Srbija nije šaka pirinča..!

Day 4,390, 00:16 Published in Serbia Serbia by Vesic A.
Tim "Portal eSrbije" izdvaja za vas

Portal eSrbije istražuje istoriju naše zemlje pod parolom "Ohrabrimo Srbiju".


"Srbija nije šaka pirinča da je pozoba svaka vrana koju donese vetar".
Miloš Obilić, Kosovo, 1389god.
Granice Srbije, 2010 god.

Od nastanka novog sveta Srbi su učestvovali u ratovima bez svoje države, prinudjeni da se bore za strane vojne jedinice. Deo naših saboraca, davne 2008 god. nalazio se u Grčkoj gde su rame uz rame učestvovali u brobama protiv Turske. Dana 313. novog sveta objavljen je u novinama prvi srbski članak u Grčkoj, objavljen od strane pokojnog kolege Azoo Lazzo. Oktobra 2008 god. par naših saboraca prelazi u Austriju gde osnivaju prvu stranku na čelu sa Srbskim narodom pod nazivom "Austrian-Serbian Alliance" . Stranka ubrzo dobija većinu na kongresu te januara 2009 god. pobedjuju na izborima i na čelu sa Srbskim ministrima dobijaju fotelju Austriskog predsjednika.
Perva Srbska vojna jedinica osnovana je u Austriji pod nazivom Garda Cara Lazara.
Dokazavši se kao veliki borci i dostojni svoje države dana 11. Februara 2009 godine kao pedeseta država novog sveta nastala je eSrbija! Srbi širom sveta migrirali su u svoju otadzbinu. Gradile su se prve fabrike, osnivane velike vojne jedinice na čelu sa velikim vojskovodjama koji su posle proširili granice eSrbije širom Europskog kontinenta. Prva osnovana stranka u Srbiji je Patriotska Stranka Srbije.


Srbija, Jun 18. 2011 god.

Velike vojne jedinice republike Srbije harale su Evropskim tlom, pokorile su veliki broj zemalja i pokazale da Srbija nije kako navedošmo šaka pirinča.


Velika Srbska Imperija, Jul 15.2011 god.

Srbi su dokazali da se nisu uzaludno borili za granice svoje majke Srbije. Pokazali su da su velika svetska vojna sila koja ne preže ni pred većim neprijateljima te za mesec dana pokorili trećinu planete zemlje.


"Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala,
Nije mala, nije mala, triput ratovala.

Dvanaeste, dvanaeste, Turke isterala,
Trinaeste, trinaeste, pred Bugare stala.

Četrnaeste, četrnaeste, Švaba udario,
Osamnaeste, osamnaeste, Srbin pobedio.

Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala,
Nije mala, nije mala, uvek ratovala,
I opet će, i opet će, robovati neće".
Srbija je prvenstveno osnovana na sedam regija Beograd, Istočna Srbija, Raška, Šumadija, Južna Srbija, Vojvodina, Zapadna Srbija . Bez Kosova, što je jednim delom naljutilo naš narod te kreće borba za osnivanje Kosovske regije pod parolom "Kosovo je srce Srbije" .
12.11.2011 god. osnovano je glasanje da se Kosovo dodeli Srbiji. Glasanje je uspešno završeno te se ubrzo Kosovo kao osma regija pojavilo na mapi eSrbije.


Srbija, Januar 03. 2012 god.

Te 2012 godine Srbija je pretrpela velike udare sa svih strana sveta sa ciljem da unište kako su je nazivali "Bahatu Srbiju" .
Srbija je te godine eliminisala Italiju sa lica zemlje krenula pohode na Francusku i Španiju. Tog Januara 2012 godine predsednik je bio Slobodan Prvi, Stranka Složnih Srba, koji se danas kako Portal eSrbije saznaje nalazi na Tajlandu pod drugim identitetom, koji nećemo iznositi u javnost.


Srbija, Maj 27. 2013 godine.


Tog maja pod vodjstvom pokojnog predsednika GrifinNS, Stranka Akcioni Pokret, Srbija je pokorila svoje velike neprijatelje BiH, Hrvatsku, Albaniju i deo Italije.


Srbija, Februar 09. 2014

09.02.2024 godine, predsednik nikol000, Navijačka stranka Srbije, veliki Srbski ratnik koji se i dan danas bori na Srbskim i medjunarodnim frontovima, te 2014 godine je okupirao pola Francuske uz pomoć velikih Srbskih vojnih jedinica koji su davali svoje živote braneći Srbiju.


Srbija, Februar 23. 2015 god.

Februar 2015 godine, predsednik elminjo, Navijačka stranka Srbije, takodje i dan danas veliki Srbski ratnik, patriota, odlikovan više puta za doprinose Srbskom narodu i državi. Tokom 2014 godine i početkom 2015,granice Srbije su se znatno smanjile, Hrvatska i BiH su bile još uvek pod okupacijom jako dugo vremena.


Srbija danas, Novembar 27. 2019 god.

Zašto nam državu kidaju
besni psi, žedni slave, ruke su im krvave do ramena komadajući zemlju u kojoj smo rodjeni.
Postavlja se pitanje zašto? Da li vlast prodaje Srbske teritorije stranim silama, da li je to postao biznis prodavati otadzbinu dok drugi kliču nestajanjem Srbije sa mape. Gde su te velike vojne jedinice da brane ovu svetu zemlju, gde su te velike vojskovodje što ih predvode. Koliko je pametnih i učenih ljudi rodjeno u Srbiji, koliko je književnika hodilo našim tlom, koliko je knjiga napisano, koliko je velikana vladalo velikom kraljevinom, koliko je vitezova život dalo za svoju otadzbinu.
Podignite glavu Srbi, uključite se u boj, nisu Miloš i Lazar uzaludno dali svoje živote da bi mi sada rasipali zemlje Srbije. Ohrabrite svoje najbliže, svoje saborce, svoje regrute u vojnim jednicama. Pokažite da Srbija nije ono što misle da jeste, da je mogu uzimati kako kome odgovara. Podelite članak svojim prijateljima, borite se za Srbiju do poslednjeg daha, ne dozvolite da nas male bedne države ponižavaju. Volite svoju zemlju, volite Srbiju!


Kutak smeha i zabavePortal eSrbije za bolje sutra!


Br.0003