Még egy hét a hátunk mögött (2019.11.24-2019.12.01.)

Day 4,393, 14:53 Published in Hungary Hungary by Hungarian John Paul Jones
Kedves olvasók!

Először is engedjétek meg hogy reagáljak az előző heti cikkemre, mert többféle, egymástól eltérő véleménnyel találkoztam.

Legelsőnek azoknak szeretném megköszönni akik támogatták a cikket vagy esetleg egy kommentet írtak alá.
Másodjára azokhoz az emberekhez szólok, akik azt ajánlották, hogy ne is próbáljam komolyan venni ezt a játékot mert már a fizetős játékosoknak áll az Erepublik. Nem áll módomban földiben vagy levegőben verőlegénynek állnom hiszen tudom , hogy esélyem nincs rá. Még jó, hogy van más tevékenység az Erepen belül (tudom, a háborúzás ami meghatározó). Kérésetekre kicsit lazábra veszem ezt a cikket is. 🙂
Utoljára pedig azokhoz az emberekhez szólnék akik elküldtek a halálba, hogy egy kis "fék" "kamu" ember vagyok akit más irányít. A kommentszekcióban is kifejtettem már de itt is elmondom, hogy visszatérő játékos vagyok. Se több, se kevesebb.
"Lovin' how I got you niggas crazy, against all odds..."

Az elmúlt hét eseményei:
Mindent lehet mondani erről a hétről, csak azt nem, hogy unalmas és érdektelen lett volna.

Kezdeném talán a 12. születésnapi eventtel.
Free items and gold. Thank You.
Komolyra fordítva a szót eléggé nagy segítség volt kisebb playereknek, így nekem is, de szerintem a nagy tankoknak vagy a légtér urainak is, hiszen értékes boostereket, stingereket, goldot vagy hatalmas atombombákat zsebelhettek be a playerek. (120 millió sebzés, komoly?)
Egy biztos az arany ára eléggé lement az event alatt, érdemes is volt belőle beraktározni, minden másé pedig az egekbe szökött. Már akinek.

Na de minek kellett tartalékolni annyira?

Át is kanyarodnék a következő eventre, a Black Friday-ra.
Egyik Erepes fekete pénteki napon se voltam jelen (hogy-hogy most visszajöttél te mocskos fék :/), de az biztos, hogy az összes gyüjtögetett és tartalékolt aranykészletet fel lehetett élni. Én személy szerint edzőtermeket fejlesztettem, megvettem a 2 energy centert és igen csak bővítettem a holdingomat ezzel azzal. Ahogy olvasgattam és beszélgettem más emberekkel, a cég fejlesztésekkel nem voltam egyedül. 😃

Oké, rendben JPJ nem érdekel mi van veled, írnál már végre eMagyarországról, hisz ott is történt nem is egy dolog.

Már kanyarodunk is oda.

Nem sokan beszéltek róla, egy cikk jut eszembe (lehet volt több, csak nem láttam) ami erről írt, de időközben lezajlott a kongresszusi választás. Számomra meglepetés volt, hogy a Repülősök Pártja ekkora fölénnyel kerültek ki az első helyen. Második helyen Nemzeti Ébredés Pártja mögöttük Határontúli Magyarok Szövetsége akiket pár szavazattal lemaradva követ a Magyar Civilek Pártja. ötödik befutóként pedig a Magyar Hazafiak Pártja. Gratulálok minden bejutónak!

Eljutottunk talán a legérdekesebb témához ami a héten történt.
eMagyarország felszabadítása. Vagy talán mégse?


Országunkat az Asteria eléggé csúnyán és hirtelen eltörölte még az előző héten, amin az egész magyar közösség hőbörgött, és valahogy a kormány kommunikációja se volt a toppon ez idő tájt. Viszont a hét elején elkezdtük eredeti területeinket visszafoglalni és kedden Budapest ostromára is sor került.

Habár ennél az ostromnál magyarok mint támadók vettek részt itt nem maradtak alul. Az ország elvesztése óta ez volt talán egy egyik legnagyobb összefogás. Tankok nem kevés sebzést vittek be, repülőink pedig szintén nem kímélték a bolgárt és megszórták őket egy kis magyar áldással. Felemelő nap volt ez minden magyarnak.
De...
Mivel se a konga körlevélbe nem látok bele, se rRonin fejébe, hivatalos cikk pedig nagyon nem volt ezzel kapcsolatban ezt azért érdekes szemmel néztem. Amíg a fővárosért ádáz harcot folytattunk, a kormány több TW-t is indított különbözé helyeken. Mint mondtam ezzel kapcsolatban nem volt semmi hír se semmi ezért kérdezem én: Miért? Miért nem később? Nem ért volna rá?
Ezeket a kérdéseket mint laikus ember kérdezem.

Újra miénk az ország...fele...

Török helyett most a bolgár román szerb triumvirátust űztük ki de egyből egy határzár is került a keleti országrészre, hiszen az ellenség nem pihen és egy Román NE-t egyből megszavazásra küldtek. Horvátok és a törökök egyből be is foglalták a Miskolcot, Debrecent, Szegedet és Pécset egy esetleges román támadást megelőzve.
Ha egy javaslattal élhetek, mint a határzár volt elszenvedője. Akik ott üzemeltetik cégeiket, tudom, nem olcsó dolog, de ha lehet költöztessenek, mert nagy a valószínűsége, hogy egy darabig ismét nem fognak tudni termelni.

Végszónak
Az izgalmaknak nincs vége. Mivel a priok percről perce is változhatnak ezért nem lehet megmondani, hogy Magyarország vagy akár a CODE mit fog lépni. Kérem a jelenlegi de az elkövetkezendő kormányokat is, amint idejük és erejük engedi tájékoztassák a népet. Szükséges ezekben az időkben.

Peace,
JPJ

(Ha ajánlhatok egy zenét a cikk olvasásához. 😃 Bár szerintem amire ezt olvasod már a cikken túl vagy.)