Költöztetés - Kongresszusi szavazás

Day 4,380, 03:13 Published in Hungary Hungary by Defender of Ascalon

Ez egy cikk, cikk, cikk

Költöztetés lehetősége


Zene: SLAYER - Skeletons Of Society
Tl; dr: képek, szövegek.


Jó szerencsét!

A téma az utcán hever: a megszállt területeken cégezőket a jelenlegi hadi helyzet erősen sújtja. Felvetődött a korábbiakból ismert téma: segítsünk.

A Kongresszus előtt az ügy: találjunk megoldást a cégező játékosok megsegítésére, miután az elmúlt időkben a keleti országrészen az eredeti régiók tartósan lesznek befoglalva, és kormányzati oldalról, illetve az ellenzék részéről is kimondatott: ez szükséges (csiki-csuki taktika végett). A taktikát az előző kormány miniszterei már szemléletesen vázolták, a közlönyökben és kommentekben megtalálható a magyarázat, illetve a levezetés.

Ha ilyen erős a konszenzus abban, hogy kényszerpályán mozog a mindenkori hadvezetés, akkor egyértelműnek tűnik: más megoldást kell keresni. Aki már itt van egy ideje, az emlékezhet:
- a török TW miatti problémakörre,
- a horvát TW miatti megoldási javaslatokra,
- a szlovén TW miatt Pozsony kapcsán,
- a hosszas vitákra, támadásokra, szürreális pálfordulásokra.

Segítsünk elköltözni az érintett, elfoglalt területekről, amelyeken szövetségesek ülnek, akikkel élő háborúnk van?

A kérdésre adható válasz két szélsőség között mozog:

1) ne segítsen az állam (minden adófizető), ez a gazdasági liberalizmus, az állam csak az állami feladatokra koncentrál,

2) segítsen az állam (minden adófizető), ez a szociális modell, ahol az állam gondoskodik az állampolgárokról, több adó, több újraosztás, egyfajta védőháló.

A Kongresszus Elnöke elindított a témában egy külön körlevelet:

"Szavazzatok a kitelepítésről a megszállt régióból. Az államkasszából támogassák-e?
Igen-Nem válaszokkal.
Igen válasz esetén írjátok meg, hogy mekkora % legyen a támogatása 50% , 75%, 100%
24 órán át lehet szavazni"


A 24 óra leteltével a következő szavazatok érkeztek:A szavazás lezárta után érkeztek még vélményezések, ha nem is számítanak már bele, azért álljanak itt tájékoztatásul.

IGEN 50% - 1 Repülős párti
NEM - 2 fő MHP, 1 fő MKSZ, 2 fő NÉP

Ha az érvényes szavazatokat tekintjük, akkor 7:6 arányban győzött a költözési segély támogatása, viszont a Kongresszus láthatóan annyira megosztott a témában, hogy ez az eredmény nem jelent semmit. Ha az érvénytelen szavazatokat is hozzávesszük, 11:8 a NEM támogatások aránya.

A megoldásra ötletek vannak, az állami költségvetés nyilvánvalóan nem végtelen, közeledik a születésnap és a Fekete Péntek.

Mit gondol a témáról a Lakosság?


Köszönöm,
DoA