Starea Natiei

Day 4,390, 08:34 Published in Romania Romania by costin1989

Salutare stimati cetateni,

Au trecut 20 de zile de mandat si putem trage niste concluzii.
1. situatia Romaniei este mai rea decat la preluarea mandatului. Adversarii detin cateva regiuni core in sudul tarii, aliatii au fost dati afara din coreul nostru. Am facut tot posibilul sa ajutam aliatii care in mare parte sunt stersi de pe harta si in acelasi timp sa ne protejam regiunile. Stiu ca acest lucru a deranjat multa lume. Vom vedea pe viitor daca a fost bine sau rau ceea ce am facut.

2. am avut o campanie reusita in Ungaria, unde ASTERIA s-a descurcat minunat. Impreuna cu Bulgaria si Macedonia de Nord am sters ungurii insa ajutorul Croatiei si Turciei ne-a trimis pe toti acasa.

3. Am avut posibilitatea unui punct de inflexiune in Dobrogea impotriva Turciei insa ne-au batut la limita.

4. Am propus la un moment dat sa cedam Moldova catre Republica Moldova. Asta ar fi insemnat 100% bonusuri la hrana si undeva pe la 40-60% bonusuri la arme pentru cei cu fabricile plasate Moldova. In acelasi timp ar fi insemnat aproape 0% bonus pentru restul tarii. Dupa consulatari cu Congresul si cativa soldati am ajuns la concluzia ca asa ceva nu se poate accepta.

5. Am incercat de nenumarate ori sa ii prindem pe adversari cu legi de DoW si NE insa intotdeauna au fost mai rapizi decat noi. Se speculeaza ca ar avea scripturi care seteaza automat razboiul.

6. Am fost ajutat pe alocuri de VampireA, Georgica, George ML, Bebitica si italianul si mustrulit de zeci de jucatori. Daca au mai fost si altii, le cer scuze. Ideea este alta, nu va bagati la CP daca nu sunteti deja parte a unei echipe. Aveti sansa sa fiti singuri in fata multor provocari.

7. Strategia cu evitarea luptelor si fortarea in momente cheie nu se pliaza prea bine pe profilul nostru. Desi avem jucatori mai buni decat adversarii, coordonarea lor este exemplara pe cand noi suntem divizati. Nu pot sa nu imi amintesc o lupta in care Grecia si Brazilia au fortat 2 epice pentru a lua puncte suplimentare si a fost un singur grec care a luptat in acea epica. In oglinda, azi am avut epica cu Bulgaria pentru Transilvania si am avut top 10 romani pentru Romania, castigand lupta si contribuind decisiv la stergerea lor. Nu vrea sa acuz, pur si simplu trebuie sa remarcam ca nu ne putem coordona la fel de bine ca adversarul si nu putem respecta ordinele la fel de bine ca ei.

8. Am incercat sa comunic tot timpul pe feedul tarii. Am sperat ca este cea mai la indemana modalitate. Exista Telegram si probabil si alte canale dar acolo sunt doar o parte dintre jucatori. Astept feedback de la voi daca a fost mai bine sau mai rau decat lunile precedente din acest punct de vedere.

9. Am incercat sa distribui ceva resurse catre jucatorii care lutpa la ordin. Am avut cheltuieli de aproximativ 4 milioane cc in arme si bani. Evident ca banii au fost putini si s-au impartit la multi jucatori. Nu acopera cheltuielile dar am incercat sa fie un mic cadou pentru soldatii devotati.

Trebuie sa le multumim pe aceasta cale tuturor celor care au luptat la ordin, sa ramanem mobilizati, sa fim mai toleranti cu cei care ne conduc indiferent de numele lor. Se consuma multa energie in spatele scenei pro-bono.

Concluzia mea intr-o singura fraza: daca nu bagi cateva sute de euro pe luna si nu ai la dispozitie cateva zeci de conturi nu prea ai sanse sa misti ceva la nivel de tara. Sunt putin cam departe de acest profil si de aceea va anunt ca nu voi mai candida pentru un nou mandat.

Va multumesc pentru sustinerea acordata pana in acest moment, va cer sa mai colaboram inca 7-8 zile si apoi sa sustineti cu toata forta o noua conducere. Pentru mine a fost o placere sa contribui la bunul mers al lucrurilor si sa le ofer o pauza bine meritata celor care s-au ocupat mult timp de aceasta tara.

Cu respect,
costin1989, Presedintele Romaniei