[KK] Külügyi Kitekintő - 1. összefoglaló

Day 4,380, 12:15 Published in Hungary Hungary by eKulugyminiszterium


Tisztelt eMagyar Játékosok!

Az eKülügyminisztérium munkáját több sajtóorgánum feldolgozta és lehozta , az azóta történtekből pedig szeretnék adni egy kis összefoglalót.

1., Az Angol helyzet

Az angol TW-vel kapcsolatban a Kormány arra a döntésre jutott, hogy a lakosság renyhe és az angolok erőteljes ellentankolása mellett nem folytatjuk és büntetőintézkedéseket foganatosítunk velük szemben. Az angol területeinkről tudni kell - akinek ez még nem tiszta korábbról - , hogy a CODE kérésére tartjuk elnyomás alatt őket, mivel az ellenséges szövetség melletti kiállást szorgalmazták prominens vezetői. Illetve az angol területek fontos kaput képeznek az európai és az amerikai területek között, így nem engedhettük meg hogy ellenséges kézre kerüljenek.

Miközben a kongresszusban a vita elkezdődött az embargó bevezetéséről, felvettem a kapcsolatot az angol vezetéssel, és számukra egyértelművé tettem, hogy a chilei példát követve hamarosan mi is felhagyunk a mindkét fél számára előnyös de általuk lezárt TW-vel, és a játék legsúlyosabb lehetőségével élünk. Sokunknak nem kell bemutatni, kaptunk már mi is ilyet a nyakunkba, fájt. Ennek köszönhetően, ennek elkerülésére párbeszédet alakítottunk ki az angol elnök és a chilei MoFA bevonásával, jelenleg a mindkét fél számára előnyös helyzet kialakítását célzó békeszerződés papírozása zajlik, amit követően pedig egy kvázi neutrális-szövetségesként tekinthetünk rájuk, akik nem lépnek fel agresszorként a CODE és tagjai ellen.


2., A Finn helyzet

Az előző kormány alatt a finn edzőháború lezárásra került, megromlottak a kapcsolatok a két ország között és egy új partnerrel feküdtek össze eredeti régióikon. Jelenleg a kapcsolatunk javítását követően annak folytatása lehetővé vált, új régiókon várhatóan napokon belül újraindulhat.


3., Az Ukrán helyzet

Az ukrán kormányzatban változatosan jelennek meg a procode/proasteria vezetők, de jobbára mindannyian egyetértenek abban hogy jobb jóban lenni a szomszédokkal és ennek érdekében a román benyomulást követően lezárt edzőháború újranyitásával szeretnének gesztust mutatni felénk, ahogy azt már tették hét eleji D4 epik ütésével is korábban.


4., A CODE helyzete

Jelenleg a román “eredeti” régiókon kialakított “train” lezárása van folyamatban, ezzel folyamatos fenyegetést és farmolást valósítottak meg több Asteria tag részvételével és roppant precíz ütéskoordinálással pedig megakadályozták hogy betámadjuk őket. Légicsapásokkal sikerült megállítani és szétzúzni ezt.

5., Magyarország helyzete

Szövetségünk a CODE bevonásával megakadályoztuk hogy az eredeti régióink mindegyike ellenséges kézre kerüljön, mint azt már tették, egészen biztosan ismét gondolkodás vagy moralizálás nélkül kaptunk volna embargót és így minden emagyarországi, emagyar állampolgársággal rendelkező céges és lakos számára nehéz idők következtek volna. A CODE katonai támogatásával kitakarított román területek kialakulásával véleményem szerint ismét lehetséges lesz a védelmi célú TW-k futtatása a határokon, amikből szükség esetén azonnal falat emelhetünk.


Üdvözlettel:

eMagyar Kormány - wwenigma