[MK] A román háború utáni idők

Day 4,357, 08:38 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany


Tisztelt Magyar játékosok!

Szeretnélek titeket tájékoztatni az elmúlt napok hadügyi történéseiről, onnan ahonnan az előző cikkemben abbahagytuk.Az erdélyi hadjárat vége
Kemény küzdelmek során megszorongattuk a románokat, de végül nem sikerült visszafoglalnunk Maramarost tőlük. Viszont ez idő alatt a horvátok könnyedén végig haladtak a román területen, majd befejezték azt amit mi elkezdtünk, és elfoglalták utolsó erdélyi régiójukat is.
Baljós árnyak
Miután a horvátok elfoglalták a románok utolsó erdélyi tartományukat, úgy döntöttünk, hogy elkezdjük a keleti határainkat felszabadítjuk, ha más nem ideiglenesen, hogy az itt lévő cégesek termelését elősegítsük. Szeged felszabadításával kezdtünk, azonban ahogy határunk nyílt a szerbekkel, beadták ránk a DoW-ot. Azért, hogy elveszítsék a kezdeményezés lehetőségét ismét megkértük horvát bajtársainkat, hogy zárják el a határainkat tőlük, így ismét átveszik Szegedet. Ezzel párhuzamosan pedig megkezdjük Debrecen visszavételét.Az új remény
A hosszú harcok, mind taktikailag, mind a csatatéren viszont meghozták a hatásukat. A spanyol AS cooldownjai lassan véget érnek, szövetségeseink ismét mobilizálhatók lesznek, ha szükség lesz rájuk. Magam részéről én már nem kezdenék egy újabb hadjáratot a ciklusom utolsó harmadában. Viszont ha a kötelesség és a becsület ismét úgy hozza, akkor készen állok megvédeni a hazát és képességeimhez mérten mindent megfogok tenni annak sikerességében!Változás a belpolitikában?
Az éles csatáknak köszönhetően eredeti programomat nem tudtam úgy végrehajtani, ahogy eredetileg terveztem. Ahogy a jelenlegi hadügyi helyzet mutatja, továbbra is éles csatákra számíthatunk, így arra összpontosítom az összes energiámat.
Az erdélyi hadjárat után reménykedtem, hogy feloldódik az országon belüli feszültség, de sajnos mindkét oldalról láttam jeleket, hogy még ez a csata sem volt elég ahhoz, hogy ez megváltozzon. Voltak azonban pozitív csalódások mindkét fél részéről is, akik elismerték egymás teljesítményét a csatatéren.
Magam részéről a megtervezett állam szintre emelni a puccsisták ügyét, végül az erdélyi hadjáratra való tekintettel, felfüggesztem. Noha sokan szkeptikusak voltak ezzel a tervemmel, én csak a társadalmi megosztottságot akartam volna ezzel megszüntetni, elhomályosítani. Nem azt mondom, hogy egyszerű lett volna, hiszen a konfliktus fenntartása az egyszerű, a megbékélés a nehezebb feladat. Az erdélyi hadjáratban mutatott elszántságuk és készlet felélésük eMagyarországért számomra egy olyan tett volt, amivel visszanyerték az én, és véleményem szerint sokak bizalmát is. Mondom ezt úgy, hogy politikailag én továbbra is ellenfeleknek tartom, de már nem úgy tekintek rájuk, mint az ország ellensége. Remélem sokan követik majd ezt a szemléletet, és remélem ők is méltóak lesznek erre a bizalomra. Mindkét fél kell ehhez, és mikor kezdjük, ha nem most?

Tisztelettel,
Dunedan
eMagyarország elnöke