De la cititori:

Day 4,380, 04:05 Published in Romania Romania by Hunkakaricum
Gata cu joaca, punem mana la treaban Erepublik!

Partea I - muncim cu drag si spor, pentru-al etarii viitor!

Discutii interminabile prin Erepublik, despre cum e mai bine, sa nu fie rau.Ce epoliticieni mai trec pe la eGubernie( oare mai e vreun clon care sa nu aiba drum pe-acolo?), ce masuri mai ia eGuvernul se tot mira ecetateanu' , ce mai face frau Lana babanana, cat mai e pretul goldlui si fuudului de q1, cu cine se mai iubeste Zmeulescu.


Pareri peste pareri, opinii mai avizate sau mai putin avizate, ne dovedim cu brio un epopor de hanalisti politici si fini pobservatori. In tot acest timp, de treaba se mai tine cineva?Eu ma pricep la funduri (pe langa epolitica si efotbal, ca tot eromanul). Asa ca va voi vorbi despre cum crestem tara cu bani de la tine.Banii acestia vin, de unde altundeva, din buzunarul tau in al nostru,din al fiecaruia in parte, din taxele si impozitele pe care le platim lunar, trimestrial, anual.

In schimb ni se pun la dispozitie alte miliarde de ideii despre cum sa dam ajutoriu la aliante si la popoare prietini , pe care sa le absorbim in lupta grandioasa si cand noi suntem ocupati sa uite ei de noi ....


Asadar, suntem cu toti datori sa ne implicam, sa ne aducem contributia in aceasta absurditate.

Cum facem asta?E simplu: daca esti eantreprenor, cauti un econsultant cum sunt eu ...adica eu ... pretenul tau fidea ...si afli tot ce poti despre cum sa investesti si unde - ce linii sunt deschise, cum poti accesa bogatii nemaivazute doar cu doua clickuri, cu cat trebuie sa contribui, cum te pregatesti de viata de bogat in Erepublik si asa mai departe.Daca nu esti eantreprenor, adika eti mik si sarak... procesul de informare este cam acelasi dar mai simplu, cu diferenta ca apoi iei aceste informatii si le duci catre "seful de unitate militaura", oricare ar fi acea unitate militarca...el are si bani si faima si oricum tu esti sarak nai tu treaba cu astea....eRomania poate creste prin ecetateni care pun mana la treaba. Parerile, opiniile virulente sau fundamentate, discutiile si talk-show-urile nu ne cresc PIB-ule, nici venitul si nici soldul de pe card nu mai e ce a fost pe vremuiri....Munca, insa, poate face asta.

De aceea, fiecare e dator sa-si asume rolul in esocietate, sa gaseasca acel mod prin care poate contribui la o etara mai buna si sa faca ce e de facut. Fiecare in dreptul sau, cu cunostintele si abilitatile sale.Doar astfel putem fi un model pentru o noua generatie de tineri cand o fi ea... nu stiu... dar cu putine repere pozitive si exemple de "asa da" nui graba....Insusi faptul ca eromanii se angajeaza in dialog pe feedu gubernamental, contradictoriu sau nu, reprezinta primul pas catre un angajament concret pentru binele public. Este scoala civica, care a lipsit cu desavarsire din educatie, pana acum.eRomanii, fara suparare, au fost obisnuiti sa fie asistati in toate cele, timp de decenii de lupte seculare ce au durat cateva zile.Trebuie un oarecare timp pana cand oamenii inteleg ca trebuie sa fie responsabili de tot, si ca nu trebuie sa lase aceasta grija numai epoliticienilor.In tot acest zgomot de alba-neagra national, fiecare in parte ar trebui sa ramana cu o chestie concreta pe care sa o poata face azi, un lucru clar care sa duca la o viata putin mai buna, la o societate mai buna, la o tara mai buna.Va provoc sa gasiti acel ceva si, facandu-l, sa dati cea mai buna lectie, aceea a implicarii jeneratiei noi... sau voi ..sau ei.. in fine stitz ce vrui sa scriu....