ДК - Какво се случва в еСАЩ

Day 4,364, 10:03 Published in Bulgaria Bulgaria by NoFly11

Време е за поредната статия за Борил.... Не, шегувам се. Тъй като напоследък пресата ни е залята от изключително смислени статии, тази няма да е чак толкова сериозна като тях, но все пак се надявам някой да я прочете...Тъй като съм освен ръководител на ДК и посланик в еСАЩ е време да ви запозная доколкото мога с част от събитията, които стават там.
еСАЩ за разлика от САЩ в РЖ не е първата свръхсила в eСвета. Въпреки това, страната е един от основните членове на КОДЕ и е най-силната държава поне в Северна Америка. Плато е бил особено щедър към янките - дал им е 50 региона и те са точно отделните щати, каквито са и в РЖ. За сметка на това Македония например е с три региона....Да видим картата.Американците са запазили по-голямата част от оригиналните си щати, а в останалите водят ТВ с приятелски държави. Това са Гърция, Чили, Турция, Албания, Аржентина, Унгария и Финландия. Гърците например в момента владеят Тексас и си пият сиртакито с местните рейнджъри, а турците .... хм, ами Аляска. Знам че е трудно да си представите дюнери и кебапи в Аляска, но това е истината. Американците имат и ТВ с еКадана, но в началото на мандата си президентката Derphoof.... абе леко е забравила, че тази война е точно ТВ и е завзела регионите, които са пълни с канадски фирми и които не е трябвало да атакува. После все пак се е извинила на канадците и сега приятелските отношения между двете държави са възстановени и ТВто с тях върви както трябва.

Времената в които еСАЩ беше окупирана от няколко неприятелски държави (сред които и еБългария) са останали в историята и като цяло американците си живеят мирно и без непосредствена заплаха за регионите си. Единствената им сериозна война, която са водели наскоро е била преди две-три седмици с еКуба и съюзниците им от еМолдова. Американците и турците обаче са успели сравнително лесно да ги победят.

еСАЩ имат само от останалите си оригинални региони 100% бонус в хлебната, оръжейната и строителната индустрия (като казах, че Плато е бил щедър към тях, не се шегувах). Затова не им е необходимо да завладяват чужди територии и кротко са се отдали на фермене, като всички данъци са на 1%. Като цяло там е икономически рай и в регионите с фирми не се водят войни.... за жалост обаче е икономическия рай на КОДЕ. Всичко това носи на американците много приходи, които се трупат. Не е случайно, че на американския пазар често къщите са с най-евтините цени.

В областта на вътрешната политика положението е сходно. Най-силната и голяма партия е Федералистката партия, но сегашната президентка Deerphof е издигната от коалиция от три по-малки партии - Социалистическата Партия на свободата, Конституционната Партия и "Ние Хората". Като цяло вътрешнополитическият живот също е спокоен и без голямо напрежение.


Снимка на правителството....

Тъй като имат пари, имат бонуси и нямат сериозни войни, основните грижи на американците са естествено за какво точно да изхарчат богатството си.... Изказват се даже мнения, че изобщо няма за какво да се харчат държавните пари. Затова Президентката въведе програма според която 25% от целия бюджет да се дават на новите играчи. Всеки нов играч поискал държавна помощ директно получава по около 10 000 долара на седмица. Ако се бие активно получава още 2000 долара. Сумата не е много голяма, но стига за една къща к2 и общо взето е колкото месечната заплата на нашите посланици в ДК..

Това е засега. Като цяло САЩ са спокойна, фермерска и сравнително малка(като население) страна и събитията там се развиват бавно. Форума им е заключен за чужденци, но ще се опитам да вляза в него.....

ПП - удаде ми се и уникалната възможност да проследя тайна среща на важни лица от КОДЕ в Ню Йорк, където обсъждаха плана си за война с Астерия. Но в същия момент, наблизо продаваха тексаски бургери с двойно намаление и.. просто нямаше как да бъде на две места едновременно. Кое мислите, че избрах......