Köszönjük Ősz!

Day 4,357, 08:58 Published in Hungary Slovenia by fsb1000

Köszönjük Ősz, hogy meleggel és jó idővel kitartottál október végéig.
Köszönjük, hogy színeid napsütésben mutattad meg.Sok novellát olvastam rég, az Örkény egypercesektől a scifi legjobbjától a széléig. Akkor még a scifi olyan volt amilyennek Lem, Bradbury, Asimov, a Sztrugackíj testvérek vagy akár Vonnegut szerette volna látni.
A múlt évezredben nem csak a Galaktika folyóirat létezett hanem helyi újságoknak is volt novellás hasábja, kevésbé válogatott művekkel, gyakran szeméttel teli. Sok év telt el azóta a szerzőket és címeket elfelejtem, de volt benne egy ami az őszről szólt, egy olyan szép őszről mint a mostani.
-
Az emberek élvezték a kellemes időt, de aztán jött november és a karácsony, amikor még mindig meleg volt napközben és a fák narancs vörös díszben álltak. Jött a tavasz, de nem tavaszodott, maradt az ősz. Június, július már kimondottan ijesztő volt a tavalyi le nem hullott levelekkel. És ez így ment évekig, a föld minden lakott szegletét az ősz uralta, az esőerdők is narancsba borultak. Eső sem esett a felhők is elbújtak valahol, nem segített se a tudomány, se a fohász, az utált ősz elmúlni sosem akarat.
A varázst egy egy indián nő törte meg, felgyújtotta a pampa szélét ahogy tették ezt ősei is rég. Másnap eleredt az eső, és a fák eldobták a leveleiket. Elterjed a híre és az emberek mindenhol tüzeket gyújtottak.
A végtelen ősz özönvízzel és csupasz fákkal búcsúzott. Az évszakok váltakozása lassan helyre állt, és pár év múlva az emberek csak úgy emlegették ezt az időszakot: a nagy őszi áradások. Aztán ez is feledésbe merült, és már nem félelemmel várták nyárvégén az őszt.


És hogy ne töröljék a cikket, leírom azt is mi jutott eszembe a "Merre tovább e-Magyarország?" ingame vitáról. Hogyan oldjuk meg a puccs utáni második időszakot. Mert szerintem az első lezárult.

Nem olyan bonyolult ez.
- Nem kéne erőltetni ezt a bocsánatkérést. Mindenkibe beleégett mi volt, hogy volt. Az önérzetet megtörni nem lehet
- A puccsistáknak nem kéne arcoskodni, 3-4 szájaskodó sameszuk mérgezi a légkört, nem a nagy sebzők
- Aztán szépen eltenni az emléket, de sosem feledni. Aki unszimpi, az puccs nélkül is az, attól még magyar és itt van

Új puccs veszélye minimálisra csökkent. Ebben szerepe van ww elnökségének, a puccsisták fogyatkozásának és annak is, hogy nagy erőt mutattak az anti puccsisták. Amúgy is fenntarthatatlan lenne a diktátori rendszer.

Ez már így marad. Örökre puccsisták maradnak, de ennyi. A szitokszó megszelidül.
3 év alatt a románcsicskázás is abbamaradt, elfelejtettük, nincs megbocsájtás nem is kell, de minden elhalványul az idővel.

kb. ennyi.
A román csatát elvesztettük, de jó volt harcolni.
Csak az első ütéseknél merült fel, hogy mennyibe is fog ez nekem kerülni, aztán már mindegy volt. Nincs mire spórolni, max az ilyen eseményekre.

Remélem ez a román háború is segít egy betokosodott, önpusztító helyzetből kilépni vagy csak simán tovább lépni.

fsb