Ce este eRepublik (apasă aici)

Day 4,379, 00:30 Published in Romania Romania by Hunkakaricum


Salutare thaikale si maikalule, stimabile hehelectorath di Erepublikhie ....Salve Erepublikuku.....

Nu ne-am auzit de mult, tu nu ai mai scris, eu nu am mai sunat...In RL, majoritatea scoatem capu' pe geam şi ne izbeşte subit timpanu' o manea, în timp ce duhoarea de la ghena abandonată de gunoieri ne gâdilă nările. Tragem o gură mare de gaze de eşapament în piept, zâmbim superiori şi băgăm capul înapoi în casă. Noi avem ceva mai bun...Periodic ne punem cu toţii întrebarea: Ce căutăm noi în acest joc minunat numuit Ereopubik?

De ce-l gjucăm zi de zi cu aşha o înverşunare bună pentru o cauză mai mobilă?Că eromânii de azi sunt nemulţumiţi de orice nu este o noutate, ci chiar un truism. Puţine sunt lucrurile, acţiunile şi persoanele care se bucură, fie şi ocazional, de elogii în spaţiul public. Şi nici simbolurile naţionale, despre care cei mai mulţi spun că le respectă şi teoretic ar trebui să le considere reprezentative, nu stau mai bine, deşi teoretic ele ar trebui să apropie, nu să dezbine.Criza imnului enaţional este una a raportării la câteva trecuturi din ultimii ani care i-au mobilizat în moduri diferite pe eromâni.


Este şi o criză a neînţelegerii, a incapacităţii de a ne raporta la tradiţie şi la locul ei în succesiunea schimbărilor date de vremuri.

Originile crizei se află în mutaţiile pe care tiraniile totalitare le-au produs şi care aproape au atrofiat instinctele democratice ale eromânilor din Erepubik.Andrei Mureșanu s-a născut pe 16 noiembrie 1816 a fost un revoluționar și poet român din Transilvania. Născut într-o familie de țărani numeroasă unde doar tatăl aducea un venit viața lui nu a fost tocmai ușoară.Atunci cand votezi, alegerea ta poate fi pe principii auzite sau dupa o documentare care sa iti arate o parte pe care nu o cunosteai a unor anumiti epoliticieni care poate nu sunt vesnici... dar vor o schimbare.. poate par naivi dar prefer unul naiv decat un intepenit ...Pentru limba română apasă tasta 1. Pentru restul apasă Log Out.Tzukuvapiztitot!