Posjet prvom rvackom precjedniku plave krvi Mate Luli

Day 4,392, 10:04 Published in Croatia Croatia by Gac1010

Dan eRepublički 4,392,


Mjesto dešavanja:Tomislavgrad

Država:Hrvatska Republika Herceg Bosna

Sjedneš s Mate Lulom na kavu, oprezan je ali gleda u oči.
Zna kakva je situacija u eRvatskoj i to ga boli, no kako su ga brkate aždaje i ostali izdajnici izdali i zabranili mu ulazak u eRvacku nalazimo se u našoj eHrvatskoj republici Herceg Bosni u stolnom gradu Tomislavgradu.
Kaže žao mu je što nije uspio do kraja završiti ono što je naumio, no kaže kako se dobro smjestio ovdje.

Matina obiteljska kućaMate Lula je sada sretno oženjen te u gore navedenoj skromnoj obiteljskoj kući živi sa svojom ženom Ankicom Lulom i sedmoro sinova (pravih rvatskih sokolova).

“Život ovdje je drugačiji nego u mojoj matičnoj domovini eRvatskoj.” govori, dok žvaće posljednji komadić janjeta iz tanjura prepuna mladog luka.Trenutno se bavi uzgojem ovaca kako bi na pošten način prehranio svoju veliku obitelj te dodaje kako mu je pošten način života otvorio oči.

(OKRENULI SMO JEDNOG)


“Živim svoj san!” dodaje i kaže kako su sinovi isti on te navodi kako se eRvatska treba pripremiti jer će njegovi sinovi možda završiti njegov započet posao te vratiti eRvatsku na pravi put .

“Trenutno ne razmišljam vraititi se u eRvatsku politiku, no NE ISKLJUČUJEM TU MOGUĆNOST” odgovara na moje pitanje o vraćanju u eRvatsku.
“Zabranjen mi je ulazak u eRvatsku Republiku” dok govori suza mu kanu niz obraz te uz gorčinu svog onog mladog luka i janjetine što je pojeo, proguta knedlu.
“Uništili su mi život te im to neće proći nekažnjeno.” -govori, misleći na brkate aždaje i izdajnike koji su mu napravili nažao
Tu prekidam s pitanjima, vidim kako mu se lice izobličilo te znam kako ne trebam više postavljati ovakve pitanja.

Govori mi da mu je drago jer sam prvi koji ga se sjetio nakon njegova protjerivanja iz rvacke te me poziva na koncert Marka Perkovića Thompsona u Širokom Brijegu.
Naravno pristajem te s prvim rvackim kraljem plave krvi i njegova 7 sinova (sokolova) odlazim na koncert gdje smo nakon koncerta uništili 15-tak gajbi piva.


Početak koncerta:Nakon prve pive iz 15. gajbe Mate i ja
Na rastanku suza suzu goni te mi govori kako sam uvijek dobrodošao u kuću njegove obitelji."Gac1010 ukoliko ti nešto zatreba, računaj da je Mate uvijek tu za tebe."

Nastavlja se...