[MK] Az erdélyi hadjárat

Day 4,355, 09:35 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany


Tisztelt Magyar játékosok!

Szeretnélek titeket tájékoztatni az elmúlt napok hadügyi történéseiről, onnan ahonnan az előző cikkemben abbahagytuk.A román NE
Miután felszabadult összes eredeti régiónk beadtuk a románoknak ismét az NE-t, azonban ők ezt nem viszonozták. Ennek következtében az általános terv lépett életbe, hogy az NE lejárta előtt beadunk egy DoW-ot és tovább blokkoljuk őket, ne legyen, véletlenül se legyen övék a kezdeményezés. Ezt a tervet két dolog módosíthatta volna: ha a románok közben beadják ránk az NE-t, vagy ha a szövetség megkér minket rá. Reggel döntöttek úgy a horvátok, hogy ők megtámadják Romániát, lesz ami lesz. Illetve jött a kérdés, hogy szeretnénk-e csatlakozni ehhez a hadjárathoz. Ez az információ az utolsó órában került hozzám, és ez volt az első olyan döntés, amiben szabad kezet kaptam. Mivel fogytán volt az időm azt tettem, ami helyesnek tűnt, és továbbra is annak tartok: segítünk a horvátoknak a román hadjáratban. Pontosan tudtam, hogy egy öngyilkos küldetésről van szó, de mivel a horvátok annyiszor segítettek az én elnökségem alatt az országnak, hogy ezt a kérést nem lehetett elutasítani.
Miután pár perc alatt ezt eldöntöttem, értesítettem a kongresszust, hogy én támogatom a román NE megszavazását, mindenki szavazzon belátása szerint. Végül csont nélkül meg lett szavazva.A taktika
Nem voltak illúzióink, tudtuk, hogy az összes taktikai előnyre szükségünk lesz ahhoz, hogy labdába rúgjunk a románok ellen. A horvátok bevállalták, hogy ismét lezárják a határainkat keleten Szeged és Debrecen elfoglalásával, ha netán lepattanunk a Partiumról.
A horvátok támadtak elsőként Erdélyt, azt javasolták, ha epiket ütnek, akkor támadjunk mi is aznap, ha nem, akkor a következő nap. Közben azonban a románok ránk adtak NE-t, aminek hatására 24 órára csökkent a 10%-os sebzés bónuszunk ellenük. Noha a horvátokkal nem ütöttek epiket, Portugáliával viszont igen. Így utána támadtunk meg Partiumot.


A következő hadjárat
Miután az első kört hoztuk, bizakodva kérdeztük a horvátokat, hogy mi lesz a taktika, ha netán elfoglaljuk. Aznap éjfélig sajnos erre nem jött válasz, így úgy tettem el magam másnapra, hogy nem volt közös stratégia. Azonban az volt a logikus döntés, hogy minél hamarabb támadjunk, mielőtt aktiválódna a románok NE-je.Másnap pont akkor keltem fel, amikor visszafoglaltuk a románoktól Partiumot. A horvátoktól pedig az a válasz érkezett, hogy ránk bízzák mikor támadunk. Ennek következtében azonnal indítottam a következő hadjáratot Máramaros visszavételéért. Az első három kör példaértékűen hozták a tankjaink, olyannyira, hogy Debrecen átadását már kezdtük szünetelni. Két D4-es epiket is sikerült Magyarországnak nyernie Romániával szemben! Sajnos pont a légi kör indulása előtti percekben lett elfogadva a románok NE-je ránk, így az eddigi előnyünk elveszett. Ha pár perccel később lett volna megszavazva, akkor a légi kört is megtudtuk volna nyerni, azonban nem így lett. Innentől kezdve az ellenség visszaszerezte az erőfölényüket. Több csatát is epikbe ütöttek, ahol tankjaink bátran helytálltak, mindent beleadtak a csatába. Sajnos nem volt elég, de nem azért, mert nem próbálkoztak, egyszerűen csak túlerőben volt az ellenség. Noha úgy tűnik elvesztettük a harcot, nem jelenti azt, hogy nem küzdöttünk szívvel-lélekkel. Olyannyira, hogy a szövetségeseink is megemelték a kalapjukat előttünk.
Mindenesetre kárba nem ment az erőlködésünk, mivel a román sereg a mi csatánkra koncentrált, így a horvátok könnyedén mentek tovább át rajtuk. Ha nem segítettünk volna, akkor nekik nehezítették volna meg a terjeszkedését, és rajtuk lenne a románok NE-je. Megtettük a magunk részét a hadjáratban, többet is, mint reméltem volna.Következő lépések
Mivel Máramarost valószínűleg elveszítjük, ezért Debrecent végül átengedjük a horvátoknak, és utána átveszik tőlünk a Partiumot. Így a románok nem tudnak minket tovább támadni, továbbra is le lesz foglalva az NE-jük, a horvátok pedig a 10% sebzés bónusszal tovább menetelnek rajtuk, remélhetőleg pedig elveszik utolsó eredeti területüket. Addig is viszont az alsó két divíziót és az utolsó légi körben tegyük oda magunkat, addig is ránk koncentráljanak, ne a horvátokra!


Tisztelettel,
Dunedan
eMagyarország elnöke