[ДК - Посланик Франция] Затишие..

Day 4,378, 07:12 Published in Bulgaria France by Akaga


Във Франция всичко е спокойно. Спокойно си водят ТВ-тата, 8 на брой. Работят и събират плодовете на спечеленото с цената на НАП-а спокойствие и благоденствие. Засега.

Да, засега, защото следва бурна седмица. НАП-а изтича на 29.11. От известно време се водят спорове в парламента кой какво смята. Има естествено две диаметрално противоположни позиции. Както един играч каза, от доста време тези, които са на про-Коде позиции са активните и съответно популярните, во главе с настоящия президент. Двете водещи партии с 52% присъствие в парламента са про-коде, така че добре че ше има референдум. 😉 Но то франсетата и за по-маловажни неща правят.

В общи линии позицията на про-Астерия настроените е да не се изоставят доскорошните съюзници и съответно да не изглеждат франсетата като ветропоказатели. На про-Коде пък е, че в следствие на няколко-месечните наложени ТВ-та, в хода на ежедневното общуване по повод координацията им, се оказало, че Коде страните на са страшни, а дори твърде симпатични 😉 Също така съществува опасението, че ако се обявят про-Астерия, може пак да ги изтрият. Допитахме се също така до мнението на различните съюзи.

В конгреса се договори начина на провеждане на референдума. В неделя ще бъдат пуснати статии от привърженици на основните опоненти. В сряда и четвъртък ще се проведе референдума. Ще има 3 опции - да станат про- един от двата основни съюза или неутрални. Кабинета ще изпълнява волята на народа.В конгреса също се обсъждат различни програми. Скоро в българския парламент не съм била, но такива павета от текст като във френския, не мисля че има другаде..

SMA - авиопрограмата раздаде последната седмица 112к.

Колкото и странно да звучи това за българската общност.. избори се провеждат в момента за модератори в дискорд канала им. С основно условие да са аполитични или поне да е сигурно, че няма да се влияят от пристрастията си. На настоящите се поиска оставката, те си я подадоха, обаче преди това изпобанираха политическите си противници. /пострадалите са предимно от коанмунистическата партия, съответно про-коде.. и тук се води битка на тази тема/ 😉В последната президентска статия се описва какво и що се случва. Икономиката цъфти. Франция поднови концесиите си с Венецуела, с което бонуса храна продължава да е 100%.

Продължава популярната столова на Коанмунистическата партия, която се предлага всяка събота. За да помогне да се посрещне студа с пълно коремче. 😉 А това изобщо не е трудно с цените на храните в момента.

Това е засега. Следващите горещи новини - в следващия петък.