[12г] Събитието на деня - обновено

Day 4,383, 02:18 Published in Bulgaria Bulgaria by yoro

Приветствия!

Много се чудят „кой туй?“ и се хващат за главата. Е, обяснение вече има!


Схема на действие

В Невероятното пътешествие Плато ще ни извози всичките. Схемата е следната.

1. Избираме си начална точка - да е кръстопът

2. Отключваме началната точка - тя отива на опашката да се чака

3. Като се отключи напълно първата точка, може да продължим в само съседни точки
Затова е важно първата точка да е на кръстопът

4. Една или до 3 съседни точки може да се отключат - поставят се в опашката и първата тиктака, останалите чакат ред
Ако спите дълго набутайте поне 10ч на опашка

5. Повтаряме до края на щуротията

Тънкости и особености

Разбира се има и допълнителни усложнения. За да се вземе отключената награда трябва да се плати „такса“ от използваната ни енергия и пътувано разстояние... Кво?

Плато съвсем се изживява като агенцията по държавна сигурност и ще ни шпионира по колко енергия влагаме в бой и колко пътуваме по време на събитието. Тези използвани „ресурси“ - изразходена енергия и километраж, ще са като валута за вземане на награди.

Поне има и нещо положително: списък чакащ на опашка. Може предварително да си зададете до 3 места на опашка, които да се заредят едно след друго за чакане автоматично. Локациите може да се поставят на опашка долу вдясно на страницата с картата. Не е ясно дали автоматично ще се пътува да локацията ама...

Времето за чакане е от 1ч до 8ч и отключването с кинти е от 20к до 80к респектиращо. (или ако повече ви кефи - респективно)

За да се вземат всички награди е нужно повече време, от колкото има за събитието. Тоест, не е възможно само с чакане да се вземат всички награди.

Ако не ви се чака, може веднага да купите локацията и да я отключите. Ако сте чакали 7ч и 50 мин, то ще ви струва пак 100% от цената, да я отключите. Така че решавайте това в началото.

Награди

Следните видове награди може да се намерят: +120 пожизнен енергиен център, +12 енергия възстановяване, 40 злато, 40 круизни ракети, 5х 100% бустери, 24х или 12х стингъри, 60х или 40х бонбонки, 20 вафли, +100% капацитет на енергията, 40 мънички бомби 😠, 4х 20% бустери за небе, 4 анихилатора бум-бум.
Виж в таблица

Английска статия по въпроса (много сухарска)
и
Още: карта с локации и бонуси в тях

Ейй, така не съм стоял в играта от ресурните войни. А мистерията и объркването направиха стената жива и динамична. Но надали вълнението ще продължи над два дни...

Поздрави,
yoro.