Отговори на някои въпроси за младежите

Day 4,356, 01:52 Published in Bulgaria Bulgaria by DonBobolino

Здравейте, приятели!

Знаете, че от създаването на Младежката програма денонощно се занимавам с еБебетата, които се регистрират в играта. Повечето от тях попадат в Младежкия отряд, където, биват обгрижвани от мен и командния състав.

Вчера ми бяха зададени няколко въпроса, чийто отговори смятам , че трябва да бъдат публични. Така че да започваме:

Според Програмата за подпомагане на новорегистриранте играчи, която бе одобрена от депутатите, командирът на отряда трябва да се отчита всеки месец пред парламента. Тъй като в Младежкия отряд аз съм натоварен със задачата да разпределя храната и средствата за подпомагане, отчетите ги правя аз. До сега съм пуснал няколко, в които подробно е описано какво се случва в отряда. Може би не са регулярно всеки месец, но поне такива има.Другият въпрос беше свързан със самото управление на отряда. Според приетата програма командирът на отряда може да се преизбира на всеки три месеца или да бъде избиран нов командир. Това е задължение на парламента. В това отношение не е моя работа да напомням на уважаемите депутати, че имат такова задължение. Не е и мое задължение да слагам обяви за командир на отряда и да публикувам номинациите. Тук обаче искам да напомня едни факт. Вече няколко пъти се случи аз все пак да пускам такива обяви, защото нямаше НИТО ЕДИН желаещ за командир, за втори командири или за капитани. В крайна сметка се наложи да увещавам на лични съобщения различни хора, да дойдат в отряда, за да помагат. Можете да ги видите в командния състав.

Ако някой има претенции да поеме командването на отряда – може да се кандидатира пред парламента по установения ред.Зададен бе и въпрос към кои отряди се насочват еБебетата. Не се насочват, тъй като е нямало случай в който да са питали това. Всички, които са отишли в друг отряд са го направили по собствена воля. Всеки един отряд е свободен да набира членове от редиците на Младежкия. Надявам се обаче да им се осигурява подобаващо финансиране. Нарочно го казвам това, тъй като дочух, че след преместването на някои хора, повече не им се помага.

Определянето на ментори също е сериозен въпрос. Вероятно сте забелязали, че на няколко пъти съм изпращал съобщения по чатовете и стените, че се търсят ментори за някои играчи. Резултатът бе потресаващ. Никой не реагира с изключение на Борил. Питате ме дали е подходящ. Отговорът ми е да. Обратната връзка от хората, за които се е погрижил е изключително позитивна и очевидно им е оказал пълна помощ.

Тук е добре да се отбележи, че менторска програма няма и Министерство на младежта не е правило нищо в тази насока. Ето предстоят избори. Съвсем спокойно новите депутати могат да поразсъждават в тази насока.

Заключение

Със сигурност приетото от Парламента не се спазва и вероятно има нужда от промени. Относно някой подробности, които са записани в Програмата и които засягат подпомагането на играчите – наложи се да ги изменя в движение. Накратко опростихме раздаването на храна според броя на убийствата в авиото, а бонусите в пари започнаха да се раздават след изпълнение на определени задачи – например присъединяване към авиопрограмата. Програмата явно има нужда от модифициране в тази, част, която засяга отряда. Готов съм да помогна на депутатите които имат желание да поработят върху нея.

Надявам се, че написаното хвърля достатъчно светлина върху положението на Младежкия отряд.

Ваш Боболино!