кога ќе почне нападот.

Се очекува да има отпор, не знаеме од кој размер поради војната на Хрватите против Србите последниве неколку дена, па затоа пратете ги битките и не трошете ресурси доколку ѕидот е добар. Доколку имате потреба од тенкови пишете на телеграм каналот. Нé очекува подолг период на војни, а чоколадите и базуките имаат рок цели 2 недели.

Линк до телеграм каналот на еМакедонија:
https://t.me/joinchat/GU6-bxc8_PaHpsHuEoTqIw

За диктатурата беше зборувано во претходната статија. Кажав дека ќе ги платам сам дневните трошоци од диктатурата, меѓутоа не ги очекував овие цифри. Секојдневните војни поради евентите, данокот од Србија и ред други работи ги прават цифрите доста енормни. Затоа, трошоците ќе ги оставам на државна сметка меѓутоа ќе го платам уривањето на диктатурата кое што ќе биде деновиве.

Мал извештај околу тоа на што се трошени парите од касата:На скриншотот фалат 2.5м денари кои се позајмени на Пакети за чоколади на највисоките легенди. Се очекува со пакетот и дел од сопствени чоколади се вратат овие пари во рок од 30 дена.

Во моментов има околу 1м денари во трезор од кои околу 800к се данок од Србија кој мора да се врати.

Со тоа доаѓаме приближно до нула после подолг период и понатаму ќе мора законите да се плаќаат од сопствен џеб или со донации.

Гледаме дека повеќе-месечната војна не исцеди и финансиски и на воен план, ресурсите се ниски, меѓутоа не застануваме! Продолжуваме со војна, се до победа!

Затоа острете ги копјата и спремајте се за интересен период на војни!


Со почит,
Диктатор на еМакедонија
goLdeNReborn