[CP] Info om eventet!

Day 4,383, 05:54 Published in Sweden Sweden by zzzingo
God dag mina damer på mina herrar,

Zingan här med en genomgång av eventet. Blev lite annorlunda mot tidigare år och det ser betydligt krångligare ut än det egentligen är så jag ska försöka reda ut det lite snabbt.


- Air most contested


ENDAST IDAG får man 3x PP när man slår i most contested. Helt enkelt lite extra bra epics för spelare i air. Mer PP betyder att man kommer längre på weekly leaderboard och det gör att man får mer belöningar (framförallt bars och treats som ger extra energi). Dessa kan man sedan använda för att slå ännu mer i air contested. Har man ett lager med bars nu så använd en del av det. Jag tror man kan komma rätt långt på weekly utan att använda så mycket av sitt lager. Dessutom får man bättre belöningar ju längre man kommer på weekly, särskilt efter 20 PP.


2 nya skins

Vid 40 000 PP och 60 000 PP får man ett tank- respektive air-skin.


Amazing Yourney event


Går även att trycka på bilden för att få en större version, bra att ha som bokmärke i webbläsaren också, eller varför inte skriva ut och hänga upp på väggen?

Detta startar nu och pågår i 7 dagar. Som sagt ser det rörigt ut men det är rätt simpelt, kartan har nämligen ingen riktig funktion mer än att visa hur punkterna är sammankopplade.

Det första ni gör är att välja en punkt ni börjar i. Jag återkommer längre ner var det är lämpligt att börja, men det är inte så noga egentligen. Sedan tar det mellan 1 och 8 timmar att "låsa upp" punkten. Därefter kan ni välja en ny punkt att lås upp, men den måste vara kopplade med någon punkt ni redan tagit. Som tur är kan man dessutom köa 3 punkter så man får lite sömn.

När man låst upp en punkt kan man hämta belöningen till en viss kostnad (det är det "Energy Used" och "Total Distance" visar ovanför kartan). Detta är småkostnader så man behöver inte slå som någon galning. Varje bonus "kostar" 750-3000 miles och 250-1000 energi, så det är enkelt även om man kanske inte får det första dagen. Notera att man inte behöver hämta hem belöningarna direkt. Med tanke på att allt relaterad till energiförråd och återhämtning varar i 12 dagar från att man HÄMTAR belöningen kan man vara lite taktisk.


Totalt tar det knappt 10 dagar att att låsa upp alla punkter och man har 7 dagar på sig så antingen får man betala pengar för att låsa upp alla eller helt enkelt vara lite taktisk och välja vilka regioner man hoppar över, det finns ändå vissa belöningar man inte riktigt behöver.


Ett par tips:

- Ponta Delgada (utanför Portugals kust) har ett permanent energiförråd som ALLA bara ska hämta. Det är inte det första man behöver göra men missa inte det under veckan.
- (Särskilt) för spelare utan pack är det bäst att börja med ett par energibyggnader och energiåterhämtning. Att börja ex i Australien och sedan gå mot Sydafrika kan nog vara en bra start.
- Se till att ni utnyttjar all tid så får ni drygt 2/3 av belöningarna utan att behöva låsa upp med pengar, samt se till att vara taktiska med vilka regioner ni väljer.


För er i air kan ni utnyttja detta för att öka ranker snabbare:
- Fokus på att låsa upp regioner med :
- Energiåterhämtning (och energiförråd efter behov). Gör att ni kan slår mer.
- Energy Bars och Treats. Låter också er att slå mer.
- Stingers. Ger mycket airrank när ni använder.
- Guld. Sparar ni och använder på Black Friday 29 nov.
- Airboosters ( 20% ) är rätt trevliga också.

Notera att 100 % boosters funkar bara i mark så de är helt ointressant för er i air. Bomber och missiler har ni inte så mycket nytta av, men ni kan nog hjälpa landet med dem lite.


För er i mark

Jag tror ni redan har rätt bra koll. Boosters har ni stor nytta av och resten av belöningarna är generellt också bra för er. 🙂

Förresten, ni behöver inte känna någon press att komma jättelångt på weekly nu. Ni har hela veckan på er och i helgen kommer nog en del epics ni kan slå i 🙂Hoppas allt är tydligen, och det är fritt fram att spamma frågor i kommentarfältet nedan 🙂

- z.