Στρατιωτική Ανάλυση eGreece, ημέρα 4380.

Day 4,379, 22:23 Published in Greece Greece by GeorgeIV

Καλημέρα και καλή (και ελπίζω εν καιρώ ηλιόλουστη ) Κυριακή.

Αρκετός καιρός πέρασε από το τελευταίο άρθρο γύρω από τις κινήσεις της χώρας και της Συμμαχίας που συμμετέχουμε.

Η πορεία προς τη κατάκτηση της Μέσης Ανατολής δείχνει να είναι πετυχημένη.
Το Ιράν κατακτήθηκε, όμως φαίνεται ότι η Συμμαχία δεν έχει τη δυναμική να επιβάλει τα θέλω της στη χώρα αυτή προς το παρόν. Λογικό, μιας και το Ιράν είναι από τις χώρες που αποτελούν το κορμό της Asteria.

Στα Βαλκάνια τα πράγματα δείχνουν σχετικά αμφίρροπα. Οι λόγοι γύρω από αυτή τη πορεία έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι η συμμαχία πέρα από τη κατάκτηση του Ιράν προχώρησε στη επίθεση προς την Ιβηρική. Εκεί οι δύο χώρες δείχνουν να προσπαθούν να διατηρήσουν training wars εκτός των χωρών τους.

Φαίνεται πως μεγάλη βοήθεια για τις χώρες αυτές προσφέρει η έμμεση βοήθεια που παρέχεται κυρίως από το μπλοκ των χωρών γύρω από τη Πολωνία (Σκανδιναβικές χώρες,Βαλτικές χώρες + Ρωσία) οι οποίες από ότι φαίνεται κατάφεραν να μείνουν εκτός της κύριας αντιπαλότητας και να επωφελούνται της αδυναμίας των δύο αντιμαχόμενων πλευρών να επιβάλλουν τη θέλησή τους στα εδάφη τους , τουλάχιστον προς το παρόν. Φοβάμαι πως η λογική των βίζα πλέιερς ίσως στρέφει κόσμο από το μπλοκ των χωρών της Πολωνίας εναντίον της συμμαχίας. Δεν μπορούν να γίνουν πολλά (τουλάχιστον μέχρι να βρεθούν τρόποι για να ξεφορτωθούν οι σύμμαχες χώρες με σωστό τρόπο τις επιχειρήσεις σε Ιβηρική και Ιράν) τουλάχιστον μέχρι να βρεθούν πρόσθετες δυνάμεις.

Νέες δυνάμεις από μικρές χώρες της Ευρώπης αλλά και όσες μικρές χώρες έχουν μείνει εκτός σφαίρας επιρροής της συμμαχίας ίσως δώσουν κάποιες ανάσες. Στη τελική αν η στάση του μπλοκ της Πολωνίας συνεχίσει να είναι τέτοια ίσως ένα άτυπο NAP μεταξύ Αστέρια και Code και κοινή επίθεση των δύο αυτών συμμαχιών προς τα βόρεια ίσως μας δώσει μια γλυκιά ανανέωση στο παιχνίδι.

Τώρα, όσον αφορά το ζήτημα της δικτατορίας. Πρέπει να γίνει διαβούλευση για τα έσοδα του κράτους (πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το καλό όλων των ενεργών πολιτών της χώρας) αλλά και γύρω από τη ορθή λειτουργία κυβερνήσεων.

Υποθέτω πως δεν υπάρχει πια η λογική του εγώ είμαι από πάνω κτλ μιας και το μόνο πράγμα (ειλικρινά) που έχει μείνει να γίνει από την eGreece είναι να κάνει κανένα χάρτη του Μεγαλέκου με γαλάζιο χρώμα (έτσι, για το πρινσκριν βασικά). Άλλωστε το παιχνίδι είναι καθαρά εγωιστικό και pay to win τα τελευταία χρόνια.

Θα βγάλουμε γούστα;

Με εκτίμηση,

Νέα της Ακουιτανίας.