“Money makes the world go around”

Day 4,391, 00:51 Published in Bulgaria Bulgaria by Educational Center

Здравейте, приятели!

Вчера командирът на Bulgarian Youth Squad - BYS der Wustenfuchs ме извика в своята палатка. На масата пред него бяха разхвърляни счетоводни книги, златни монети, банкноти с лика на Плато и какво ли още не. Изтъпанчих се пред него и му козирувах по фатмашки.- Боболино, виждам – започна той – че имаме достатъчно храна за доста време. Виждам обаче също така, че младежите трябва да се научат да се самоиздържат и да не разчитам само на банички и боза изпратени от милосърдните ни братя и сестри. Затова трябва да им раздадем малко твърда валута, за да си купят ферми. Какво можем да направим по въпроса?

- Ами – подигнах рамене аз - по време на диктаторското управление на Перин ни бяха трансферирани едни 200 000 парички. От тях раздадохме първоначално 100 000, след като поставих задача на младежите. Тя се състоеше от две части – да се присъединят към авиопрограмата и да се регистрират в младежкия чат на Телеграм. Шестима го направиха и съответно получиха по 17 000, с които си купиха по две ферми к4.

Миналата седмица поставих нова задача цел да раздам останалите 100 000. Накратко дадох по 17 000 за по още две ферми на първите трима по авиощета в отряда.

- Това е много хубаво. А какво стана със задачата, която аз поставих – усмихна се под мустак der Wustenfuchs – Преди седмица обявих, че ще раздадем по 16 000 на всеки младеж от отряда, който е направил по 150 000 щета в авиото.

- Имаме шест човека, които са изпълнили задачата. Обаче в касата останаха едва 60 000, които няма да стигнат. Трябват ми едни 40 000 допълнително.

Der Wustenfuchs загреба една шепа монети и банкноти и се приближи до мен. Изкомандва „Шапки долу!“ и след като свалих пилотското си кепе, той го натъпка с мангизите.

- Тия трябва да стигнат. А сега марш да ги раздадеш!

Аз обаче не се помръднах!

- Господин полковник, разрешете да доложа!

- Разрешавам!

- Тия пари ще ги прибера временно в каста на Educational center. Наближава Черният петък, когато фермите ще са на промоция. Така, че ще е разумно да ги раздадем тогава, за да не ги изхарчат младежите за пиене и полуголи каки в частния чат на ОЦГ-то.

Освен това искам да обявя и нова задача, копие на първата. Имаме нови играчи, които не са включени в авиопрограмата и ги няма в Телеграм. Така че правим същото нещо и за тях със същите награди. Проблемът, че парите ще свършат като раздам наградите от последната задача. Всъщност сега се сеща, че получихме и малко дарение от 20 000 цц от една партийна централа. Така че няма да сме на нула, ама пак няма да стигнат.

- Ние нали сме държавен отряд. Поискай пари от Емре. Искай му милион. Или направо два.

- Държавата едва ли има толкова пари. Нека да сме по-реалистични. Едни 200 000 ще стигнат.

- Ами добре. Нека да са 200 000. А сега изчезвай. Имам важна работа…

Козирувах, завъртях се кръгом и излязох с маршова стъпка от палатката, припявайки си “Money makes the world go around”. Монетите с лика на Плато, ведро подрънкваха в кепето ми.Повече информация за това как да започнете играта можете да видите тук.

Допълнение - ако ендорснете тази статия МнМ може да използва парите за подпомагане на младите играчи!