[Непосланик Франция и Чили] Държавни финансирания

Day 4,397, 01:57 Published in Bulgaria France by Akaga

Последната задачка, която получих бидейки още посланик бе да видим какви са програмите по света с държавно финансиране в съответните страни и да разкажем за тях..Във Франция в момента има една единствена останала програма - тази за авиаторите.

SMA - Въздушна военна служба. Инициатор, създател и отговорник Жибус. Ползват т.нар. български скрипт. Имат играч, който е правил някакви промени - подобрения по него - NaAaS - специално го възнаграждаваха кой колкото хване.Изисквания:

- ранг - не по-висок от Wing Commander
- френско гражданство
- да са в един от 6 отряда, имащи отговорници за това

За да участва, играчът трябва да изпрати ЛС на съответния отговорник или на Жибус

Играчът бива включен в общо ЛС, където научава новости, може да задава въпроси и т.н.
Финансирането за 1 седмица е 10сс на убийство при максимум 750, т.е. максимум 7500 на седмица. За да може да участва в разпределението, играчът трябва да направи поне 75 убийства за седмица. Ако за 4 седмици не е правил по толкова, бива изключен от програмата, т.е. неактивни нямат място в нея.

Седмично раздават по между 120 и 180к.

Вестника на SMA, където всяка седмица се отчита раздаденото.Друго финансиране, което съществува, но се случва от дъжд на вятър напоследък заради липсата на истински войни, е раздаване за определена битка. Последните две бяха в защита на Русия срещу Турция и при нападението на Украина. Решението се взима от съответния кабинет.

И последно - т.нар. стол. При поискване, просто се дава на нуждаещите се. Но това вече е инициатива на Коанмунистическата партия, защото.. това им е една от идеите - на всекиго според потребностите 🙂В Чили има 2 програми, финансирани от държавата - FONASA и ISAPRE.

FONASA - в превод Национална здравна каса. Всеки ден по 300 енергия и 4 к7 танка на всеки, коментирал държавните статии.

ISAPRE вече е за бойци - и за авио, и за земни.
И двете програми са взели имената си от рж. ISAPRE буквално е пенсионно здравно осигуряване. В случая явно защото има съучастие, а не просто раздаване. Около 60% е участието на държавата, 40 - на играча.

Финансирането за авиатори - по 500 енергия на ден през 30-те дни на месеца.

Финансирането на наземните бойци - по 350 енергия + 7 танка к7 за 30-ти дни.

И в двата случая бива давано на 2 части, за да може, ако играчът бие против заповедите - 1-во да не му дадат втората част и 2-ро да му поискат да върне половината от първата. Демек по-малко загуби.

Оказва се, че има не толкова малко такива, макар да ги наричат просто заблудили се черни овчици, които не са се включили в чатовете за координация. Има и случаи на изгонени такива, но пък там вече не се знае точната причина, засега се изтъкват само лични неприязни и разправии. Има случаи дори на нарочно биене против заповеди. Протест.. но срещу какво..

ISAPRA обаче не с безплатна. За да получат енергията, играчите трябва да платят месечно:
авиатори - 5000сс
наземни - 6000сс
Ако се обединят в групи от минимум 3 играча, получават отстъпка 10%, т.е. биха плащали 4500 и 5400 съответно.
В крайна сметка се получава, че правителството плаща около 60%, а играчът 40%.

Благодаря за съдействието на настоящия президент AGM HELLFIRE III


Добре се грижат чилийците за бойците си и те бодро крачат.. 😉